Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δελφικά παραγγέλματα(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ natassa charela

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Τοποστρατηγική και Γεωστρατηγική της Θράκης».(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
«Τοποστρατηγική και Γεωστρατηγική της Θράκης».
Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, 3ος όροφος,
Αλεξανδρούπολη.
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 19:30.

Πρόσκληση - Σύλλογος Ελληνοαρμενικής φιλίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής φιλίας

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας,

Εχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που οργανώνει με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τους σεισμούς στην Αρμενία , σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του αρμενικού λαού προς τον ελληνικό λαό, για τη μεγάλη συμπαράσταση που επέδειξε.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Υπογράφτηκε η ελληνορωσική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Υπογράφτηκε πριν από λίγα λεπτά, η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, Ελλάδος και Ρωσίας, από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού. 
Η συμφωνία κωδικοποιεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις από εδώ και στο εξής, ειδικά στο τομέα των εξοπλισμών, της υποστήριξης των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη μεταφορά τεχνολογίας από τη Ρωσία στην Ελλάδα. 

Ο Ison επιβίωσε από την συνάντηση του με τον Ήλιο και τώρα άλλαξε τροχιά!!! ΒΙΝΤΕΟ


Παρά τις αρχικές αναφορές που κήρυξαν τον Κομήτη ISON νεκρό, μετά από την στενή του επαφή με τον ήλιο, οι αστρονόμοι έχουν τώρα παρατηρήσει ενδείξεις ότι ο πολυσυζητημένος κομήτης επέζησε από την συνάντηση του με τον ήλιο, αν και λείπει ένα σημαντικό ποσό της αρχικής του μάζας.

Ο Richard C. Hoagland, δημοσίευσε φωτογραφίες που όχι μόνο δείχνουν ότι ο Κομήτης ISON επέζησε από το ηλιακό ραντεβού του, αλλά και άλλαξε πορεία κάτι που οφείλεται σε κάποια μυστηριώδη δύναμη.
Ο Richard ( από το μπλογκ Enterprise Mission) γράφει ...

Ερευνητής καταγγέλλει παρέμβαση της «Monsanto» για να αποσυρθεί η έρευνα του που αποδεικνύει καρκινογενέσεις από τα μεταλλαγμένα!

Η έρευνα του Γάλλου καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καέν Gilles-Eric Séralini για τις αρνητικές συνέπειες των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, όπως τα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια της εταιρείας «Μονσάντο» και το φυτοφάρμακο «Round up»,αποσύρθηκε τελικά από το περιοδικό «Food and chemical toxicology» (όμιλος «Elsevier»). Η έρευνα είχε παρουσιαστεί το Σεπτέμβρη του 2012.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα, η οποία
διεξήχθη μυστικά στη Γαλλία για δύο χρόνια, προκειμένου να αποφευχθούν οι πιέσεις από τα διάφορα lobbies που στηρίζουν τη  «Μονσάντο» (πολυεθνικός όμιλος στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων) για διακοπή της, προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

Σε καθεστώς πτώχευσης το Ντιτρόιτ - Θα επαναδιαπραγματευθεί το χρέος των 18 δισ. δολαρίων

Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη ότι η πόλη του Ντιτρόιτ μπορεί να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης και άρα να επαναδιαπραγματευθεί το υπέρογκο χρέος της, ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προστατευμένη από τις απαιτήσεις των πιστωτών της.
Αξιωματούχοι του Ντιτρόιτ, στην πολιτεία Μίσιγκαν, υπέβαλαν αίτηση για να τεθεί η πόλη σε καθεστώς πτώχευσης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους στον δήμο, τους συνταξιούχους του δήμου και τους ομολογιούχους και παράλληλα να διατηρήσει τις βασικές της υπηρεσίες προς τους δημότες.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ζωντανό μαμούθ σε βίντεο του 1943!!!(Βίντεο)

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα πολύ περίεργο παλιό βίντεο του 1943 που δείχνει ένα ζωντανό μαμούθ!Η ιστορία που το συνοδεύει είναι εξίσου περίεργη.
Το 1943 μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ χιλιάδες Γερμανοί ,απλοί στρατιώτες αλλά και αξιωματικοί,πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τον Σοβιετικό Στρατό.Κατόπιν χιλιάδες από αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου στάλθηκαν στη Σιβηρία σε μια πορεία θανάτου.
Ανάμεσα σ' αυτούς τους αιχμαλώτους ήταν και ο Γερμανός πολεμικός ανταποκριτής Χόλγκερ Χίλντεμπραντ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας θανάτου προς τη Σιβηρία,ο Χίλντεμπραντ που είχε μαζί του μια κάμερα,συνέχισε να τραβάει λήψεις.Προφανώς οι Σοβιετικοί του το είχαν επιτρέψει.

