Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μετά από έξι μήνες έρευνας από κορυφαίους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Ανθρωποειδές Atacama παραμένει ενα μυστήριο(Βίντεο)



Σχόλιο από ALEXANDER

Είναι δύσκολο να ανακαλύψεις την πραγματικότητα…
Δείτε ΕΔΩ
Δείτε το Βίντεο
Διαβάστε τις εκθέσεις και τα συμπεράσματα δικά σας


Οπως σας ενημερώσαμε στο αρθο Λύθηκε με τεστ DNA το μυστήριο του εξωγήινου της Atacama θα ψάξουμε το θέμα παραπάνω.
Κανείς δεν ξέρει τι είναι με σιγουριά.
Σας Παρουσιάζουμε αυτα που βρήκαμε και έπειτα βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Μέτρα και κατασχέσεις και κατά των συνεπών οφειλετών

Με διαδικασίες-εξπρές και με ρυθμίσεις-«φωτιά» έρχεται στη βουλή το τελικό σχέδιο νόμου που προβλέπει, μεταξύ άλλων ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο με επαχθείς ορούς και πολλές παγίδες για τους φορολογούμενους: δόσεις αλλά και κατασχέσεις για όσους χρωστάνε στο δημόσιο, «χαράτσι» ακινήτων στα γιαπιά, έως διπλάσιο φόρο στα εξοχικά, απολύσεις στο δημόσιο, νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ, άνοιγμα και άλλων επαγγελμάτων και άλλα πολλά -μέχρι και το ψωμί που ψήνεται εκτός αρτοποιείων και την αύξηση στις ώρες διδασκαλίας (κατά δύο ώρες) των εκπαιδευτικών σε γυμνάσια και λύκεια!

Και ξαφνικά... άρχισε να βρέχει χαρτονομίσματα!

Και ξαφνικά... άρχισε να βρέχει χαρτονομίσματα!

Η αστυνομία του Βελγίου καλεί τους κατοίκους μίας μικρής πόλης στο Βέλγιο να επιστρέψουν τα δεκάδες χιλιάδες -κλεμμένα- ευρώ που πέταξαν στο δρόμο ληστές στη διάρκεια καταδίωξης. 
 
Το περιστατικό σημειώθηκε στη φλαμανδική πόλη Ζέντελγκεμ.

Οι ληστές είχαν κλέψει χρηματοκιβώτιο από σπίτι που βρισκόταν στην περιοχή. Στη διάρκεια της καταδίωξής τους από την αστυνομία, οι ληστές πέταξαν το χρηματοκιβώτιο έξω από το αμάξι, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν τους αστυνομικούς.

Αλλάζει η φορολογία στα αυτοκίνητα Θα φορολογούνται βάσει της λιανικής τους αξίας και όχι της εργοστασιακής.

Αλλάζει η φορολογία στα αυτοκίνητα
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει καταλήξει στον τρόπο που θα φορολογούνται πλέον τα αυτοκίνητα και θα είναι βάσει της λιανικής τους αξίας και όχι της εργοστασιακής.
Ο λόγος; Κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.
Μέχρι σήμερα τα καινούρια αυτοκίνητα κατά την εισαγωγή τους φορολογούνται βάσει της εργοστασιακής τους αξίας αλλά και του κυβισμού του κινητήρα με ποσοστό 5% έως 50% με επιπλέον τον ΦΠΑ.

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου
-''Σημεία και τέρατα'' από τον έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. -Άνοιγμα που υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ. -'' Να τελειώνουμε με το σύστημα Παπανδρέου'' λένε οι Βενιζελικοί.
Ευκαιρία για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών θεωρεί η ηγετική ομάδα που πρόσκειται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, τα πορίσματα του ελέγχου των εταιρειών που ανέλαβαν την ελεγκτική διαδικασία για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από το 2004.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το έλλειμμα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για τη νομιμοποιητική βάση δαπανών αλλά και ελλείψεις παραστατικών στοιχείων.

Bundesbank: Ποτέ δεν θεωρήθηκε απίθανη η έξοδος της Ελλάδας

ΓΕΝΣ ΒΑΙΤΜΑΝ
Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται στο σημερινό φύλλο της η οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», «σε στιγμή δεν ήταν δυνατό να θεωρηθεί απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»
Σύμφωνα με το 29σέλιδο έγγραφο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέλαβε υπερβολικό ρίσκο αγοράζοντας στοχευμένα ομόλογα χαμηλής φερεγγυότητας, ενώ αμφισβητείται εάν κατά την αγορά των κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ τηρήθηκαν αυστηροί όροι στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και γίνεται παραπομπή στο ελληνικό παράδειγμα.

