Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οι εχθροί του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού

Οι εχθροί του Ελληνισμού πάντα έκαναν ένα τραγικό στρατηγικό λάθος μαζί μας και γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να μας εξοντώσουν όσο και να προσπάθησαν. Διότι πάντα ξεχνούν ένα στρατηγικό νοητικό σχήμα του Sun Tzu. Ακόμα και στον εχθρό σου πρέπει ν’ αφήνεις διέξοδο αλλιώς θα σε πολεμήσει ως το τέλος. Κι επειδή ήθελαν να μας καταστρέψουν ριζικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δικούς μας που δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Κι όταν προσπαθείς να στριμώξεις τον Έλληνα δεν εγκαταλείπει τον αγώνα και συνεχίζει την πάλι έως το τέλος γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει πια καμιά διέξοδος. Ο Ελληνισμός θέλει τη συνέχεια, τη συνέχεια τη χρονική γιατί ξέρει ότι εκεί βρίσκεται η αλυσίδα που μας ενώνει με την οποία γράφουμε την ιστορία μας. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και την ιστορία μας με δόλο και ύπουλο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι διότι ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε πάση θυσία και γι’ αυτό είμαστε παντός καιρού αφού ο χρόνος είναι μαζί μας κι έχουμε αποφασίσει εδώ και αιώνες να είμαστε μαζί του.

Το Channel 4 «έκοψε» το ντοκιμαντέρ για τα όργια των Βρετανών στον Κάβο

Μετά τις καταγγελίες ότι η ομάδα παραγωγής έψαχνε Βρετανίδες που έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξειςΤον τερματισμό των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του ντοκιμαντέρ «Τι συμβαίνει στον Κάβο», που κατέγραφε τις... ξέφρενες διακοπές των νεαρών Βρετανών στον Κάβο της Κέρκυρας, αποφάσισε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», που ανέφερε ότι οι παραγωγοί της σειράς είχαν βάλει στο στόχαστρό τους Βρετανίδες που έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Επέμβαση της αστυνομίας στη μονή Εσφιγμένου

Ένταση επικράτησε το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου όρους, τις Καρυές όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, “το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

Γιάννης Στουρνάρας: Θαυμάζω τον Σόιμπλε για το σθένος του!!!


-Κανείς άλλος στη θέση του δεν θα είχε το κουράγιο να παίζει έναν τόσο σημαντικό ρόλο, με τόση ζέση-Πιστεύω πως έχω καταφέρει να τον κάνω να αλλάξει γνώμη για την Ελλάδα-Τι λέει για ΔΕΚΟ και ζημιογόνες επιχειρήσειςΜετά την κινητικότητα, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την περιστολή του δημοσίου τομέα με βάση τις επιταγές των δανειστών, σειρά για... αναδιάρθρωση παίρνουν οι ΔΕΚΟ. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ» είναι σαφής: «Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να τελειώσει το πρόγραμμα με θετικό πρόσημο, θα πρέπει πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα να είναι η μεγάλη αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Εταιρείες που σήμερα δεν είναι βιώσιμες, που είναι ζημιογόνες και κοστίζουν στον Ελληνα φορολογούμενο πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για να τις καταστήσουμε βιώσιμες - είτε αυτά λέγονται αποκρατικοποιήσεις, είτε συρρίκνωση και προσαρμογή του μεγέθους τους, είτε συγχωνεύσεις».

Χρηματοδοτικό κενό 3,8 δισ. από το 2014, προβλέπει η Κομισιόν

Η συρρίκνωση του δημοσίου συνεχίζεται, αλλά με καθυστερήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Χαρακτηρίζεται φιλόδοξος ο στόχος της είσπραξης 2,9 δισ.ευρώ από το νέο φόρο ακινήτων - Ποιους κινδύνους «βλέπουν» οι Ευρωπαίοι από την αναιμική οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνηςΠρόοδο, αλλά με καθυστερήσεις, διαπιστώνει η έκθεση της Κομισιόν αναφορικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μπλόκο στις φορολογικές δηλώσεις - Ποιους καλούν για επανέλεγχο

Μπλόκο στις φορολογικές δηλώσεις - Ποιους καλούν για επανέλεγχο
Ουρές σχηματίζονται στις Εφορίες από φορολογούμενους που μαζικά καλούνται να ελεγχθούν οι δηλώσεις τους.
Ενδεικτικό είναι πως έως τώρα από τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Taxisnet οχτώ στους δέκα βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή να εμφανίζεται ειδικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν για έλεγχο στην αρμόδια ΔΟΥ.
Εκκαθαριστικό εκδίδεται μόλις για το 10% των φορολογουμένων, για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διασταυρώσεις των ποσών που δηλώνουν στην εφορία (εισοδήματα από ακίνητα κ.λπ.).

Αλληλεγγύη και συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας

Αλληλεγγύη και συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας
-Σαμαράς: Τεράστια επιτυχία ο TAPγια Ελλάδα και Ιταλία - Λέτα: Η Ευρώπη εδώ γεννήθηκε και η Ευρώπη εδώ θα αναγεννηθεί», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός
Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η ανεργία που συνεχώς αυξάνεται, η λαθρομετανάστευση και τα ενεργειακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα.
Ο κ. Σαμαράς καλωσορίζοντας τον Ιταλό πρωθυπουργό επεσήμανε τις πολλές δυνατότητες συνεργασίας που έχουν οι δύο χώρες.

Ρόδος: Συνελήφθη υπαξιωματικός-Από μπάρμπεκιου προκλήθηκε η φωτιά

Ρόδος: Συνελήφθη υπαξιωματικός-Από μπάρμπεκιου προκλήθηκε η φωτιά
Ένας άνδρας 40 ετών συνελήφθη την Κυριακή από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ως υπαίτιος πυρκαγιάς από αμέλεια, που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή 'Ιστριος Ρόδου.
Πρόκειται για υπαξιωματικό του στρατού o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο σπίτι με φίλους και έψηναν στον κήπο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Με μικρές απώλειες αρχίζει την εβδομάδα το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Με μικρές απώλειες διεξάγεται τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:53) βρισκόταν στις 93,22 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ μεγαλύτερη πτώση, σε ποσοστό 0,98%, παρουσίαζε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 330,19 μονάδες. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €33.488.

"Αγγίζει" τις 880 μονάδες το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εκ νέου ανοδικά κινείται τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης να διαπραγματεύεται με κέρδη και τον Γενικό Δείκτη να «αγγίζει» τις 880 μονάδες, ενώ ο τζίρος εμφανίζεται μέχρι στιγμής αυξημένος, συγκριτικά με την εικόνα των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στο ταμπλό του FTSE25 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των ΣΩΛΚ και ΕΛΠΕ ενισχυμένες άνω του 3%, ενώ πάνω από 2% ενισχύονται οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και ΜΕΤΚΑ.