Κοινωνία, ώρα μηδέν: Πολίτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες για μια σακούλα τρόφιμα...(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο από τις ουρές που σχημάτισαν οι πολίτες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καλλιθέας...

Την ώρα που οι πολιτικοί μιλούν για ανάπτυξη και επικαλούνται τη γλώσσα των αριθμών και του -λογιστικού- πρωτογενούς πλεονάσματος, για να δικαιολογήσουν την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική, οι πολίτες εξακολουθούν να στριμώχνονται σαν... σαρδέλες και να κάνουν ουρές με σηκωμένα χέρια για μια σακούλα με τρόφιμα...

Η εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star «ταξίδεψε» σήμερα στην Καλλιθέα και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής, «αποκαλύπτοντας» μια εικόνα της Ελλάδας του 2013, την οποία κάποιοι, τεχνηέντως, φροντίζουν να «ξεχνούν».

Μας Έκλεψαν Τους Τηλεκατευθυνόμενους Πυραύλους;

Ευάγγελος Αρτέμης ποιος τον ξέρει; Ανέκδοτα θα λέμε τώρα; Αφού έχουμε κρίση οικονομική και ΔΝΤ και μνημόνια και το λουρί της μάνας, τι μας ενδιαφέρει αν κάποιοι μας έκλεψαν ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους;

Το άρθρο ειίναι αναδημοσίευση απ το http://www.miastala.com

Ο Ευάγγελος Αρτέμης λοιπόν ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ – Χωριό στις Σέρρες επέστρεψε στη δραχμή!


Επανάσταση έκανε ένα χωριό στις Σέρρες με μόλις 2.000 κατοίκους, αφού αποφάσισε μετά από λαϊκή συνέλευση να χρησιμοποιεί στις καθημερινές τους συναλλαγές τη δραχμή. Πρόκειται για το….

πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
«Η ιδέα άνηκε σε Ελληνογερμανό ο οποίος χει και εργάζεται στο Renningen της Στουγκάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοι του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε πάλι στην ζωή μας την δραχμή…» είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Όλγα Κεχαγιά.

Ἡ φουστανέλα εἶναι ἤ δέν εἶναι Ἑλληνική;

Μέρος 1ο

Ἡ φουστανέλα εἶναι ἤ δέν εἶναι Ἑλληνική;1
Ὁ Ἰνδὸς αὐτοκράτορας Ἀσόκα (268-232 π.χ.) ἵδρυσε ἕνα κράτος ἀπὸ ἐννέα ξένες φυλὲς μεταξύ τους.
Στήν παραπάνω εἰκόνα μήπως βλέπετε κάποιον Νικηταρᾶ Τουρκοφάγο;

Δείτε την γυναίκα που "τεμάχισε" τον υπουργό Βρούτση με την συγκροτημένη σκέψη της και τον φοβερό λόγο της(Βίντεο)

Δείτε στο 29′ την κ. Μαρία Βουτσινά, μια γυναίκα ανάμεσα στο κοινό του Νίκου Χατζηνικολάου που ξευτέλισε με πολιτισμένο τρόπο, απίστευτο λόγο και συγκροτημένη σκέψη τον υπουργό Βρούτση.

ΠΗΓΗ madatoforos

Δεν έχει ΠΑΤΟ η εθνική μας ξεφτίλα. Μια ρωσιδούλα μπουκάρει στα υπουργεία και απειλεί δικαστικούς;

Και ΝΕΑ εθνική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ καταγγέλει. Μια ρωσιδούλα δίνει εντολές στους δικαστές τι αποφάσεις θα βγάζουν σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας KONTRA NEWS.
Η υπάλληλος της τρόικας όπως αναφέρει η εφημερίδα προχώρησε στην απειλή της στις 24/09/2013 παρουσία τριών δικαστών, δύο ανωτέρων στελεχών του υπουργείου και δύο δακτυλογράφων ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην αποφαίνεται ενάντια στις επιταγές της τρόικας!