Νέο χαρτονόμισμα αξίας €5 ευρώ από τη Μ. Πέμπτη

Λευκωσία: Στις 2 Μαΐου 2013 κυκλοφορεί νέο χαρτονόμισμα αξίας €5 με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, το νέο τραπεζογραμμάτιο €5 σηματοδοτεί την αρχή της κυκλοφορίας της δεύτερης σειράς τραπεζογραμματίων ευρώ, «σειρά Ευρώπη».

Οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες (€10, €20, €50, €100, €200 και €500) θα τεθούν σε κυκλοφορία σταδιακά και κατά αύξουσα σειρά στη διάρκεια των επόμενων ετών.

Χ.Σταυράκης: Το Μαρί και οι τράπεζες διέλυσαν την οικονομία

Της  Κούλας Κουντούρη
Από το philenews


 Λευκωσία: Με υπόμνημα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία παρουσιάστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης. Κατόπιν αιτήματος προς την Επιτροπή, προέβη σε περιεκτική ανάλυση των όσων κατέθεσε, λέγοντας ότι το Μαρί και ο υπέργκος τραπεζικός τομέας διέλυσαν την οικονομία του τόπου.

Κύπρος:Διαβάστε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο στα ελληνικά

Λευκωσία: Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο Συναντίληψης με την Τρόικα κατατέθηκε την Πέμπτη στην Βουλή. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να εξεταστεί από την ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα συνέλθει εκτάκτως τη Μεγάλη Τρίτη.

Η Αιτιολογική Έκθεση που υπογράφει ο γενικός Εισαγγελέας αναφέρει: Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η κύρωση της Συμφωνίας Διευκόλυνσης Χρηματοδοτικής Στήριξης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, των Γενικών και Ειδικών Όρων αυτής και του Μνημονίου Συναντίληψης, από την εκπλήρωση του οποίου εξαρτάται η χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης.

Οριακά κέρδη παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακά κέρδη παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο.

Με οδηγό τους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας ο Γενικός Δείκτης (στις 13:03) βρισκόταν στις 98,23 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 38,52 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,16%. Η αξία των συναλλαγών περιορίζεται στις €52.263.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τρεις κινούνται ανοδικά και δύο πτωτικά.

Πιέσεις στα blue-chips "φρενάρουν" τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με τρεις μόλις τίτλους να διατηρούν θετικό πρόσημο στον FTSE25, αυτούς των ΕΤΕ, Eurobank και Alpha Bank, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας δυσκολεύεται να δώσει συνέχεια στην απόπειρα προσέγγισης των 1.000 μονάδων. 

Επιβαρυντικές για τον ΓΔ οι πιέσεις που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων στον FTSE25. Σε θετικό έδαφος, η ΕΤΕ βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα έως και 19,55%, κέρδη που αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε 4,36% στα 0,745 ευρώ, με «φόντο» και τη χθεσινή ανακοίνωση της τράπεζας ότι «ανεβάζει» στο 12% τον πήχη της συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

H «δίκαιη κούπα» του Πυθαγόρα!!!

Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή η «δίκαιη κούπα» είναι είναι μια ανακάλυψη του Πυθαγόρα για να πίνει με μέτρο το κρασί του αλλά και για να σερβίρει τους μαθητές του, υπερτονίζοντας την έννοια του μέτρου και των ορίων. Η ιδέα του Πυθαγόρα ήταν απλή: Έπρεπε να περιοριστεί η απληστία στο ποτό! Πώς θα γινόταν αυτό; Το πήλινο ποτήρι αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί… πλεονέκτης και το γεμίσει περισσότερο απ’ όσο πρέπει.
Στην κούπα υπάρχει χαραγμένο ένα όριο, μια γραμμή. Αν το υγρό που περιέχει δεν υπερβεί τη γραμμή αυτή, ο πότης απολαμβάνει το κρασί του. Εάν, όμως, ξεπεράσει τη γραμμή του ορίου, τότε η κούπα αδειάχει και το κρασί χύνεται από τη βάση. Αδειάζει όλη η κούπα, όχι μόνο η επιπλέον ποσότητα. Πως όμως γίνεται αυτό; Στο κέντρο της κούπας βρίσκεται μια στήλη τοποθετημένη ακριβώς πάνω από έναν σωλήνα που οδηγεί στο κάτω μέρος της.