Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η Μάχη της Γραβιάς

Μετά την ήττα των Ελλήνων στην Αλαμάνα (23 Απριλίου 1821), άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τους Τούρκους πασάδες Ομέρ Βρυώνη και Κιοσέ Μεχμέτ προς την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου είχε αφήσει χωρίς ικανό αρχηγό τους εξεγερμένους ραγιάδες. Ο φόβος κυρίευσε τα ήδη επαναστατημένα κέντρα (Λιβαδιά, Σάλωνα και Αττική), όπου είχε χυθεί αίμα ντόπιων Τούρκων. Όλοι ανέμεναν να ξεσπάσει η χωρίς οίκτο οργή των δύο πασάδων. Η Επανάσταση κινδύνευε σοβαρά ένα μήνα μετά την εκδήλωσή της και σώθηκε χάρη στις στρατιωτικές ικανότητες του Οδυσσέα Ανδρούτσου και τους κακούς υπολογισμούς του Ομέρ Βρυώνη.

Συγκλονίζει η Ευρωβουλευτής από την Σουηδία: «Ραγίζει η καρδιά μου με την Αμμόχωστο»

H Ευρωβουλευτής από τη Σουηδία Cecilia Wikström που είναι επικεφαλής της επιτροπής ευρωβουλευτών που επισκέπτεται την κατεχόμενη Αμμόχωστο, δήλωσε στα ελληνικά «ραγίζει η καρδιά μου».
H κυρίαα Wikström είναι γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα ενώ διαχρονικά στηρίζει τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια έχει επιλέξει την Ελλάδα ως δεύτερο «σπίτι» της αφού έχει αποκτήσει εξοχικό στο Πήλιο.

Πρίγκιπας Κάρολος: Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι στο αίμα του και είναι επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, αναφέρει σε συνέντευξή του ο Πρίγκιπας Κάρολος, που επισκέπτεται αύριο την Ελλάδα με την Καμίλα Πάρκερ.
Μάλιστα, μία ιδιωτική επίσκεψη στην χώρα μας ήταν αρκετή για να θαυμάσει την ορθόδοξη τέχνη, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως «με δική μου εισήγηση η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας».

Ποια υποβρύχια θα πάρει η Τουρκία από τη Γερμανία -Τα ίδια έχει η Ελλάδα από το 2010 - ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ (Εικόνες)

Τα υποβρύχια που παίρνει η Τουρκία από τη Γερμανία είναι ίδιου τύπου με αυτά που έχει η Ελλάδα, όπως το «Παπανικολής».
Το γεγονός ότι η Τουρκία αποκτά έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214 από τη Γερμανία είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, η συμφωνία Βερολίνου-Αγκυρας είχε κλείσει από το 2009.
Στη λεπτομερή συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή το 2010 ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός

Χομς: Μια πόλη μόνο ερείπια (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε ρωσικό drone απεικονίζει την καταστροφή της πόλης Χόμς. Το βίντεο δείχνει καρέ καρέ τα ερείπια της αρχαίας πόλης. 

Για την ιστορία η πόλη Χομς της Συρίας είναι από της αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στη Συρία. Πριν από την συριακή επανάσταση κατοικήθηκε από Σουνίτες, Αλάβιτες, Χριστιανούς, Αρμένιους και Τουρκμάνους. Αποτελούσε την πρωτεύουσα της Συριακής επανάστασης από το 2011.

Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Κοτζιά: Σταματήστε να μας εξευτελίζετε

«Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους
Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις.

«Είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία».

Τριμερής: Δέσμευση για υπογραφή συμφωνίας EastMed

Τη δέσμευσή τους να εργαστούν με αποφασιστικότητα με στόχο την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed εντός του 2018, επαναβεβαίωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής, στη Λευκωσία, υπό τον τίτλο «Χτίζοντας Γέφυρες Μεταξύ των Ανθρώπων», οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στο Κυπριακό, στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και στην κατάσταση στη Συρία.

Δήλωση - βόμβα: «Η Τουρκία θα χτυπήσει την Ελλάδα ή την Κύπρο με γερμανικά υποβρύχια»

Σε μία αποκάλυψη – εκτίμηση σοκ για τα σχέδια της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο προχώρησε σήμερα, Τρίτη (08/05/2018) η αναπληρώτρια επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Σεβίμ Νταγκντελέν.
Η κ. Νταγκντελέν υποστήριξε πως η Τουρκία σκοπεύσει να χρησιμοποιήσει τα γερμανικά υποβρύχια εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου.
Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ARD, πρόκειται για καταδιωκτικά υποβρύχια της γερμανικής εταιρείας ΤhyssenKrupp Marine Systems (TKMS), τα οποία θα παραδοθούν στην Άγκυρα και θα κατασκευαστούν από κοινού με μία τουρκική εταιρεία.