Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δήλωσις μετανοίας Ζάεφ πρός Μπορίσωφ: Δέν ὑπάρχουν Μακεδόνες!

Διαγράφει μέ μνημόνιο τά περί μειονότητος στήν Βουλγαρία γιά νά γλυτώσει τό βέτο στήν ΕΕ

ΓΗΝ καί ὕδωρ δίδει ὁ Ζόραν Ζάεφ στήν Βουλγαρία, σέ μία προσπάθεια νά κάμψει τήν ἐπιμονή τῆς Σόφιας στό βέτο πρός τήν πορεία ἐντάξεως τῶν Σκοπίων στήν ΕΕ. Ἀποδεικνύεται ἔτσι ὅτι στήν διεθνῆ σκηνή μία σθεναρά στάσις φέρνει ἀποτελέσματα, ἐνῶ ἡ τακτική τοῦ ἐνδοτισμοῦ καί τοῦ κατευνασμοῦ ὁδηγοῦν τίς χῶρες στήν ὑποχώρηση καί τόν ἐξευτελισμό. Ἐν προκειμένω ὁ Σκοπιανός Πρωθυπουργός εἶναι αὐτός πού ἐξευτελίσθηκε ἀποστέλλων ἐπιστολή διά τῆς ὁποίας διαβεβαιώνει πώς οὔτε ἐδαφικές διεκδικήσεις ἔχει, οὔτε μειονοτικά δικαιώματα θά διεκδικήσει ἀπό τήν Βουλγαρία, οὔτε Μακεδονική μειονότητα προφανῶς ὑπάρχει στήν Βουλγαρία.

Πώς στήθηκε το ελληνικό τείχος στο Oruc Reis

Τα όσα διαδραματίστηκαν το ξημέρωμα της Παρασκευής 27/11/2020 στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης με το Oruc Reis και τα πλοία συνοδείας του, περιγράφει η στήλη «Βηματοδότης» στο Vima.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κι ενώ το Oruc Reis επιχειρούσε να προσεγγίσει πιο κοντά παρά ποτέ στην Στρογγύλη, «εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά φρεγάτες, ταχύπλοα σκάφη και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργώντας ένα θαλάσσιο και απροσπέλαστο «τείχος» προστασίας των εθνικών χωρικών υδάτων. Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Καστελλόριζου εισέρχονταν με τα φουσκωτά τους μέλη της επίλεκτης ομάδας της Z-MAK, με εξελιγμένο οπλισμό και με φούμο στο πρόσωπό τους, αόρατοι και αυτοί φρουροί του ακριτικού αυτού νησιού»

Ο Ερντογάν κάλεσε σε κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και των ΗΠΑ σε μήνυμα του προς την αμερικανική Μουσουλμανική Αδελφότητα(Βίντεο)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια δημόσια κορύφωση της αμετροέπειάς του, απευθυνόμενος σε συνέδριο μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις ΗΠΑ, κάλεσε σε ενότητα ενάντια σε εκείνους που προσβάλουν το Ισλάμ, σε έλεγχο της Ιερουσαλήμ και προέτρεψε ανοιχτά σε διείσδυση στην αμερικανική πολιτική ζωή με τη υποστήριξη της Τουρκίας. Έχει «ξεφύγει»; Ναι, αλλά δεν ευθύνεται εκείνος. Τραμπ και Μέρκελ δεν του τράβηξαν ποτέ τα λουριά και του επέτρεψαν την ψευδαίσθηση του παγκόσμιου ηγέτη. Έτσι, τώρα, ονειρεύεται να κατακτήσει και τις ΗΠΑ.

«Αντιμέτωποι με επιθέσεις εναντίον των ιερών αξιών μας, είναι καθήκον όλων μας να παραμερίσουμε

Ελληνοτουρκικά: Εξοπλιστικό μπαράζ απέναντι στις απειλές Ερντογάν - Μετά τα Rafale το μεγάλο deal για τις φρεγάτες

Η Ελληνική πλευρά αυξάνει συνεχώς την πίεση προς τους Αμερικανούς ώστε την ενδιάμεση λύση να αποτελέσουν δύο πανίσχυρα αντιτορπιλικά Arleigh Burke. Πάνω από 5 δισ. Το κόστος απόκτησης νέων πλοίων για το ΠΝ.

Στο ρυθμό των Rafale κινείται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΑ και τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων να «τρέχουν» όλα τα θέματα με στόχο να πέσουν οι υπογραφές μέσα στις επόμενες εβδομάδες για την απόκτηση των Γαλλικών μαχητικών. Η συμφωνία για την απόκτηση των Rafale θα ανοίξει το δρόμο για επιτάχυνση των διαδικασιών για το επόμενο μεγάλο deal το οποίο αφορά την απόκτηση φρεγατών και αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δένδιας για Γερμανία: Ορισμός της αντίφασης να παρέχει όπλα στην Τουρκία για να απειλεί δύο χώρες της ΕΕ

H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, τονίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Politico.

«Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

SPECTATOR για Ερντογάν: Αργά ή γρήγορα η απειλή πρέπει να αντιμετωπιστεί

Το δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Spectator αναφέρεται στις περιφερειακές, επεκτατικές φιλοδοξίες της Άγκυρας, στις ανησυχίες της Ευρώπης και στην αντίδραση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Το κείμενο υπογράφει ο Jake Wallis Simons, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Τίτλος: Τα αραβικά κράτη αντιδρούν στον ‘νεο-οθωμανισμό’ της Τουρκίας (Arab states are fighting back against Turkey’s ‘neo-Ottomanism’).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Όπως σημειώνεται, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να μετατρέψει την

Ισλαμολόγος στο Sputnik: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει Μωάμεθ 13ος, αλλά έχει κάνει εχθρούς τους πάντες

Από Ιωάννα Κλεφτόγιαννη
Aπό το sputniknews

Ο κορυφαίος Γάλλος Ισλαμολόγος, Ζιλ Κεπέλ, μάς μίλησε για την επόμενη ημέρα στις γεωπολιτικές σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ε.Ε., αλλά και για την τέταρτη γενιά τζιχαντιστών που χτύπησαν πρόσφατα τη Γαλλία και την Αυστρία.

Έχει το προνόμιο να συναντά τους ηγέτες της υφηλίου και να συνομιλεί μαζί τους απευθείας.