Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Περιήγηση κουλτούρας και πολιτισμού στα 17 ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που ανέδειξε η UNESCO (Εικόνες)

Η Ελλάδα, χάρη στη γεωγραφική της θέσης, υπήρξε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που έχουν αφήσει παντού τα ίχνη τους, από την αρχιτεκτονική των μνημείων και των οικισμών, μέχρι τις διατροφικές συνήθειες.
Η UNESCO με την καθιέρωση του θεσμού των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς...
θέλησε να προστατεύσει και να αναδείξει μνημεία, ομάδες κτισμάτων και χώρους με ιστορική, αισθητική, αρχαιολογική, επιστημονική, εθνολογική ή ανθρωπολογική αξία.

Εικόνες από τη Βίβλο στη Μαδαγασκάρη: Σμήνος από ακρίδες σκέπασε τον ουρανό και προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους (Εικόνες)

βιβλικές-εικόνες-στη-μαδαγασκάρη
Δισεκατομμύρια ακρίδες δημιούργησαν ένα σκοτεινό σύννεφο στον ουρανό της Μαδαγασκάρης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσής τους.

Οι ακρίδες αποτελούν τον φόβο και τρόμο για τους γεωργούς, καθώς μπορούν να καταστρέψουν τις καλλιέργειες προκειμένου να τραφούν. Κάθε μία από αυτές καταναλώνει καθημερινά το βάρος της σε τροφή και οι γεωργοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τις εκτάσεις τους από τα έντομα.

Η νομική υπόσταση της γενοκτονίας

Του Ν. Λυγερού

Ο Raphael Lemkin ήταν νομικός κι όχι ιστορικός. Η επινόησή του της έννοιας της γενοκτονίας είναι νομική και όχι ιστορική. Η γενοκτονία είναι ο χαρακτηρισμός ενός εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας που καθορίζεται από συγκεκριμένες συνθήκες, αποδεκτές πλέον από τη Χάρτα του Ο.Η.Ε. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα θέμα οντολογικό και όσοι το προβάλλουν είναι είτε από έλλειψη γνώσεων είτε εσκεμμένα, διότι θέλουν να περάσουν άλλα μηνύματα. Σε κάθε περίπτωση το Διεθνές Δίκαιο ξέρει ακριβώς τι είναι μια γενοκτονία και δεν περιμένει καμιά διευκρίνιση από κανέναν. Δεν είναι, λοιπόν, ένα θέμα με ένα ιστορικό υπόβαθρο. Δεν είναι καν θέμα προβληματισμού.

Ο Θρακικός ζεόλιθος

Του Ν. Λυγερού

Τώρα που έχουμε επιτέλους μπει στη διαδικασία της ανάδειξης του ζεόλιθου πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να το γνωστοποιήσουμε ως προϊόν και να πάρει μία αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά, στρατηγικά και ορθολογικά με το θέμα της προστατευμένης ονομασίας προέλευσης. Διότι δεν πρόκειται για έναν ανώνυμο ζεόλιθο, αλλά για τον ζεόλιθο της Θράκης μας. Ο Θρακικός ζεόλιθος πρέπει να είναι μια ονομασία που να αλλάξει και τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο. Διότι η Θράκη έχει ένα προϊόν με πολλές εφαρμογές σε πολλούς τομείς.

Ούτε μια, ούτε δυο : τις ΠΕΝΗΝΤΑΔΥΟ έχουν φτάσει οι δικαιολογίες για το ότι ο πλανήτης ΔΕΝ ζεσταίνεται τα 18 τελευταία χρόνια!


Στην αρχή μας είπαν ότι ο πλανήτης ζεσταίνεται, υπερθερμαίνεται και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θερμοκήπιο. Εντόπισαν τον ένοχο στα “αέρια του θερμοκηπίου” και δαιμονοποίησαν ειδικά το CO2, το αέριο που πρασινίζει τον πλανήτη, το αέριο που είναι το θεμέλιο του κύκλου του άνθρακα στη φύση. Το μεθάνιο, που είναι πολύ πιο δραστικό από το CO2, είναι πολύ βολικό να το ξεχνούν, αφού συνδέεται άμεσα τόσο με τη βιομηχανία του φυσικού αερίου όσο και με την αγελαδοτροφία. Τόσο οι πετρελαιάδες όσο και οι αγελαδοτρόφοι είναι από τις “ιερές” κοινωνικές ομάδες των ΗΠΑ, απ’ αυτές που δεν πρέπει κανείς να ενοχλεί.

Ξέχασαν όμως να πουν στον πλανήτη ότι ζεσταίνεται και, κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όλα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος: ο πλανήτης σταμάτησε να ζεσταίνεται! 

