Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Τζόρτζ Χόρτον: «Οι Τούρκοι έμειναν ίδιοι και απαράλλαχτοι στο πέρασμα των αιώνων»: Ήγουν, βάρβαροι

Του Δρα Άρη Πετάση

Ο Τζόρτζ Χόρτον διετέλεσε Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη το 1922. Το βιβλίο του πεφωτισμένου αυτού αμερικανού πρώην διπλωμάτη, «Report on Turkey» καταγράφει λεπτομερώς την διαχρονικά ελεεινή συμπεριφορά των Τούρκων που για ακόμα μια φορά απειλούν τον ελληνισμό. Το βιβλίο του Χόρτον δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα ελληνικό σπίτι για να μάθουμε πως συμπεριφέρεται η Τουρκία στους αδύνατους και απροετοίμαστους.

Τρεις ελληνικές παραλίες με εξωτικά ονόματα - Εξίσου εντυπωσιακές με τον προορισμό στον οποίο παραπέμπουν

Οι ελληνικές παραλίες φιγουράρουν σχεδόν σε μηνιαία βάση σε αφιερώματα διεθνών μέσων, τα οποία εξυμνούν τις ομορφιές της χώρας μας, διαφημίζοντάς τες στα πέρατα του κόσμου.

Κάποιες από αυτές φημίζονται για την εξωτική ομορφιά τους, οι οποίες ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά και ονειρικά.

Οι παραλίες που ακολουθούν, ωστόσο, εκτός από την φυσική ομορφιά τους ταξιδεύουν το κοινό και με την εξωτική ονομασία τους!

«Μυρίζει» μπαρούτι! Ο Ερντογάν φωτογραφίζεται μπροστά σε χάρτη και… φωνάζει: «Θέλω το μισό Αιγαίο»

Επιμένει στο προκλητικό παιχνίδι των αμφισβητήσεων και της επίδειξης ισχύος το καθεστώς Ερντογάν

Στην εικόνα βλέπετε τον Ερντογάν να υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής Αξιωματικών του τουρκικού ναυτικού (Deniz Harp Okulu), σύμφωνα με δημοσίευμα του militaire.gr.


Στον τοίχο δεσπόζει το κάδρο που απεικονίζει το δόγμα της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όπου με μπλέ χρώμα φαίνονται όσα διεκδικεί η Τουρκία. Το μισό Αιγαίο…

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα για τους εορτασμούς της Επανάστασης ζητεί ο Κυρ. Μητσοτάκης

Πρόταση στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εκτεθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία, απευθύνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. O Πρωθυπουργός προτείνει «ως πρώτο βήμα» για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα να εκτεθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα με αφορμή το 2021. «Η συγκυρία είναι εξαιρετική» τονίζει.

Το ΣτΕ δικαιώνει την Ελληνικός Χρυσός στη διαμάχη της με το ΥΠΕΝ το 2017 -Δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης - ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Δεκτές έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του υπουργείου Περιβάλλοντoς και Ενέργειας για την αδειοδότηση της επένδυσης.
Η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός στο ΣτΕ

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2017 και ζητούσε νομική προστασία έναντι της άρνησης του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να προχωρήσει στην έκδοση «απαιτούμενων αδειών ρουτίνας», όπως υποστήριζε η εταιρεία, μετά από αιτήσεις της που είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΝ το 2016 και 2017