Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η ιστορία του νομίσματος στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο

Η ιστορία του νομίσματος
Το χρήμα χρησιμοποιείται σε όλες τις εποχές προς όλες τις κατευθύνσεις και για όλους τους σκοπούς. Η από­κτησή του υπήρξε εδώ και πολλούς αιώνες μία από τις κύριες επιδιώξεις των ανθρώπων. Τα νομίσματα αποτελούν μια βασική μονάδα μέτρησης του χρήματος. Τα νομίσματα άλλαξαν, μεταβλήθηκαν, προσαρμόστηκαν στις εκάστοτε αλλαγές που προκάλεσαν ή προκλήθηκαν από διαφορετικές αιτίες παρακολουθώντας κοινωνικές, οικονομικές και ιστορικές συνθήκες.

Μυστηριώδες πλάσμα με 13 πόδια και διάφανο κεφάλι εντοπίστηκε στο Μπαλί! (Βίντεο)

Ο παράξενος θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας βρίσκεται συνήθως στα τροπικά νερά στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά έχει επίσης εντοπιστεί στη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και στα ανοικτά της Μοζαμβίκης. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε από δύτη στον ωκεανό στο Μπαλί, προκαλώντας προβληματισμό στο Διαδίκτυο για το τι μπορεί να είναι.
Το θαλάσσιο πλάσμα, σύμφωνα με το apocalypsejohn.com, έχει ένα διαφανές κεφάλι που γίνεται… φούσκα, το σώμα του καλύπτεται από μικρές βεντούζες και έχει 13 πόδια – πλοκάμια.

Αξιοποίηση εκλογών

Του Ν. Λυγερού

Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν για την ορθότητα των αναλύσεών τους όσον αφορά στις αμερικανικές εκλογές, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν όσο μένουν στο επίπεδο της επικοινωνιολογίας. Διότι δεν είναι με αυτήν που γράφεται η στρατηγική της ιστορίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεγονός που έχει αλλάξει την πραγματικότητα μερικών δεδομένων για όσους σκεφτόντουσαν συντηρητικά και παθητικά, πρέπει όμως τώρα να σταματήσουμε τις αξιολογήσεις και ν’ αρχίσουμε την αξιοποίηση των νέων δεδομένων.

And the President is…(Βίντεο)

N. Lygeros

This is the end of candidates. Now we are going to see new aspects of them. The show is finished. It was not so good but who cares now. Even if we got a strange result for many people, the victory of the President wasn’t so unpredictable. In fact, we got many strategical points which prepare this decision of the American people. And we don’t need so many explanations for the result. Even from a negative point of view the result is a fact. There is no need to examine the efficiency of each candidate. This will be a study for experts in communications. In any case, strategists have to admit that this is not a surprise. Rarity is not rare for rarity and statistics have problems with large deviations.

Ο «σουλτάνος» Ερντογάν ξαναχτύπησε: Κανείς δεν θα μας φυλακίσει στα σημερινά σύνορα

Συστηματικά και μεθοδικά ο Τούρκος πρόεδρος δηλητηριάζει την τουρκική γνώμη με νεοοθωμανικές βλέψεις, οι οποίες δεν αφήνουν παρερμηνείες για τις μύχιες επιδιώξεις του ισλαμικού καθεστώτος που εγκαθιδρύει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.
Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, υποστήριξε τα εξής: «Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

Συμφωνία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για συγκρότηση του ΕΣΡ - Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση των καναλιών χωρίς μαύρο

Με πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο και Αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη - Δείτε ποιοί θα μετέχουν ως μέλη στο Συμβούλιο - Με 20 από τις 24 ψήφους
«Λευκό καπνό» έβγαλε η ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ καθώς μετά από συναινετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και περαιτέρω δηλώσεις οπισθοχώρησης της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό των καναλιών επιτεύχθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5.

Ομπάμα σε Τραμπ: Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχετε γιατί έτσι θα πετύχει και η χώρα - Συνάντηση στον Λευκό Οίκο(Βίντεο)

Ομπάμα: Θέλει να εργαστεί με την ομάδα μου - Τράμπ: Σεβασμός για τον Πρόεδρο - Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του απερχόμενου προέδρου- Οι δύο «πρώτες κυρίες» συναντώνται στην προεδρική κατοικία Στον Λευκό Οίκο έφτασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπου έχει την πρώτη του συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα προσκάλεσε τον 71χρονο Ρεπουμπλικανό μία ημέρα μετά την επικράτησή του έναντι της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές , σε μία προσπάθεια να διευκολυνθεί «η ευνοϊκή μετάβαση της εξουσίας».