Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Καρυάτιδες: Το Βίντεο για τις αρχαίες κόρες του Ερεχθείου που όλοι πρέπει να δουν


Καρυάτιδες: Το βίντεο για τις αρχαίες κόρες του Ερεχθείου που όλοι πρέπει να δουν
Με αφορμή τις ανασκαφές της Αμφίπολης και τις δυο Καρυάτιδες που αποκαλύφθησαν στο κοινό, δυο νεαροί Έλληνες, αποφάσισαν να μας υπενθυμίσουν με ένα βίντεο την ιστορία των έξι Καρυάτιδων που κοσμούσαν το Ερέχθειο μέσα μια μικρού μήκους ταινία.

Ο γραφίστας Δημήτρης Αρμανίδης και ο φωτογράφος Γιάννης Λογοθέτης δημιούργησαν ένα βίντεο 6 λεπτών, για τις έξι ωραίες αρχαίες κόρες του Ερεχθείου.

H ισημερία της Γης όπως την κατέγραψε ο ρωσικός δορυφόρος Elektro-L (Βίντεο)

Φθινοπωρινή Ισημερία: Ένα αστρονομικό γεγονός κορυφαίας σημασίας, το οποίο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο.
Αύριο 23 Σεπτεμβρίου η Γη θα είναι σε ισημερία. Η διάρκεια της ημέρας και το βράδυ σε όλο τον κόσμο θα είναι ίδιο, επειδή το φως του Ήλιου χτυπά τη Γη σε τέλεια γωνία και ευθυγραμμίζει τη σκιά της με τον άξονα περιστροφής της Γης.

Μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο, όπως την κατέγραψε ο ρωσικός δορυφόρο Elektro-L.

Εκπληκτικό: Ακούστε τον ήχο του Ήλιου (Βίντεο)

Σε αυτό το βίντεο – ντοκουμέντο μπορείτε να ακούσετε τον ήχο του «ηλιακού ανέμου».
Ο ήχος αυτό διαμορφώθηκε, από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, από το 1998 έως το 2010, από το Advanced Composition Explorer Satellite (ACE).


Τα 88.840 δείγματα δεδομένων, που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 12 ετών, τα επεξεργάστηκαν οι ειδικοί για να τα συμπιεστούν σε δύο δευτερόλεπτα.

Ακούστε τον ήχο στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

Εντυπωσιακή φωτογραφία με τρία από τα πιο ενδιαφέροντα φεγγάρια του Κρόνου

Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
Μια ακόμη εντυπωσιακή εικόνα από το σύστημα του Κρόνου το οποίο εξερευνά από το 2004 έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini. Στον φακό του σκάφους αυτή τη φορά «ποζάρουν» τρία από τα δεκάδες φεγγάρια του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών του ηλιακού μας συστήματος. Σε πρώτο πλάνο εικονίζεται η Τηθύς, ένας παγωμένος δορυφόρος με διάμετρο 1,062 χλμ η επιφάνεια του οποίου παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία. Στη Τηθύ υπάρχουν μεγάλοι κρατήρες. Ο μεγαλύτερος ονομάζεται «Οδυσσέας» και έχει διάμετρο 400 χιλιόμετρα. Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της επιφάνειάς της Τηθύος είναι το «Χάσμα της Ιθάκης», ένα φαράγγι πλάτους εκατό χιλιομέτρων και βάθους πέντε.

Die Welt: Πυρηνική βόμβα ετοιμάζει η Τουρκία


tourkia_pirinikaΣε σημερινό της δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt γράφει ότι ένας από τους λόγους που η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND), παρακολουθεί την Άγκυρα, θα μπορούσε να είναι ένα τουρκικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, το οποίο η Τουρκία εξελίσσει κρυφά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η BND διαθέτει ενδείξεις (αυξανόμενες σύμφωνα με το δημοσίευμα) ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να εξοπλίσει πυρηνικά τη χώρα του.

Μέχρι σήμερα πληροφορίες ήθελαν την BND να κατασκοπεύει την Άγκυρα για άλλους λόγους: για την εισροή ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία, για το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και την παρουσία Κούρδων μαχητών, αναφέρει η εφημερίδα.

Φόβος και τρόμος για τους τζιχαντιστές οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους θα στερηθούν τον παράδεισο με τις παρθένες αν πέσουν από πυρά γυναικώνΟύτε οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ούτε ο γαλλικός στρατός αποτελούν τον υπ'αριθμόν ένα μεγαλύτερο φόβο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό που τρέμουν περισσότερο από καθετί είναι να χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα, καθώς αυτό θα τους στερήσει τον παράδεισο με τις 72 παρθένες που ονειρεύονται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph οι εξτρεμιστές γνωρίζουν πως η... ανταμοιβή τους για τη θυσία τους θα είναι να πάνε στον παράδεισο όπου θα απολαύσουν τη μεταθανάτιο ζωή δίπλα σε πανέμορφες παρθένες, σύμφωνα με το Κοράνι.

Βίντεο: Το θαύμα της ζωής. Πως το ωάριο γίνεται έμβρυο και μετά παιδί

Ένα εκπληκτικό βίντεο για το το μεγαλείο του θαύματος της ζωής
Tο NEWS247 σε συνεργασία με το InvitroMagazine σας παρουσιάζει ένα εκπληκτικό βίντεο για το μεγαλείο του θαύματος της ζωής.
Παρακολουθούμε από «μέσα» τη στιγμή που εκατομμύρια σπερματοζωάρια καλπάζουν προς το ωάριο. Ένα μόνο τυχερό καταφέρνει να διεισδύσει και να φτάσει στο ωάριο. Παρακολουθούμε πως εισβάλει και το γονιμοποιεί και πως το γονιμοποιημένο πλέον ωάριο βρίσκει τη θέση του και αναπαύεται στη μήτρα.

Υπόγειος και με σκάλες ο τρίτος θάλαμος στην Αμφίπολη-Το ύψος του ξεπερνάει τα 7 μέτρα

Ολες οι τελευταίες πληροφορίες για την πορεία των εργασιών στον λόφο ΚαστάΜε προσεκτικά βήματα αλλά και αγωνία για τα μυστικά του Τύμβου της Αμφίπολης προχωρούν αρχαιολόγοι και μηχανικοί στα ενδότερα του ταφικού μνημείου. Κάθε ώρα που περνάει τους φέρνει πιο κοντά στη μεγάλη αποκάλυψη: ποιος τελικά έχει ταφεί ή για ποιον είχε προετοιμαστεί αυτό το μοναδικό, επιβλητικό μνημείο στον λόφο Καστά;