Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Το Μονοπάτι των Δακρύων: Όταν 100.000 Ινδιάνοι έγιναν πρόσφυγες στα ίδια τους τα εδάφη

Από το  newsbeast

Η λευκή κυβέρνηση, το «πρόβλημα με τους Ινδιάνους» και ο ξεριζωμός των «πέντε πολιτισμένων φυλών» από την προγονική τους γη

Ως Μονοπάτι των Δακρύων έμεινε στην Ιστορία το επικίνδυνο ταξίδι στο οποίο εξανάγκασε ο λευκός της Αμερικής τον γηγενή πληθυσμό.

Οι λεγόμενες και «πέντε πολιτισμένες φυλές» των νοτιοανατολικών έπρεπε να πάρουν τα υπάρχοντά τους και να εγκαταλείψουν τα πατρώα εδάφη, παρά το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν τις πατροπαράδοτες σχέσεις των Ινδιάνων με την προγονική γη.

ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου : Ο Αλ Σίσι επικύρωσε τη συμφωνία - Και με τη «βούλα»

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα για την επικύρωσή της από την αφρικανική χώρα, ενώ είχε προηγηθεί η έγκριση του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου. Όπως μεταδίδουν μάλιστα αιγυπτιακά πρακτορεία ειδήσεων, η συμφωνία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης

Τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών υπέγραψε το Σάββατο ο πρόεδρος της Αιγύπτου. Φατάχ Αλ Σίσι.

Δέχθηκε απειλές από Ερντογάν για να μην είναι υποψήφιος λέει ο Ακιντζί

Κρατική υπηρεσία της Τουρκίας που υπάγεται στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, και την οικογένειά του για να μην είναι υποψήφιος στις παράνομες εκλογές που θα γίνουν αύριο, Κυριακή, στην κατεχόμενη Κύπρο. Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο Ακιντζί, σε τηλεοπτική εκπομπή τουρκοκυπριακού σταθμού, στην οποία συμμετείχε εν όψει των «εκλογών».

«Ξέρετε υπάρχουν υπηρεσίες στην Τουρκία που υπάγονται στον πρόεδρο» είπε ο Ακιντζί και συμπλήρωσε «μου μεταφέρθηκε δυστυχώς μέσω του διευθυντή του γραφείου μου το μήνυμα ότι “θα ήταν καλύτερα για εσένα, την οικογένειά σου και τους δικούς σου να μην είσαι υποψήφιος”».

Αφιόν Καραχισάρ: Έστησαν άγαλμα με ‘ευγενή’ Τούρκο να ποδοπατάει Έλληνα σε κεντρική πλατεία – Με αυτούς ξεκινάμε διάλογο!

Όταν έχουμε να κάνουμε με Τούρκους, δεν αρκεί ο πατριωτισμός. Χρειάζεται και οξυδέρκεια. Πρέπει να βλέπουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Και εν προκειμένω το μογγολικής αισθητικής σύμπλεγμα στην πλατεία του Αφιόν Καραχισάρ είναι παραπάνω από εύγλωττο. 

 

Τα λέει όλα για αυτούς με τους οποίους κάνουμε «διερευνητικές επαφές» και με τους οποίους ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε «διάλογο».