Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ στην Αμφίπολη!! Οι δύο ΑΦΗΡΩΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ είναι πιθανότατα ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ...

Σήμερα 30/9/2015 η ανασκαφική ομάδα έκανε μια παρουσίαση μεγάλου μέρους των ευρημάτων της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά.

Μέχρι να έχω πλήρη εικόνα της παρουσίασης και να μπορέσω να σχολιάσω  αρκούμαι να παραθέσω κάποια στοιχεία που έπεσαν στην αντίληψη μου. Σύντομα θα ακολουθήσει ανάρτηση με σχολιασμό επί της ανακοίνωσης :

1) Ευρέθησαν δύο επιγραφές που περιείχαν την λέξη "Παρέλαβον" με  το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα. Οι επιγραφές αυτές αφοορούσαν τρόπον τινά "εργολαβικό συμβόλαιο" για την εκτέλεση του δημοσίου έργου του Τύμνβου Καστά.  Το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα ευρέθη και μέσα στον τάφο.

Αμφίπολη: Παραγγελία του Μ. Αλεξάνδρου o τύμβος, για να τιμήσει τον Ηφαιστίωνα - Μακεδονικό το μνημείο, έργο του Δεινοκράτη

Οι επιγραφές που «δείχνουν» Ηφαιστίωνα ήταν σε κοινή θέα, πλάι στον Λέοντα και κανείς ποτέ δεν τις παρατήρησε!
Αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι, είτε απαξίωναν συνολικά το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, είτε το χρονολογούσαν σε περίοδο πολύ μεταγενέστερη από την Μακεδονική έδωσαν οι κύριοι υπεύθυνοι της ανασκαφής με ομιλίες τους σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Ερευνώντας τον Τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014».

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Μια από τις μεγάλες πηγές εσόδων των Τζιχαντιστών όπως αποκαλύπτεται τώρα, εκτός από τις παράνομες πωλήσεις πετρελαίου μέσω Τουρκίας προς την Δύση, (προς ΗΠΑ-Ισραήλ), είναι και η αρχαιοκαπηλία, δηλαδή οι πωλήσεις πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων καθώς και χριστιανικών εκκλησιαστικών κειμηλίων, όπως πολύτιμες εικόνες κ. α., που βρίσκονται στα εδάφη τα οποία έχουν περιέλθει στη κυριαρχία τους.

Ενισχυμένη η Κύπρος με νέα δεδομένα(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Ενισχυμένη η Κύπρος με νέα δεδομένα από το πετρελαϊκό κοίτασμα Ζορ, αφού αυτό αφορά άμεσα την κυπριακή ΑΟΖ. Με άλλα λόγια η Αίγυπτος δεν παίζει μόνο τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως νόμιζαν μερικοί. Και δεν είναι εξαρτημένη από το φυσικό αέριο της Κύπρου. Άρα είναι ένας ισχυρός παίχτης που βοηθά την Κύπρο και την Ελλάδα. Η τριμερής αποκτά με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη ισχύ και δεν φαίνεται πια ως μόνο μια διπλωματική κίνηση αλλά ως μια στρατηγική πράξη για τις τρεις χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μπορείτε να καταλάβετε γιατί ολόκληρο το ίντερνετ έχει λατρέψει αυτή τη φωτογραφία;

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο John Blanding της Boston Globe τράβηξε μια φωτογραφία έξω από το Corner Theatre στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης για λογαριασμό της εφημερίδας.

Η φωτογραφία απεικόνιζε ένα πλήθος κόσμου να συνωστίζεται έξω από τον κινηματογράφο, περιμένοντας να καταφθάσουν οι σταρ της ταινίας «Black Mass» -ανάμεσά τους και ο Johnny Depp- η οποία θα έκανε πρεμιέρα εκείνο το απόγευμα.

Η ΧΙΜΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΤΩΡΑ!


Του Δημήτρη Περδίκη
Από το odeg.gr

Τὸ Ἑλληνικὸ Σχολεῖο τῆς Χιμάρας συμπληρώνει φέτος 9 χρόνια ἀπὸ τὴν ἐπαναλειτουργία του. Τὸ σχολεῖο πρωτολειτούργησε γύρω στὸ 1775 μὲ τὴν ἔλευση ἐκεῖ καὶ τὶς παραινέσεις τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ. Τὸ 1945 τὸ καθεστὼς Χότζα εἶχε ἀπαγορεύσει τὴν λειτουργία του τιμωρώντας τὴν Χιμάρα ποὺ εἶχε ἀπόσχει τοῦ δημοψηφίσματος γιὰ τὴν ἔγκριση τῆς λαϊκῆς δημοκρατίας. Ἀπὸ τότε καὶ γιὰ πάνω ἀπὸ 60 χρόνια τὸ αἴτημα γιὰ ἑλληνικὸ σχολεῖο εἶχε γίνει πόθος καὶ ἀγῶνας γιὰ τοὺς Χιμαριῶτες.

Χάρη στὴν ἀρωγὴ τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας τὸ σχολεῖο ἔγινε πραγματικότητα τὸ 2007, ἕνα σχολεῖο πρότυπο ποὺ ἔμοιαζε μὲ κολλέγιο σὲ σύγκριση μὲ τὰ ἀντίστοιχα ἀλβανικά.

Reuters: Χερσαία επίθεση ετοιμάζουν σύμμαχοι του Άσαντ Πηγές του Λιβάνου επικαλείται το πρακτορείο

Εκατοντάδες ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες με όπλα προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Συρία και η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να ενταχθεί στην επιχείρηση, δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο Reuters πηγές του Λιβάνου.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

"Κόλαση" φωτιάς από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα στο ανατολικό Χαλέπι - Νέα βίντεο από τους βομβαρδισμούς - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το defencenet 
 
Νυχτερινή επιδρομή στο ανατολικό Χαλέπι πραγματοποίησα οι ειδικές συριακές δυνάμεις των “Cheetah” (παρακλάδι των Τίγρεων) με την υποστήριξη ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων (έχει αναφερθεί η παρουσία των Mil-Mi 24,Mil-Mi 28, και Kamov-52 στη βάση της Λαττάκειας), τα οποία πρόσφεραν την απαραίτητη "κόλαση" πυρός, με την οποία χτυπήθηκαν ανηλεώς οι τζιχαντιστές της πόλης Ayn Sabil.

Στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ελλάδας η Λαϊκή για το PSI - Διεκδικεί 4 δισ. ευρώ

Λευκωσία: Προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (International Centre For Settlement of Investment Disputes - ICSID) κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας ποσό ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ, κατέθεσε η κρατική κυπριακή τράπεζα, πρώην Λαϊκή.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Διεκδικήσεις μαμούθ της Λαϊκής από Ελλάδα».

Στερνό αντίο στον μικρότερο αγνοούμενο, ηλικίας έξι μηνών - Δολοφονήθηκε μαζί με θείες και τη γιαγιά του

Tου Βάσου Βασιλείου
Από το  philenews

Λευκωσία: Ποιος δολοφονεί ένα βρέφος έξι μηνών; Πόσο απάνθρωπος πρέπει να είναι κάποιος να σκοτώσει ένα παιδί στην αγκαλιά της μητέρας του; Και ύστερα τη μητέρα του και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του;

Ναι, βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο νεαρότερος αγνοούμενος της τουρκικής εισβολής, Ανδρέας Κυριάκου, και η κηδεία του, όπως και η κηδεία των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του, θα τελεστεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας.