Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Συγκλονιστικό: Ελέφαντας κλαίει όταν απελευθερώνεται μετά από 50 χρόνια σκλαβιάς!(Βίντεο)

Το άτυχο ζώο έκλαιγε με λυγμούς και τα δάκρυα ανακούφισης που έβγαιναν από τα μάτια του ήταν ατελείωτα, όταν διασώθηκε από μια φιλανθρωπική οργάνωση
Απίστευτες είναι οι εικόνες που δείχνουν τη στιγμή που ένας ελέφαντας που ζούσε αλυσοδεμένος, είχε ξυλοκοπηθεί και κακοποιηθεί επανειλημμένως για 50 χρόνια, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς όταν αφέθηκε ελεύθερος!

Ο Ρατζού ο ελέφαντας ήταν γεμάτος πληγές από τα δεσμά που του πέρασε ο ιδιοκτήτης του, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί ως ατραξιόν για να προσελκύει λίγα χρήματα από τους τουρίστες που επισκέπτονταν το μικρό χωριό που ζούσε στην Ινδία.

Τέσσερις, τουλάχιστον, οι προτάσεις για το δημοψήφισμα περί της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί δεν υιοθετεί την άποψη Μεϊμαράκη για συγκέντρωση των υπογραφών - Με ποιο σκεπτικό ο Πρόεδρος της Βουλής αιφνιδίασε το Μαξίμου, ανακοινώνοντας ότι μπορεί να ανοίξει την Ολομέλεια μέσα στο Σαββατοκύριακο, αν το ζητήσουν 120 βουλευτές, ακόμη και με χωριστά κείμεναΤουλάχιστον τέσσερις θα είναι οι προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που αναμένεται να υποβληθούν την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», γεγονός που ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για το κατά πόσο μπορεί να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 120 που χρειάζεται για να συγκλιθεί η Ολομέλεια της Βουλής και να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Αυτές είναι οι περιοχές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές

Θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα
Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης.

"Οπισθοχωρούν" από τα επίπεδα-ρεκόρ οι δείκτες της Wall Street

Dow17.021,48-46,78 -0,27%  



  Nasdaq4.485,9328,20 0,63%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Πτωτικά κινείται η αμερικανική αγορά μετά την τριήμερη ανάπαυλα, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά της επίπεδα, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα πρώτα αποτελέσματα β΄ τριμήνου από το μέτωπο των επιχειρήσεων. Το "χορό" των αποτελεσμάτων ανοίγει την Τρίτη η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 59,690 μονάδες (0,35%) και βρίσκεται στις 17.008,57 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 32,98 μονάδων (0,74%) φτάνοντας τις 4.452,94 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 9,14 μονάδων (0,46%) και βρίσκεται στις 1.976,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Johnson and Johnson καθώς διαπραγματεύεται στα 106,44 δολάρια με άνοδο 1,02 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,97%. Ακολουθούν η Microsoft με κέρδη 0,67% στα 42,08 και η AT & T στα 36,07 δολάρια με άνοδο 0,64%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η UnitedHealth Group Incorporated (-1,39%), η Goldman Sachs (-1,39%) και η μετοχή των McDonalds (-0,91%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Οι επενδυτές λένε πως στρέφουν την προσοχή τους ολοένα περισσότερο στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, όπου θα αναζητήσουν σημάδια για το αν οι μετοχές μπορούν να διατηρήσουν τα τρέχοντα υψηλά.

Με ζημιές άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με πτώση ξεκίνησε την βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 117,44 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,45%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 55,86 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέες ζημιές σε ποσοστό 0,07%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €64.921 σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από υποτονικό κλίμα.

Η συνεδρία ξεκίνησε σε πτωτικό κλίμα, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε συνεχώς αρνητικό πεδίο. Ενδεικτικό του πτωτικού κλίματος το ότι το Χρηματιστήριο στο ψηλό της ημέρας ανήλθε στο επίπεδο του κλεισίματος της Παρασκευής.

"Απόντες" οι επενδυτές από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Σχεδόν αμετάβλητος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας εκατέρωθεν των 1.250 μονάδων, σε μία συνεδρίαση απόλυτα υποτονική, της οποίας η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα με τα βίας ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE25 βρέθηκε ο τίτλος της ΕΥΠΡΟ, ενισχυμένος 2,74% στα 9 ευρώ, ενώ ακολούθησε ο ΟΠΑΠ με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας στα 13,35 ευρώ (+2,69%), η ΕΥΔΑΠ (+2,67%), η ΜΕΤΚΑ (+1,25%) και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ (+1,01%).