Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Οι Έλληνες της κάτω Ιταλίας(Βίντεο)


Δείτε το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ οδοιπορικό 
για τους Έλληνες που ζουν στην Ιταλία 
από τα αρχαία χρόνια

Τι αναμένει η Λευκωσία από ενδεχόμενη δήλωση ΣΑ ΟΗΕ

Η Λευκωσία αναμένει πως αν υπάρξει δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά την ενημέρωση του σώματος την Πέμπτη 2 Μαΐου για το Κυπριακό, αυτή θα εκφράζει υποστήριξη στη συνέχιση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή.

Στην ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προβεί η Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, μετά την υποβολή στα μέλη του σώματος της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ  για τις Καλές του Υπηρεσίες στην Κύπρο, που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΣΑ στις 23 Απριλίου.

Ο Πιτσιλής ακύρωσε το πρόστιμο στη γιαγιά με τα τερλίκια - ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ(Βίντεο)

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ακύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην γιαγιά με τα τερλίκια.

Η ακύρωση έρχεται ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή προστίμου στην γιαγιά αλλά και τις παραινέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να συμπεριφέρονται οι Αρχές με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής βρέθηκε σήμερα στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που ανέκυψε με την 90χρονη, η οποία πουλούσε παράνομα τερλίκια σε λαϊκή αγορά.

Χαμηλή πτήση τουρκικού F-16 πάνω από τη νήσο Ρω

Χαμηλή πτήση πάνω από τη νήσο Ρω πραγματοποίησε στις 3:15 το μεσημέρι τουρκικό αεροσκάφος F-16.

Τουρκικό αεροσκάφος F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 15:16 μ.μ., πέταξε πάνω από τη Ρω σε ύψος 5.400 ποδιών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Βενεζουέλα: Σοκαριστικό βίντεο με τεθωρακισμένο να πέφτει πάνω σε διαδηλωτές - Έκρυθμη η κατάσταση στο Καράκας

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσαν τοπικά δίκτυα της Βενεζουέλας από τη στιγμή που ένα τεθωρακισμένο όχημα της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας έπεσε πάνω σε διαδηλωτές στο Καράκας, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη τις τελευταίες ώρες, μετά το κάλεσμα του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου Χουάν Γκουαϊδό στους υποστηρικτές τους να ξεσηκωθούν κατά του καθεστώτος Μαδούρο.

Δείτε το βίντεο:

15 τρόποι για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Διεθνής Ημέρα Ανοσολογίας

Της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, 
μοριακή βιολόγος, 
Από το medlabnews.gr

Η 29η Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Ανοσολογίας. Η Ανοσολογία είναι ο κλάδος των βιοιατρικών επιστημών που μελετά την ικανότητα του οργανισμού να αντιδρά εναντίον κάθε «ξένου», όπως μικρόβια ή βλαπτικά χημικά μόρια, ή τροποποιημένου «ίδιου», όπως καρκινικά ή νεκρά κύτταρα. Η ικανότητα αυτή, η ΑΝΟΣΙΑ, εξασφαλίζεται από τη συντονισμένη δράση μιας σειράς οργάνων, κυττάρων και διαλυτών ουσιών που συγκροτούν ένα ιδιαίτερο σύστημα του οργανισμού, το Ανοσιακό Σύστημα.

Και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις - Η αξία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις
Του Ν. Λυγερού

Αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ξεκάθαρα ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, τότε αντί να ασκεί απλώς κριτική κατά της κυβέρνησης, να βγει να πει με τρόπο ντόμπρο και σταράτο ότι θα την ακυρώσει πριν να έχει σοβαρές επιπτώσεις πάνω στην πατρίδα μας. Πρέπει να σταματήσουν οι κομματικές αντιπαραθέσεις που παραμένουν στα λόγια. Η ακύρωση χρειάζεται πράξεις και οι ψηφοφόροι δεσμεύσεις. Αλλιώς πολύ απλά θα απευθυνθούν αναγκαστικά σε άλλα κόμματα που δηλώνουν με πιο άμεσο τρόπο τις προθέσεις τους για το μέλλον του Ελληνισμού. Δεν καλύπτει κανέναν η κριτική που

Οι φανατικοί της κυβέρνησης - Οι ελληνικές δυνάμεις

Οι φανατικοί της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού


Όταν οι φανατικοί της κυβέρνησης μας εξηγούν ότι πρέπει να παραμείνουμε ουδέτεροι πάνω στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι γελοίο, διότι βρίζουν την ίδια τους τη νοημοσύνη. Κι αν δεν ξέρουν ακόμα ότι ένα προσύμφωνο δεν είναι συμφωνία, ότι μια διμερής σχέση δεν είναι διεθνής συνθήκη κι ότι κανένας δεν δεσμεύει κανένα με μια πράξη που δεν είναι συνταγματική, δεν φταίει ο ελληνικός λαός. Αν ήταν οι ίδιοι ουδέτεροι, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το στάδιο. Αλλά αυτή η ιδεολογική εμμονή που τους χαρακτηρίζει και η προσπάθεια να εκδικηθούν