Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

15 Φεβρουαρίου 360 Μ.Χ.: Τα εγκαίνια του πρώτου ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας

Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

Ο...πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Σουβενίρ από τη Σελήνη βρέθηκαν στην ντουλάπα του Νιλ Άρμστρονγκ

Πολύτιμα σουβενίρ από την πρώτη επανδρωμένη προσσελήνωση το 1969, ανάμεσά τους η κάμερα που απαθανάτισε το περίφημο «γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», βρέθηκαν καταχωνιασμένα στη ντουλάπα του Νιλ Άρμστρονγκ από τη χήρα του.
Η Κάρολ Άρμστρονγκ, σύζυγος του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, βρήκε την άσπρη υφασμάτινη σακούλα με τα αντικείμενα στη διάρκεια μιας γενικής καθαριότητας στο σπίτι της στο Σινσινάτι μετά το θάνατο του Άρμστρονγκ της το 2012.
Επικοινώνησε τότε με το Εθνικό Μουσείο Αέρα και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον, και ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι είχε βρει κάτι που μοιάζει να προέρχεται από διαστημικό σκάφος.

Πατρινό Καρναβάλι: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση 10.000 λιλιπούτειων καρναβαλιστών και συνοδών - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από το http://www.thebest.gr

14.00: Τα πληρώματα με τους μικρούς καρναβαλιστές και τους μεγαλύτερους συνοδούς τους, πλημμύρισαν το κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Ατελείωτα χρώματα κι ένα χαμόγελο για κάθεναν απο τους λιλιπούτειους και φυσικά τους περήφανους μπαμπάδες και μαμάδες.
Η μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 και γρήγορα έφτασε στην πλατεία Γεωργίου. Εκεί όπου - εκτός των άλλων σημείων της διαδρομής - τα φλας άστραψαν και οι εικόνες έγιναν η ιστορία που γράφεται άλλη μια χρονιά στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού της χώρας.

Μηχανή του Χρόνου: Πώς οι Γερμανοί έκλεβαν την ελληνική οικονομία στην Κατοχή(Βίντεο)

Η απάτη των Γερμανών με τα πλαστά χαρτονομίσματα στην Κατοχή. Έδιναν πλαστά μάρκα και έπαιρναν ρέστα σε αληθινές δραχμές. Πώς έκλεβαν την ελληνική οικονομία.
Δείτε ένα σπάνιο βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι Γερμανοί, εκτός από τα «έξοδα Κατοχής» τα οποία εισέπρατταν υποχρεωτικά από τους Έλληνες, βρήκαν και άλλο τρόπο να λεηλατήσουν την ασθενική ελληνική οικονομία.
Εξέδωσαν πλαστά μάρκα με τα οποία πλήρωναν σε όλες τις αγορές τους. Οι Γερμανοί, όχι μόνο έδιναν στους Έλληνες τα μάρκα που δεν είχαν καμία αξία, αλλά έπαιρναν ρέστα σε δραχμές, βγαίνοντας έτσι διπλά κερδισμένοι.

Προσφυγή κατά της Ε.Ε. για το χαλλούμι - Αυστηρή προειδοποίηση της Λευκωσίας για τον μηχανισμό ελέγχου


Γράφει: Παύλος Ξανθούλης, 
Ανταπόκριση από Βρυξέλλες 
Από το philenews

Λευκωσία: Eτοιμη για όλα», ακόμη και για προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία καθιστά σαφές ότι δεν θα δεχθεί οποιανδήποτε προσπάθεια παράκαμψης του νομίμου κράτους από την Κομισιόν στο ζήτημα καθορισμού του μηχανισμού ελέγχου για την τυποποίηση του χαλλουμιού στα κατεχόμενα, ενόψει της κατοχύρωσης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Το κυπριακό πρόγραμμα αύριο ενώπιον του Eurogroup


Λευκωσία: Το πρόγραμμα της Κύπρου θα συζητηθεί αύριο στο Eurogroup, στο πλαίσιο της "κατάστασης πραγμάτων λόγω της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Λευκωσίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως, αύριο θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών και από τους τεχνοκράτες της Τρόικα σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων του κυπριακού προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση του κυπριακού προγράμματος δεν σχετίζεται με το ελληνικό πρόγραμμα.

