Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Δεν θα εμποδίσει κανείς την Αρμενία να μιλήσει ανοιχτά! Γιατί οι δηλώσεις των δικαιωμάτων της Αρμενίας φοβίζουν τόσο το Μπακού

Μετά την ανοιχτή υποστήριξη της Αρμενίας στις αδελφικές χώρες – την Κύπρο και την Ελλάδα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ της Αρμενίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, στο Μπακού και στην Άγκυρα, ξεκίνησαν πραγματικές αναταραχές.
Πρώτον, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «συμβούλευσε» την Αρμενία να ασχοληθεί με τον Σεβάν, και όχι με τη Μεσόγειο. Μετά μίλησε το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν, υπερασπίζοντας σθεναρά την «φιλική Τουρκία» στις δηλώσεις του. Επιπλέων, κατηγόρησε τις
δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Αρμενίας, λέγοντας ότι αυτές περιέχουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας, θα πρέπει να καταδικαστούν και να κατασταλούν ως μια προσπάθεια κατάχρησης των στενών πολιτικών συμφερόντων τους…».
Τί εξόργησε τόσο την ¨Αγκυρα και το Μπακού στη δήλωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Αρμενίας; Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Αρμενία δεν έχει μιλήσει για τα δικαιώματά της, πιάνοντας από ένα μικρό κομμάτι της γης που πετάχτηκε από τον «ώμο» της Ρωσίας το 1921.
Πολλές γενιές των Αρμενίων δικαιολόγησαν τη σιωπή τους από την έλλειψη ικανότητας να πολεμήσουν, τον φόβο μιας νέας Γενοκτονίας, τις απειλές για να θέσουν τη Ρωσία εναντίον των Αρμενίων.
Ο πόλεμος του Αρτσάχ έγινε μια δυνατή εκδήλωση των Αρμενίων για τα δικαιώματά τους. Ο λαός της Αρμενίας και του Αρτσάχ απέδειξε, ότι έχει ξεπεράσει τους φόβους του. Τον Απρίλιο του 2016, η αποφασιστικότητα των Αρμενίων να διεκδικήσουν εκ νέου τα δικαιώματά τους αποδείχθηκε και πάλι, και μετά τα γεγονότα στο Ταβούς κατέστη σαφές ότι η Αρμενία αρχίζει να μιλά, και από τώρα τίποτα δεν την εμποδίζει.
Πήρανε το σπίτι μας, τη γη, την ιστορική κληρονομιά μας, και ακόμα και αν δεν μπορούμε να επιστρέψουμε το σπίτι μας με όπλα, κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να μιλήσουμε για τα δικαιώματά μας. Η δήλωση των δικαιωμάτων είναι χειρότερη από όπλο,……… και άρχισαν να καίγονται καπέλες επάνω στους κλέφτες στο Μπακού και στην Άγκυρα. Προσπαθούν να μας απαγορεύσουν να μιλήσουμε για τη Συνθήκη των Σεβρών, για τη μη αναγνώριση των ρωσοτουρκικών συνθηκών του 1921, και για ότι θα σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα στη σύγκρουση της με την Τουρκία. Η πολιτική δεν μπορεί να στοχεύει στην αποκατάσταση του παρελθόντος, και κανείς δεν μπορεί να ελπίζει στην αναγέννηση του Αρμενικού-Ελληνικού Βυζαντίου, που καταστράφηκε από τους Οθωμανούς, ή Σεβρές. Η πολιτική πρέπει να στοχεύει στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος που βασίζεται σε αναφαίρετα δικαιώματα, τα οποία οι Αρμένιοι έχουν περισσότερα από αρκετά.

ΠΗΓΗ el.armradio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου