Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Το μυστικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου!..

Του Άγγελου Σακκέτου
Από το  sakketosaggelos

Το μυστικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου!..

«Σύμφωνα με τον Τζούλιο Μάλι, αρχαιοαστρονόμο στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου, η κεντρική αρτηρία της πόλης, που ονομαζόταν Κανοπική Οδός και χρησίμευε ως λεωφόρος επικοινωνίας μεταξύ Ανατολής-Δύσης, δεν «έτρεχε» παράλληλα προς την ακτογραμμή, αλλά την ημέρα των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο ήλιος, κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα, βρισκόταν σε σχεδόν τέλεια ευθυγράμμιση με το δρόμο. Ο Αλέξανδρος, ο οποίος, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 356 π.Χ., ήθελε με τον τρόπο αυτό να κάνει ένα ιδιότυπο δώρο γενεθλίων στον εαυτό του…»!!

Back to top Ζάεφ: Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τη Μεγάλη Μακεδονία, εμείς έχουμε μόνο τη δική μας(Βίντεο)

Για τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, το αν αυτή η συμφωνία θα περάσει από το εσωτερικό της χώρας του και το κατά πόσο υπάρχει διαχωρισμός των «Μακεδόνων των Σκοπίων» από αυτούς της ελληνικής επικράτειας, μίλησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Hardtalk του BBC.
Αρχικά ο κ. Ζάεφ ανέφερε με χαμόγελο ότι είναι βέβαιος ότι πάνω από το 70% των πολιτών των Σκοπίων θα ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα, το οποίο προγραμματίζεται είτε για τον Σεπτέμβρη είτε για τον Οκτώβριο.

Το κείμενο-προσκλητήριο των ηγετών του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ «Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων»

Την απόφασή τους να προσκαλέσουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τονίζουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.
To πλήρες κείμενο της παραγράφου που αναφέρεται στην πΓΔΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, έχει ως εξής:
«Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην πΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Αιφνίδια κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις -Απέλαση διπλωματών, απειλές - ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Η ΡΩΣΙΑ(Βίντεο)

Πούτιν-Τσίπρας: Φωτογραφία Αρχείου: ΑΡ-Thanassis Stavrakis
Ξαφνική κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις μετά την αποκάλυψη ότι Ρώσοι διπλωμάτες προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
Η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ η Ρωσία, σε απάντηση της κίνησης αυτής της Αθήνας, απειλεί να απελάσει και εκείνη Ελληνες διπλωμάτες.

Δήλωση - «βόμβα» Χαν για «αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας»(Βίντεο)

Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν.
Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας».
Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε think tank, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Ε.Ε. αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθήνας - Τιράνων.

Τα στημένα παίγνια της εξουσίας - Ελληνισμός ενάντια στη βάρβαρη ιδεολογία

Τα στημένα παίγνια της εξουσίας
Του Ν. Λυγερού

Όταν βλέπουμε πως παίζονται τα στημένα παίγνια εξουσίας, κατανοούμε απολύτως πως κανένας δεν υπολογίζει τα εθνικά θέματα στην συμπολίτευση απλώς όλοι προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να κρατήσουν έως το τέλος τη θέση τους και πιο συγκεκριμένα την έδρα τους. Σιγά σιγά όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για πολιτικούς που ασχολούνται με σύμβολα και διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού. Κοιτάζουν αποκλειστικά την κομματική τους πορεία αν αυτή δεν τους ενοχλεί ή παρεμποδίζει. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιπαράθεση διότι υπάρχει μια αλληλεξάρτηση που οδηγεί σε μια άτυπη συμβίωση που δεν έχει κανένα άλλο νόημα από την ίδια της την ύπαρξη.

Κάθε κόμμα της Συμφωνίας έχει διαρροές - Η θέση του Προέδρου της Ελλάδας

Κάθε κόμμα της Συμφωνίας έχει διαρροές
Του Ν. Λυγερού

Στην αρχή ο ελληνικός λαός ήταν μόνος του, αλλά η αντίστασή του με το μέγεθός της έδωσε το παράδειγμα και σε πολιτικούς οι οποίοι ήταν αρχικά εγκλωβισμένοι μέσα στο κομματικό τους κύκλο. Αναγνωρίζοντας όμως ότι ο λαός είχε δίκιο, άρχισαν οι πρώτες διαρροές από τα κόμματα που υποστήριζαν θεωρητικά τη Συμφωνία, να εκφράζουν πολιτικούς που δεν μπορούσαν πια να παραμείνουν σιωπηλοί, ούτε ν’ ακολουθήσουν τη γραμμή του ηγέτη του κόμματός τους. Έτσι είδαμε ανθρώπους να διαφοροποιούνται και στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στο Ποτάμι.