Ρομποτικός εγκέφαλος που «μαθαίνει» από το Ίντερνετ

Όπως επισημαίνεται, οι εφαρμογές του περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρωτοτύπων για έρευνες πάνω στη ρομποτική, οικιακά ρομπότ και αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Το σενάριο της επανάστασης των υπολογιστών/ μηχανών είναι παλιό σχεδόν όσο και οι ίδιοι οι υπολογιστές, αποτελώντας έναν από τους γνωστότερους πυλώνες της επιστημονικής φαντασίας (ΕΦ). Από αυτή την άποψη, το πρόγραμμα Robo Brain, στο οποίο εργάζονται ερευνητές στις ΗΠΑ, ενδεχομένως να δημιουργήσει «πονοκεφάλους» στους φίλους της ΕΦ, καθώς στο επίκεντρό του βρίσκεται η συγκέντρωση δεξιοτήτων και γνώσεων από δημόσια διαθέσιμες πηγές πληροφοριών- εν ολίγοις, το Ίντερνετ- προκειμένου να «τροφοδοτεί» με γνώση τα ρομπότ.

ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη τύπου ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και Σκοπιανοί- αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η δήλωσή του αυτή προβλήθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Συγκρίνοντας την τότε κατάσταση με τη σημερινή της πατρίδας μας:

"Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε.

Σοκάρει το μέγεθος της Αμφιπολης… Δειτε το σε σύγκριση με το ΟΑΚΑ!

http://greece-salonika.blogspot.com/



Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης
ας δούμε το  φωτομοντάζ σε απόλυτη κλίμακα:

To φωτομοντάζ ...επιμελήθηκε και μας απέστειλε μηχανολόγος, φίλος αναγνώστης του Greece-Salonika σημειώνοντας τα εξής:

Οι Τούρκοι αναβιώνουν κάθε αιματηρή νίκη τους κατά χριστιανών

Οι Τούρκοι αναβιώνουν κάθε αιματηρή νίκη τους κατά χριστιανών
Στο όνομα της συμφιλίωσης με το παρελθόν τους δεν χάνουν ευκαιρία να στήνουν πανηγύρια για το αίμα που χύθηκε κατά την επέλαση των Σελτζούκων.
Πενήντα χρόνια είχαν οι Τούρκοι να «γιορτάσουν» την εισβολή τεράστιας στρατιάς Σελτζούκων υπό τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν, το 1064, στο Ανί. Τώρα όμως που το αποφάσισαν, θέλουν να το κάνουν πανηγυρικά και κάθε χρόνο.

Δυο φοιτητές δολοφονήθηκαν απο ισλαμοφασιστες στην Συρία… Γιατί;


Τι έγκλημα μπορει να είχαν κανει αυτα τα δυο παιδιά για να σφαχτούν απο τους υπανθρώπους;


Δεν θα το πιστεψετε. Τα καθάρματα συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν…

(ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρή φωτό)


..ο ένας απο τους δυο είχε στο δωμάτιο του φωτογραφια μιας κοπέλας με την στολή του Συριακού στρατού…

Το συγκλονιστικό ice bucket των Παλαιστίνιων με πέτρες από τα βομβαρδισμένα κτήρια αντί για παγάκια (Βίντεο)

Τη στιγμή που η νέα παγκόσμια μανία του μπουγελώματος για φιλανθρωπικό σκοπό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, οι Παλαιστίνιοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Με ένα θλιβερό σκηνικό, ο Ayman al-Aloul εξηγεί στο βίντεο το λόγο που ρίχνει το κεφάλι του ένα κουβά με μπάζα από τα βομβαρδισμένα κτίρια: θέλει με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για το δράμα των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ- Από το 1941 ΨΑΧΝΑΝ οι ΓEΡΜΑΝΟΙ στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ τον Τάφο του Μ.Αλεξάνδρου!


γε

Ο Σαμαράς…τον ανακάλυψε τώρα

Οι Γερμανοί το ξ’εραν απο το 40 και σκοτώναν τους χωρικούς ρωτώντας τους, που βρίσκεται ο θησαυρός του Αλέξανδρου…

Οι αρχαιολόγοι με τους πολιτικούς ξέρουν ήδη τι υπάρχει μέσα και το είχαν βάλει στο συρτάρι….

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…το βίντεο που ακολουθεί τα λέει έξω απο τα δόντια.

Ο αγωγός ΤΑΡ, ο ΤΑΦΟΣ της Αμφίποληςκαι ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από το pentapostagma
Ο αγωγός ΤΑΡ

Πόσα τέλη διέλευσης τελικά θα μας πληρώνουν για τον αγωγό ΤΑΠ;

Πόσα κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε από αυτόν;

Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν εξ αιτίας αυτού;

Γνωρίζετε την ΑΞΙΑ της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε...

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο...

