Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση των Συρακουσών(Βίντεο)

Οι Συρακούσες (αρχαία ελληνικά: Συρακοῦσαι) είναι πόλη της Ιταλίας στη νοτιοανατολική ακτή της Σικελίας με πληθυσμό περίπου 125.000 κατοίκους.

Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες το 734 ή το 733 π.Χ. και συγκεκριμένα από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Ήταν η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες Ελληνικές πόλεις.

Στον Πελοποννησιακό πόλεμο (Σικελική εκστρατεία 415-413 π.Χ.) απέκρουσαν επίθεση των Αθηναίων. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες Ελληνικές πόλεις της Σικελίας μέχρι την υποδούλωσή της στους Ρωμαίους το 212 π.Χ.

Ο Πόντιος βουλευτής στη Γερμανία… Αγώνας αναγνώρισης της Γενοκτονίας

19.05 ακριβώς. Είναι η ώρα πάνω στην πρόσκληση του προέδρου Ηλία Μαυρίδη και των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων του Ντίσελντορφ «Ο Ξενιτέας» για τη φετινή εκδήλωση στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου. Ένα «προσκλητήριο» για όλους όσους κατάγονται από τον Πόντο, στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα της πρωτεύουσας της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας, να ανάψουν κερί και να γυρίσουν και φέτος το ιστορικό ημερολόγιο πίσω στο 1916, όταν ξεκίνησε ο ξεριζωμός του ποντιακού ελληνισμού με τον πιο φριχτό τρόπο.

«Ήξερα μόνο ονόματα»

Αραιές οι καρέκλες μέσα στον ναό λόγω πανδημίας. Με σφιγμένα πρόσωπα οι προσκεκλημένοι

Στην τελική ευθεία για την αμυντική έκθεση DEFEA, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 312 βιομηχανιών από 21 χώρες, ενώ 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες δείχνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Έκθεση.

Υπό την Αιγίδα και με την στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η Διεθνής Έκθεση DEFEA έχει την στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Σιγκαπούρη: Πρωτοποριακό τεστ αναπνοής εντοπίζει τον κορονοϊό σε ένα λεπτό!

Η συσκευή αυτή ανίχνευσης του κορονοϊού μέσω της αναπνοής είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%

Η Breathonix, μια εταιρεία του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι τώρα συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία.

Στην πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη η συσκευή αυτή ανίχνευσης του κορονοϊού μέσω της αναπνοής είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

Η συσκευή διαθέτει στόμια μίας χρήσης ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των χρηστών.

Επιχειρησιακή εκπαίδευση ΠΝ… Ιδού ο κυρίαρχος του Αιγαίου! (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Από 17 έως 21 Μαΐου 2021, διεξήχθη προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου, Κεντρικού, Νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Υποβρυχίων, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά την ανωτέρω εκπαίδευση εκτελέστηκαν αντικείμενα σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου με έμφαση στα πυρά κατά στόχου επιφανείας, στην τακτική χρήση των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V καθώς και στον αιφνιδιασμό και την απόκρυψη των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), των Κανονιοφόρων (Κ/Φ) και των Παράκτιων Περιπολικών (ΠΠ).

Οι Αυστριακοί θα τιμήσουν την συνεργασία EKAM – ΕΚΟ Cobra που αναπτύχθηκε πέρυσι στον Έβρο

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios
 

Η Αυστρία θα τιμήσει την κοινή συνεργασία που αναπτύχθηκε πέρυσι τον Μάρτιο στον Έβρο, μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας και της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναχαίτιση της υβριδικής επιθέσεως που ενορχήστρωσε και εκτόξευσε με ορδές λαθρομεταναστών η τουρκική κυβέρνηση. Η Αυστρία ήταν από τις χώρες που ανταποκρίθηκαν, αποστέλλοντας κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής μονάδος Einsatzkommando Cobra που συνεργάσθηκε με προσωπικό της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδος (ΕΚΑΜ).