Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ἄφησαν τά ἑλληνικά σχολεῖα τῆς Βορείου Ἠπείρου χωρίς δασκάλους!

Ἀπελπισμένος ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλβανίας Ἀναστάσιος ἔκανε διάβημα στό Μέγαρο Μαξίμου – Τόν εἶχαν 30 λεπτά στό τηλέφωνο καί τούς τό ἔκλεισε ὀργισμένος! Ἀγωνία ἐκπαιδευτικῶν: «Τί νά κάνουμε, νά κατηγορήσουμε τήν πατρίδα μας;»

Τοῦ Mανώλη Κοττάκη
Από το estianews

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ τῆς Βορείου Ἠπείρου εἶναι ἀδιάσπαστο κομμάτι τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους. Ἀπαιτεῖ τήν ἔγνοια μας καί τήν φροντίδα μας. Πόσω μᾶλλον πού ζεῖ καί ἀναπνέει δίπλα μας. Μιά ἀνάσα ἀπό ἐμᾶς. Δυστυχῶς ὅμως ἡ ἔλλειψη ἐνδιαφέροντος ἀπό τήν γραφειοκρατία τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας καί ἡ ἔλλειψη πολιτικῶν ἀνακλαστικῶν ἀπό τήν κεντρική Κυβέρνηση ἀπογοητεύουν τούς

Ισραήλ-Αίγυπτος: Άμεσα στρατιωτική συνεργασία με Ελλάδα-Κύπρο…

Έγινε μεγάλη συζήτηση για την τριμερή συνάντηση της Αθήνας μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας, του προέδρου της Αιγύπτου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διότι ακούσαμε εξαιρετικά λόγια και εισπράξαμε πολλές υποσχέσεις. Οι κ. Μητσοτάκης, αλ Σίσι και Αναστασιάδης, είπαν πολλά και καλά αλλά οι πολίτες αναζητούν το «δια ταύτα»: Πως θα γίνουν τα λόγια πράξεις; Διότι η κατοχική Τουρκία δεν ακούει κανένα, πετά τις ανακοινώσεις και τις διακηρύξεις στα σκουπίδια καθώς βλέπει πως καμία χώρα της Ανατολικής Μεσογείου σκέφτεται να τους αντιμετωπίσει με ένα άλλο τρόπο.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Και ο άλλος τρόπος είναι στρατιωτικός. Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση. Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί,

Το τουρκικό κοινοβούλιο συζητά την αποστολή στρατού στη Συρία, Ιράκ και Λίβανο

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα συζητήσει στην ολομέλειά του την προσεχή Τρίτη προεδρικό μνημόνιο για την παράταση της εντολής της κυβέρνησης αποστολής στρατευμάτων για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ και την παράταση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην προσωρινή ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο "UNIFIL", σημειώνει η αραβόφωνη Turk Press.

Το πρακτορείο Anadolu, εξάλλου, μετέδωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα συζητήσει, την Τρίτη, τις προεδρικές αποφάσεις που σχετίζονται με την παράταση της περιόδου αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό, δηλαδή στο Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο.

Η Γαλλία εκτόξευσε τον στρατιωτικό δορυφόρο νέας γενιάς, Syracuse 4A

Η Γαλλία έθεσε με επιτυχία σε τροχιά έναν εξελιγμένης τεχνολογίας στρατιωτικό δορυφόρο, ο οποίος θα βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε όλο τον κόσμο να επικοινωνούν γρήγορα και με ασφάλεια. Η εκτόξευση του δορυφόρου Syracuse 4A (Συρακούσες) έγινε την Κυριακή με ευρωπαϊκό πύραυλο Ariane 5 της Arianespace από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στη Νότια Αμερική.

Τα τεθωρακισμένα Griffon και τα νέα υποβρύχια Suffren θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα εξυπηρετούνται από τον δορυφόρο. Τον Syracuse 4A θα ακολουθήσουν στο μέλλον δύο άλλοι δορυφόροι, που θα δημιουργήσουν έναν «αστερισμό» στρατιωτικών δορυφορικών επικοινωνιών.

Κ. Γρίβας: Σύγκριση Πολεμικής και Τουρκικής Αεροπορίας - Οι δηλώσεις των τούρκων ιθυνόντων μου θυμίζουν τις ταινίες του Φράνκο Τσίτσιο που έβλεπα μικρός(Βίντεο)

Δείτε τα βίντεο

Θητεία και για τις γυναίκες ΤΩΡΑ στην Εθνική Φρουρά… “Πρώτα” τα κορίτσια!

Πρώτον να παραθέσουμε τέσσερα συγκεκριμένα γεγονότα. Με ονόματα και ημερομηνίες. Ενδεικτικά από πλήθος περισσότερα. Ως εισαγωγή για το ζητούμενο που δηλώνεται με τον τίτλο του σημερινού άρθρου:

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS


1ο ΓΕΓΟΝΟΣ: 13η Οκτ. 2007 η Εθνική Φρουρά διεξήγαγε την τελευταία στην ιστορία άσκηση ΤΑΜΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Επικεφαλής των επισήμων εκεί στο Καλό Χωριό ήταν ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Δ. Χριστόφιας που το επόμενο έτος εκλέγηκε ΠτΔ. Με θαυμασμό τότε φωτογραφιζόμενος με τις ένοπλες μόνιμες υπαξιωματικούς των ΛΟΚ κυρίες Ελένη Σιακαλλή και Μαρία Βασιλείου, οι οποίες μόλις είχαν πραγματοποιήσει μπροστά του, άλμα αλεξιπτώτων ελευθέρας πτώσεως από ελικόπτερο ιπτάμενο στα 12.000 πόδια ύψος.

Τι συμφωνία υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τη Βρετανίδα ομόλογό του

Ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, συναντήθηκε με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Λιζ Τρας, με την οποία είχε εγκάρδια και παραγωγική συζήτηση με έμφαση σε ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ασφάλεια και εμπόριο.

Ακόμη, εξετάστηκαν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό και Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον, οι δυο υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ των δυο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Νίκος Δένδιας συνάντησε και τη Βρετανίδα υπουργό αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής, Γουέντι Μόρτον.