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί....
(450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ!

iaponia-agalma-promithea
Στην Ιαπωνία τους στήνουν αγάλματα, στην Αγγλία αρχίζουν Αρχαιοελληνικά από το δημοτικό, εμείς καταργούμε την Γλώσσα μας και προδίδουμε αυτούς που οι άλλοι τιμούν,
Ως πότε θα κυριαρχεί ο κομπλεξισμός

ΠΗΓΗ katohika

Ξεκίνησε η αλλαγή της Ελληνικής σημαίας ;;; – Καταργούν το σταυρό ;;;(Βίντεο)


H κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας σύνθετης και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγμάτευσης, που αποσκοπεί στην ανόρθωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και ιδίως, στον ευρωπαϊκό χώρο. Σκοπός είναι να αλλάξει το κλίμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό
Όμως στις διαπραγματεύσεις, τέθηκε ένα ζήτημα από τα παλιά. Ένα θέμα που είχε συζητηθεί ξανά επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, ανακινείται εκ νέου το τελευταίο διάστημα και είναι η… αλλαγή της ελληνικής σημαίας, ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.

Curiosity: Βρήκε οστά εξωγήινου στον Άρη;

Έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια περιήγησης στον Άρη, το Curiosity της NASA χτύπησε... «φλέβα χρυσού», σύμφωνα με τους λάτρεις του διαστήματος και τους κυνηγούς εξωγήινων ανά τον κόσμο οι οποίοι, βασιζόμενοι σε μια φωτογραφία που τράβηξε το ερευνητικό σκάφος, υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν οστά στον πλανήτη.

Στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε από το Curiosity στις 14 Αυγούστου, πολλοί πιστεύουν ότι απεικονίζεται το μηριαίο οστό ενός μεγάλου ζώου ή εξωγήινου, γεγονός που -όπως ισχυρίζονται- μπορεί να σημαίνει ακόμη και ότι ζούσαν δεινόσαυροι στον Άρη.

Οι πήλινες πινακίδες της Σουμερίας (The Sumerian clay tablets)

Αν αναρωτιέστε γιατί ένα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος άρθρο βρίσκεται εδώ, θα δείτε ότι μόνο απλό αρχαιολογικό ενδιαφέρον δεν έχει η ανακάλυψη των χιλιάδων πήλινων πινακίδων! Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως έχουν απόλυτη σχέση με τη δημιουργία των θρησκειών επάνω στη Γη!
Ο πιο αρχαίος πολιτισμός επάνω στη Γη είναι αυτός που αναπτύχθηκε και ευδοκίμησε στην περιοχή της Μεσοποταμίας (σημερινό Ιράκ) πριν από 6000 χρόνια και περισσότερο. Αυτού του πολιτισμού, του Σουμέριου, είναι οι 30.000 πινακίδες που βρέθηκαν, άλλες θαμμένες στην έρημο κοντά στη Βαγδάτη και άλλες σε βιβλιοθήκες ναών και παλατιών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ;

Τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστηχώς όμως όχι και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσης απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια).

Ο Άνθρωπος Πίσω από τα Πιο εξελιγμένα στρατιωτικά αεροσκάφη στην ιστορία, αποκάλυψε ένα μυστικό πριν πεθάνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ben Rich Lockheed ισχυρίζεται ότι οι Εξωγήινοι και τα UFO είναι πραγματικά και ότι ο στρατός των ΗΠΑ ταξιδεύει στα αστέρια.

Ο Ben Rich, ο "πατέρας του Stealth μαχητικού και βομβαρδιστικού" και πρώην επικεφαλής της Lockheed Skunk Works, κάποτε έδωσε πληροφορίες για τα Εξωγήινα UFO και τους εξωγήινους επισκέπτες. Είναι πραγματικότητα. Δηλώνει "έχουμε πάει" στα άστρα "και" έχουμε την τεχνολογία για να πάμε στα άστρα.

Το Μάθημα της Χήνας

Την επόμενη φορά που θα δείτε χήνες να πετούν σε σχηματισμό V προς τον νότο για να περάσουν τον χειμώνα, ίσως σας περάσει από το μυαλό η εξήγηση που η επιστήμη δίνει για την αιτία που πετούν με αυτόν τον τρόπο. Όταν η κάθε χήνα χτυπά τα φτερά της, δημιουργεί ανοδικό ρεύμα για εκείνη που ακολουθεί αμέσως μετά. Με το να πετούν λοιπόν σε σχηματισμό V, ολόκληρο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% μεγαλύτερη πτητική εμβέλεια συγκριτικά με το αν πετούσαν η κάθε μια μόνη της.
Κατά τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι που ακολουθούν κοινή κατεύθυνση και διαθέτουν την αίσθηση της κοινότητας φτάνουν στον προορισμό τους πιο γρήγορα κι εύκολα, διότι ο ένας βοηθά τον άλλο.
Αν μια χήνα βγει έξω από τον σχηματισμό, αμέσως καταλαβαίνει τη δυσκολία να προχωρήσει μόνη της και επιστρέφει για να επωφεληθεί από το ανοδικό ρεύμα που δημιουργεί η χήνα που βρίσκεται μπροστά.