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ

«Το χωριό του Μαϊάμι Shores στο Μαϊάμι στηΦλόριντα, έχει βάλει μια ταμπέλα στον εαυτό του που παρουσιάζεται ως μια προοδευτική γειτονιά που προωθεί την« πράσινη διαβίωση. 
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
2 Δεκεμβρίου 2013
"Αλλά οι κάτοικοι του χωριού Hermine Ricketts και Tom Carroll έχουν διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι μια τίμια ονομασία, δεδομένου οτι οι υπάλληλοι του χωριού τους διέταξαν πρόσφατα να ξεριζώσουν ένα οικογενειακό λαχανόκηπο που τον καλλιεργούσαν ειρηνικά για περίπου 17 χρόνια στην μπροστινή αυλή τους. 

Huxley vs. Orwell(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ttyphoon6

Απίστευτο, υπάρχουν ιπτάμενα φίδια -BINTEO

Πέντε συγγενικά είδη φιδιών που ζουν στα δέντρα της Νοτιοανατολικής και Νότιας Ασίας, είναι σε θέση να «πετάξουν» πηδώντας από τη φωλιά τους και γλιστρώντας σε κλαδιά από άλλα δέντρα.

Η ανακάλυψη μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για στρατιωτικά αεροσκάφη χωρίς χειριστή, καθώς η τελευταία έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αμύνης της Αμερικής.

Δεν έκλεισαν οι ύποπτοι λογαριασμοί Κυπρίων πολιτικών στη Βρετανία


Λευκωσία: Ερωτηματικά προκαλούν νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως σε σχέση με τους 130 λογαριασμούς Κυπρίων πολιτικών στην Τράπεζα Κύπρου στο Λονδίνο. Μετά το σάλο που προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ότι στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν κλείσει 130 λογαριασμοί πολιτικών προσώπων, νέες ανεπίσημες πληροφορίες του philenews από την Κεντρική Τράπεζα αναφέρουν ότι οι ύποπτοι λογαριασμοί δεν έχουν κλείσει.

Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Dow15.853,78-60,84 -0,38%  



  Nasdaq4.037,20-8,06 -0,20%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την έκθεση της Federal Reserve για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Στην έκθεση της για τις οικονομικές συνθήκες στις αμερικανικές περιφέρειες (Beige Book) η Federal Reserve αναφέρει ότι η επέκταση της αμερικανικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες συνεχίστηκε με περιορισμένο ή μετριοπαθή ρυθμό.

Η κεντρική τράπεζα σημειώνει πάντως ότι η οικονομία αντλεί ώθηση από τον κλάδο της μεταποίησης και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η έκθεση της Fed διαμορφώνει μια μικτή εικόνα για το οικονομικό περιβάλλον στις ΗΠΑ. Από τις 12 περιφέρειες, οι επτά ανέφεραν σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και τέσσερις ανέφεραν βραδύτερη επέκταση της δραστηριότητας. Η Boston Fed ανέφερε ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η έρευνα της κεντρικής τράπεζας καλύπτει την περίοδο από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και έρχεται λίγες  ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed στις 17 και 18 του Δεκεμβρίου.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να αφήσει αμετάβλητο το ύψος του προγράμματος αγορών ομολόγων που πραγματοποιεί για την τόνωση της ανάκαμψης στα 85 δισ. δολ. το μήνα. Ωστόσο, η εντυπωσιακή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας τους τελευταίους μήνες έχει οδηγήσει ορισμένους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο τον περιορισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Μικρές πιέσεις στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές πιέσεις δέχθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 1,13%, υποχωρώντας στις 106,41 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 49.972 ευρώ.

Μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,54% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 51,55 μονάδες.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτες της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,91% και των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,25%.

Μικρές απώλειες με μέτριο τζίρο για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με νέες απώλειες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σε κλίμα μάλλον υποτονικό, ο ΓΔ βρέθηκε να υποχωρεί σε επίπεδα οριακά άνω των 1.200 μονάδων, κατάφερε ωστόσο στο κλείσιμο να ανακάμψει από τα χαμηλά ημέρας.

Οι κινήσεις των επενδυτών εξακολουθούν να εκδηλώνονται επιλεκτικά και επιφυλακτικά, μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s που οδήγησε σε νέα υψηλά έτους, με κύρια σημεία ενδιαφέροντος τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και την ψήφιση του προϋπολογισμού σε λίγα 24ωρα.