Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων 13 Δεκεμβρίου 1943

H «Ράχη του Καπή», όπου εκτελέστηκαν 800 Καλαβρυτινοί
Η κατοχή αποτελεί μια από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Ο λαός μας, εξαντλημένος από την πολεμική εποποιία του 1940, υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλές περιπέτειες και κακουχίες: την εισβολή των κατακτητών, το πρόβλημα της επιβίωσης, την οδυνηρή περιπέτεια της πείνας, εκτελέσεις, βασανιστήρια και καταστροφές.
Η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, τόπος με μακραίωνη ιστορική διαδρομή και επαναστατικό παρελθόν, υπέστη την περίοδο της Κατοχής τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, με μαζικές εκτελέσεις αμάχων και ολοκληρωτικές καταστροφές. Στο χώρο της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων οργανώθηκε αντιστασιακό κίνημα ενάντια στους ξένους κατακτητές. Το καλοκαίρι του 1943, άρχισαν εκτελέσεις, βομβαρδισμοί και καταστροφές χωριών.

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Ο Αϊ Βασίλης πάει μουσείο!
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε φτάσει. Ο Αϊ Βασίλης έκανε τις τελευταίες προετοιμασίες για το μεγάλο ταξίδι. Ήθελε όλα να πάνε καλά και να φέρει σε πέρας την αποστολή του χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.
Όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα όπως τα θέλουμε.
Άραγε τι συνέβη και ο Αϊ Βασίλης βρέθηκε στο Μουσείο μας;
Ποιοι τον βοήθησαν να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά;

Αυτό το λεωφορείο σε πάει εκδρομή στο διάστημα αν σου περισσεύουν $250.000 (Βίντεο)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική πτήση ενός διαστημικού τουριστικού σκάφους της Virgin Galactic, το οποίο εκτοξεύτηκε από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας και έφτασε στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας, προτού να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη.

Αυτή η δοκιμαστική πτήση θεωρείται προάγγελος μιας νέας εποχής για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια, η έναρξη της οποίας μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιοκτής της Virgin, δήλωσε ότι στοχεύει να πραγματοποιηθεί η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Ευκάλυπτος για αναπνευστικό, ιγμορίτιδα, ψωρίαση, ακμή. Συνταγές για αφέψημα και εντριβές

Της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, 
μοριακής βιολόγου,
Από το  medlabnews.gr

Ο Ευκάλυπτος ή Eucalyptus globulus είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα γιατί διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή. Προστατεύει από ασθενείς ιούς, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως γενετικό τονωτικό.

Ο ευκάλυπτος είναι ένα από τα πιο ψηλά δένδρα στον κόσμο. Είναι γύρω στα 90 μέτρα με μικρά οβάλ φύλλα. Τα δένδρα κλαδεύονται ώστε τα κλαδιά να είναι πιο προσιτά. Τα άνθη του είναι κιτρινωπά ή κοκκινωπά και βρίσκονται αρκετά μαζί με ακραία σκιάδα. Ανθίζουν από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβρη. Ο ευκάλυπτος τραβάει πολύ νερό και γι΄αυτό φυτεύεται κοντά σε έλη και βάλτους για αποξήρανση. Χρησιμεύει έτσι για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Προτιμήστε τους ευκαλύπτους μακριά από τα καυσαέρια των δρόμων.

Δουλεύοντας στο ταχυδρομείο την πιο πολυάσχολη μέρα της χρονιάς - Βίντεο από τα άδυτα του Βασιλικού Ταχυδρομείου της Σκοτίας και τη διαχείριση… 2,2 εκατ. πακέτων

Το υλικό που εξασφάλισε πρακτορείο από το κέντρο διαλογής του Βασιλικού Ταχυδρομείου στη Γλασκόβη δείχνει τον φρενήρη ρυθμό που επικρατεί στα βρετανικά ταχυδρομεία κατά τη 12η Δεκεμβρίου, την πιο ζόρικη μέρα του χρόνου.

Οι υπάλληλοι θα διαχειριστούν περισσότερα από 149 εκατ. αντικείμενα (γράμματα και δέματα) την περίοδο μέχρι και τα Χριστούγεννα, αν και στις 12 του μήνα θα περάσουν από τα χέρια τους τα 2,2 εκατ. από αυτά. Ναι, σε μια μέρα.