Βίντεο-σοκ την ώρα της επίθεσης στην Κοπεγχάγη -Η αστυνομία σαρώνει ακόμα όλη την περιοχή (Βίντεο)

Σοκ προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο της επίθεσης στην καφετέρια όπου πραγματοποιείτο η εκδήλωση για την ελευθερία λόγου και το Ισλάμ στηνΚοπεγχάγη. Όπως θα ακούσετε μια ομιλήτρια διακόπτεται από τα πυρά του δράστη.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία της Κοπεγχάγης διεξάγει μεγάλη έρευνα σε ίντερνετ καφέ κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο ύποπτος ως δράστης των δύο χθεσινών επιθέσεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βρετανοί προειδοποιούν - Guardian: "Μην αφήσετε την Ελλάδα να γίνει Lehman Brothers - Θα καταστραφούμε όλοι"- ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ"

Αγωνία διακατέχει ολόκληρη την Ευρώπη για το αυριανό Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό ενώ οι Βρετανοί ανησυχούν σφόδρα για την τύχη της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
"Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας μικρός κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ήταν και η Lehman Brothers για την αμερικανική οικονομία", επισημαίνει σε άρθρο του ο Guardian.

Αμερικανός οικονομολόγος «βλέπει» bank run σε όλη την Ευρώπη σε περίπτωση Grexit - Τι υποστηρίζει ο Μπάρι Άιχενγκριν

Λέει πως οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών δείχνουν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων να έχουν μάλλον υποτιμήσει αυτές τις συνέπειες
Σοβαρές συνέπειες, όπως bank run, θα μπορούσε να έχει για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι Άιχενγκριν.

Σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» ο κ. Άιχενγκριν σημειώνει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωζώνης δείχνουν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων να έχουν μάλλον υποτιμήσει αυτές τις συνέπειες.

Reuters: Οι Έλληνες γεμίζουν περηφάνια ενώ η χώρα ακροβατεί στο γκρεμό - «Το κλίμα είναι σε πλήρη αντίθεση με το 2012»

Οι πολίτες της χώρας αγνοούν πλέον τις προειδοποιήσεις περί καταστροφής των Ευρωπαίων και νιώθουν πως κάτι έχει αλλάξει, σημειώνει το πρακτορείο στην ανταπόκρισή του 
Για πάνω από δεκαπέντε μέρες, η μόνη προειδοποίηση της Ευρώπης για την Ελλάδα είναι ότι την περιμένει το χάος και η δυστυχία της εθνικής πτώχευσης, εκτός εάν η νέα αριστερή κυβέρνηση δεν αλλάξει τον σκοπό του τέλους της λιτότητας.

Το μήνυμα της επικείμενης καταστροφής όμως περνά απαρατήρητο στους δρόμους της Αθήνας, όπου ένα κλίμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ευφορίας βασιλεύει το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Έλληνες βλέπουν τους εαυτούς τους, επιτέλους να αποτινάζουν τα ξένα δεσμά που διαμορφώνουν τη μοίρα τους».

Έτσι βλέπει το πρακτορείο Reuters την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους πολίτες της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και την καταγράφει σε άρθρο-ανταπόκριση από την Αθήνα, με τίτλο «Οι Ελληνες γεμίζουν περηφάνια, ενώ η χώρα ακροβατεί στο γκρεμό».

«Σάλος» για τις δηλώσεις Γιούνκερ: Θα αλλάζουμε τους κανόνες, κάθε φορά που γίνονται εκλογές;

«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση [...] και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο...»
Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν στη γαλλική τηλεόραση, με το βλέμμα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες και συνθήκες, ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της ευρωζώνης.