Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μουσείο Ακρόπολης: 154 εκθέματα της «Απαγορευμένης Πόλης»

Έως τις 14 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αντικρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κινέζικού πολιτισμού η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μέσω 154 αντικειμένων από τα Ιδιωτικά Διαμερίσματα του Αυτοκράτορα Qianlong.

Η έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» περιμένει το κοινό της από τις 14 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έως τις 14 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αντικρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κινέζικού πολιτισμού η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μέσω 154 αντικειμένων από τα Ιδιωτικά Διαμερίσματα του Αυτοκράτορα Qianlong, συγκεκριμένα από τους χώρους του Ανακτόρου του Πολλαπλού Μεγαλείου της Απαγορευμένης Πόλης.

Και οι αρχαιολόγοι φωνάζουν: Το ιερό της Αρτέμιδος Αγροτέρας στην Αθήνα είναι ένα μνημείο σε κίνδυνο!

Και οι αρχαιολόγοι φωνάζουν: Το ιερό της Αρτέμιδος Αγροτέρας στην Αθήνα είναι ένα μνημείο σε κίνδυνο!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την αγωνία του για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου, στον οποίο βρίσκονται τα θεμέλια του παριλίσσιου ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, που αποτελούν μία από τις σημαντικότερες ιστορικά αρχαιολογικές τοποθεσίες στο κέντρο των Αθηνών.
Στον αρχαιολογικό χώρο, κηρυγμένο από το 1960 λόγω της ιστορικότητας του τόπου και της ιδιαίτερης σημασίας του, τόσο για τη λατρεία όσο και για τη συμπλήρωση του τοπογραφικού χάρτη

Αλαλούμ: Κάθε χώρα της ΕΕ θα αποφασίσει αν θέλει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα - ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα, εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας το 2019, διευκρίνισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε προχθές Τετάρτη στους ευρωβουλευτές την πρότασή του να τερματισθεί η υποχρέωση να προχωρούν οι δείκτες των ρολογιών μία ώρα τον Μάρτιο και στη συνέχεια να πηγαίνουν πίσω μία ώρα τον Οκτώβριο.

Αλαλούμ με τις συντάξεις: Να τηρηθεί η συμφωνία ζητά η Κομισιόν - Και η κυβέρνηση διαψεύδει το ΑΠΕ

Συντάξεις - Περικοπές: Αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση και τα ξένα ΜΜΕ διέψευσαν το ΑΠΕ, και η ίδια η κυβέρνηση άδειασε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο με δημοσίευμά του έκανε λόγο - νωρίς σήμερα το πρωί - για συμφωνία των δανειστών και της κυβέρνησης ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις - Έμμεσο «άδειασμα» στην κυβέρνηση και από την Κομισιόν - Οι δανειστές βάζουν «φρένο» στα σενάρια αναστολής των περικοπών - Πολιτική θύελλα στην Ελλάδα και σαφείς αιχμές για κυβερνητική προπαγάνδα με εμπλοκή Μέσων Ενημέρωσης - Διαβάστε όλο το χρονικό της αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα 14/09/2018

Αδυναμία Πρωθυπουργού

Του Ν. Λυγερού

Αν πραγματικά ο Πρωθυπουργός συμφώνησε σε ανεπίσημο πλαίσιο το θέμα της λεγόμενης μακεδονικής γλώσσας, τότε το πράγματα είναι χειρότερα απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, δηλαδή ότι είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης. Διότι σε αυτήν την περίπτωση μία από τις θεμελιακές επιθυμίες των Σκοπίων δεν συζητήθηκε επί του πρακτέου σε πολιτικό επίπεδο κι έγινε αποδεκτό το αίτημά τους χωρίς εμπόδια. Αυτό σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός μέσω της ιδεολογίας του θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι το δεδομένο κι όχι βέβαια για ένα ζήτημα.