Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Το Καστελλόριζο, γράφεται με δύο λάμδα όπως η Ελλάδα

Στους περισσότερους τουριστικούς οδηγούς αλλά και χάρτες το ακριτικό Καστελλόριζο εμφανίζεται πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο στο κάτω δεξί μέρος της Ελλάδας. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε ορισμένες εκδόσεις το Καστελλόριζο σχεδόν δεν υπάρχει ούτε ως γεωγραφικό τοπωνύμιο, παραμένει μια άχρωμη κουκίδα ή ακόμα κι όταν υπάρχει γράφεται, τις περισσότερες φορές, λάθος. Το Καστελλόριζο, λοιπόν, γράφεται με δυο λάμδα όπως η Ελλάδα και σίγουρα δεν είναι μια κουκίδα. Είναι ένας πανέμορφος τόπος που κατά το παρελθόν διαδραμάτισε έναν εξαιρετικά σηµαντικό πολιτιστικό και εµπορικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αποκάλυψη: Τούρκος κυβερνήτης υποβρυχίου είπε “παραδίνομαι” στους Έλληνες διώκτες του(Βίντεο)



Ειδικού Συνεργάτη 
Του infognomonpolitics

Τις προηγούμενες ημέρες το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος και το Κεμάλ Ρέις, αλλά και με το τουρκικό F-16 που μετά από αερομαχίες με Ελληνικά έμεινε από καύσιμα και παραλίγο να στουκάρει στο Αιγαίο, δεν ήταν τα μόνα.

Είχαμε και άλλα επεισόδια, στον αθέατο πόλεμο των υποβρυχίων.


Ως γνωστόν, η Ελλάδα, έχει την υπεροχή στον έλεγχο των θαλασσών με υποβρύχια, λόγω των αθέατων υποβρυχίων Τύπου 214, που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά συστήματα.

Θέλουν να θαυμάσουν δημόσια τον Ερντογάν αλλά δεν τους παίρνει

Του Κώστα Βενιζέλου   
Από το philenews

Υπάρχει ένα αφήγημα, όχι μόνο από τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους τρίτους γενικά, αλλά και από τους εκφραστές του τουρκικού εθνικισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με το οποίο τις εντάσεις με την κατοχική Τουρκία τις προκαλούμε εμείς. Ισχυρίζονται –διατυπώνεται και δημόσια– πως πρώτοι  οι Κύπριοι προκάλεσαν  και μετά η Ελλάδα, που -φευ- παρασύρθηκε από τη Λευκωσία. Το αφήγημα αυτό ξεκινά και τελειώνει με ένα και μοναδικό στόχο: Ότι πρέπει να αυτοπεριοριστούν κυριαρχικά δικαιώματα.

Τους εμβολίσαμε την «Κεμάλ Ρέις», εντοπίσαμε 5 υποβρύχια και γράφουν σενάρια ότι θα μας νικήσουν σε πόλεμο

Έχουν παρανοήσει οι Τούρκοι. Ένα περιστατικό με τη «ΛΗΜΝΟΣ» που αμυνόμενη εμβόλισε την «Κεμάλ Ρέις», δεύτερο περιστατικό που τους πιάσαμε το υποβρύχιο και κόντεψαν να σκάσουν εκεί στα βαθιά, γνωρίζοντας ότι στην πρώτη «στραβή» θα πέθαιναν όλοι, διαδίδουν σενάρια πολέμου μήπως και σηκωθεί το ηθικό τους.

Ο ελεγχόμενος Τύπος από το τουρκικό καθεστώς επιχειρεί μια παρουσίαση των επιπτώσεων που θα έχει για την Ελλάδα μια πιθανή πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, προδιαγράφοντας μια ξεκάθαρη επικράτηση του τουρκικού στρατού.

Περιπέτειες του Ερντογάν στο ημισέληνο, γιατί ανακάλυψε το φυσικό αέριο ακριβώς στη Μαύρη Θάλασσα;

Lragir.am Στις 21 Αυγούστου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει για την ανακάλυψη ενός μεγάλου το ορυχείου φυσικού αερίου καθώς και για το οικονομικό θαύμα που περιμένει την Τουρκία. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ορυχείο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, άλλοι ισχυρίζονται ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλά δεδομένου, ότι η Τουρκία έχει σοβαρά προβλήματα στη Μεσόγειο Θάλασσα, το φυσικό αέριο «ανακαλύφθηκε» ακριβώς στη Μαύρη Θάλασσα. Ειδικοί αναφέρουν ότι εάν επιβεβαιωθούν τα αποθέματα φυσικού αερίου, η Τουρκία μπορεί να εγκαταλείψει εντελώς το ρωσικό φυσικό αέριο. Αν και, σύμφωνα με τον ειδικό του

Η Ιταλία έτοιμη να υπογράψει τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed

Προς υπογραφή της συμφωνίας του EastMed ετοιμάζεται να προχωρήσει και η Ιταλία, μετά την επικύρωσή της από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη διαδικτυακή πύλη «energypress», με βάση διπλωματικές πηγές, η Ιταλία είναι έτοιμη να τοποθετηθεί οριστικά υπέρ του EastMed και να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο έργο, υπογράφοντας τη συμφωνία κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού.

Στο CNN Türk : ¨Το όνομα Αγαμέμνων προέρχεται από τις τουρκικές λέξεις Aga και memnun¨(Βίντεο)

Σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού CNN Türk ο απόστρατος της αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς, ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής :

“Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους.
……
Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά .

Ο Σημίτης είχε δεχθεί μειωμένη αιγιαλίτιδα ζώνη για Θράκη, Θάσο, Σαμοθράκη!

Μία από τις χειρότερες περιόδους για την χώρα μας ήταν η Κυβέρνηση Σημίτη, η οποία τα έδωσε όλα σε Δύση και Τούρκους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις σχέσεις του με την Γερμανία.
Ποιος μπορεί επίσης να ξεχάσει το ''ευχαριστώ'' στους Αμερικανούς. Επίδιακυβέρνησής του τα έγιναν ''γκρίζα'' τα Ίμια, με την Ελλάδα να χάνει χωρίς να ''πέσει'' μία τουφεκιά. 

Η αποκάλυψη

Ασύλληπτες εθνικές υποχωρήσεις είχαν πραγματοποιήσει στις διερευνητικές συνομιλίες με την

Ελληνοτουρκική κρίση: Άσκηση- «μήνυμα» στην Άγκυρα με μαχητικά F-16 block 60 από τα ΗΑΕ νότια της Κρήτης - Πώς αναγκάστηκαν να το «σκάσουν» από το Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά

Μπορεί εδώ και δύο εβδομάδες όλα τα βλέμματα να έχουν στραφεί στη θάλασσα με τον Ελληνικό και τον Τουρκικό στόλο να έχουν αναπτυχθεί απέναντι ο ένας από τον άλλο στο Αιγαίο ωστόσο σε ανάλογους ρυθμούς πολεμικής ετοιμότητας βρίσκεται και η Πολεμική Αεροπορία.
Εξαπέλυσε flares ( θερμοβολίδες) και εγκατέλειψε άρον-άρον την περιοχή ο Τούρκος πιλότος αφού κατ’ εξακολούθηση είχε «λοκαριστεί» μέσα στα σκοπευτικά του «Κεραυνού» από την 330 Πολεμική Μοίρα. Έτσι άδοξα για την Τουρκική πολεμική αεροπορία έληξε η προσπάθεια να εμφανιστεί ξανά προκλητική πάνω από το Αιγαίο και να δοκιμάσει την τύχη της απέναντι στα Ελληνικά ‘’γεράκια’’.

Δεν θα εμποδίσει κανείς την Αρμενία να μιλήσει ανοιχτά! Γιατί οι δηλώσεις των δικαιωμάτων της Αρμενίας φοβίζουν τόσο το Μπακού

Μετά την ανοιχτή υποστήριξη της Αρμενίας στις αδελφικές χώρες – την Κύπρο και την Ελλάδα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ της Αρμενίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, στο Μπακού και στην Άγκυρα, ξεκίνησαν πραγματικές αναταραχές.
Πρώτον, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «συμβούλευσε» την Αρμενία να ασχοληθεί με τον Σεβάν, και όχι με τη Μεσόγειο. Μετά μίλησε το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν, υπερασπίζοντας σθεναρά την «φιλική Τουρκία» στις δηλώσεις του. Επιπλέων, κατηγόρησε τις

JINSA:«Η Ουάσιγκτον πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ»

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στην πρόσφατη διπλωματική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσφέρει πληροφορίες για το ποιοι είναι οι αληθινοί σύμμαχοι της Αμερικής, δήλωσε ο Michael Makovsky, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), στο Newsweek.

Η Γαλλία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Γαλλίας; Μερικές πίκρες αλήθειες για την πάρτη μας…

Είναι το Ελλάς Γαλλία συμμαχία κάτι παραπάνω από ένα σλόγκαν; Η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει επίσημα κάποια ειδική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, είμαστε απλά σύμμαχοι μέσα στο ΝΑΤΟ και μέσα στην ΕΕ, όπως ακριβώς είμαστε και με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία, για παράδειγμα.
Σίγουρα οι ιστορικοί δεσμοί μας πάνε πολύ παλιά, από πριν τη γέννηση ακόμα του Ελληνικού κράτους. Η Ελληνική Λεγεώνα πολέμησε δίπλα στο Ναπολέοντα στην εκστρατεία της Αιγύπτου, και η μετεξέλιξη τους, οι Chasseurs d’Orient (κυνηγοί της Ανατολής) μέχρι το τέλος των Ναπολεόντειων πολέμων.