Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

100 εκατομμύρια περίπου απόγονοι των Ελλήνων ζουν στην Ασία

Πρόσφατα, τα δέκα παιδιά των Καλλάς 
(απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία) έθεσαν την εξής ερώτηση:

«Εμάς, χίλια και περισσότερα χρόνια προσπαθούν να μας κάνουν Μουσουλμάνους, αλλά παραμένουμε πιστοί στους θεούς του Ολύμπου. Εσείς πώς αρνηθήκατε την πίστη σας και γίνατε Χριστιανοί»;

Ποιος θα μπορούσε να δώσει απάντηση; Σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες -ιστορικές, εθνολογικές, λαογραφικές που πραγματοποιήθηκαν εδώ και είκοσι χρόνια, υπολογίζεται πως στις απομονωμένες κοινότητες Ελλήνων στις περιοχές Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Θιβέτ, Ιμαλάια-Ινδία, υψίπεδα Κασμίρ και στη Γιουνανία (Γιουνάν = Ελλάδα μεγάλη περιοχή στην Κίνα με έκταση δεκαπλάσια της Ελλάδος) ζουν πάνω από 60.000.000 απόγονοι Ελλήνων.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Νίκου Χειλαδάκη

Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους μαζί με τους πάτρωνες της προδοσίας Αμερικανούς, αλλά και Ευρωπαίους ιθύνοντες που έσπευσαν να εκδηλώσουν την μεγάλη τους χαρά για την επικείμενη κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το άρθρο έχει τον άκρως ενδεικτικό τίτλο, «Bu fırsat kaçmalı», δηλαδή, «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία», φυσικά για τους Τούρκους και όχι για την ελληνική πλευρά που πρόθυμη παραδίδει όλα τα μέχρι σήμερα κεκτημένα. Επειδή κανείς δεν θα σας ενημέρωνε γι’ αυτά τα οφέλη, τα παραθέτουμε παρακάτω όπως ακριβώς το ομολογεί η τουρκική εφημερίδα.

Δύο παράδοξα στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του. Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλος στρατηγούς της αρχαιότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ τεράστιο ήταν και το πολιτιστικό έργο που άφησε πίσω του...

Γνωρίστε την πιο περίεργη πόλη της Ευρώπης αν όχι του κόσμου! Η πόλη που χτίστηκε κάτω από τον βράχο!!!

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν σε μερικά "περίεργα" μέρη, όπως σε πόλεις που χτίστηκαν στη βάση ηφαιστείων ή σε επισφαλή μοναστήρια στο βουνά των Himalayan. Σε αυτή τη πόλη που μοιάζει να έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη, οι ντόπιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν να την κατοικούν σαν να μην τρέχει τίποτα...

Καλώς ήλθατε στην πόλη Setenil de las Bodegas στην Ισπανία, όπου περίπου 3.000 κάτοικοι ζουν κυριολεκτικά, κάτω από έναν βράχο.

To πείραμα της Monopoly

Κάπου όλοι μας τους έχουμε εντοπίσει: ο κακομαθημένος και αγενής πλούσιος πελάτης, ο αλαζονικός νεαρός με τα έτοιμα λεφτά και το σπορ αμάξι, ακόμα και η έλλειψη τακτ όταν οι ίδιοι μας οι φίλοι μας κερδίζουν στα χαρτιά.

Είναι τελικά χειρότερη η συμπεριφορά των πλουσίων;

Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, εντόπισε μια σαφή σύνδεση ανάμεσα στο ύψος του πλούτου που κατέχουμε από τη μια και την αδιαφορία για τα συναισθήματα του συνανθρώπου μας από την άλλη.
Η έρευνα διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του Paul Piff, κοινωνικού ψυχολόγου με έντονο ενδιαφέρον στο πώς το χρήμα επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Το καβούρι αράχνη είναι αρκετά μεγάλο να σε αγκαλιάσει μέχρι θανάτου

Wikipedia/Michael Wolf
Εντάξει ίσως υπερβάλαμε λιγάκι στο κομμάτι του θανάτου, αν κι έχουν καταγραφεί υποθέσεις που το Ιαπωνικό καβούρι αράχνη τραυμάτισε ψαράδες που προσπάθησαν να το ψαρέψουν με δίχτυα (έτσι αυτοί ειδικά οι άνθρωποι το είδαν ν'άρχεται που λένε), αλλά εμείς ακόμα δεν θα συνιστούσαμε να αντιμετωπίσετε με ωχαδερφισμό το τερατάκι των 3.6 μέτρων, διότι απλώς κοιτάχτε το.
Δύο ίσως τρείς δαγκωνιές και το παιδάκι με την φωτογραφική μηχανή θα περάσει στο παρελθόν.

Έναλλακτικὲς διαδρομές για να μην πληρώνετε διόδια

Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια κι όμως γίνεται! 

Από το filonoi.gr



Μὴν πληρώνετε διόδια οἱ ἐναλλακτικὲς διαδρομές.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια

Η Αίγυπτος προχωρά σε εκμετάλλευση “οικοπέδων” εντός της ελληνικής ΑΟΖ!

“ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ” ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Άλλη μια “επιτυχία” της κυβέρνησης Α.Σαμαρά η οποία κατάφερε να βγάλει από μόνη της το Καστελόριζο εκτός ελληνικής ΑΟΖ με την χαρακτηριστική της αδράνεια αφού η Αίγυπτος προκήρυξε νέο γύρο εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου με τα δύο να βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ ταιριάζοντας με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή οι Αιγύπτιοι θεωρούν ότι το Καστελόριζο ουσιαστικά δεν “υπάρχει” και βλέπουν την δική τους ΑΟΖ να συνενώνεται με την τουρκική.

Προκαταρκτική για «διαρροή στρατιωτικών μυστικών»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο σχετικά με τη φύλαξη χώρων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή εισαγγελέα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των πράξεων της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας.

Aμερικανική στρατιωτική τεχνολογία θα προβλέπει την παραβατική συμπεριφορά των ανθρώπων

Η ανθρώπινη γνώση και σκέψη υπήρξε ανέκαθεν δέσμια ενός μεγάλου προβλήματος, το οποίο είχε αντιληφθεί εγκαίρως στις έρευνές του περί λογικής, ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης.

Το πρόβλημα έχει ως εξής: η ανθρώπινη λογική ικανότητα είναι δέσμια ενός βασικού περιορισμού: μπορεί να αποφανθεί μόνο για πράγματα που έχουν συμβεί.

ΤΟ ΜΑΤRIX ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ (Βίντεο)


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Conspiracydude

Μυστήριο: Από πότε τα αεροπλάνα μένουν στάσιμα στον αέρα;... (Βίντεο)

 
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 51l50FILMS

Βήμα – βήμα βάφουν το Αιγαίο γκρίζο

Γκρίζα ζώνη η περιοχή γύρω από το Καστελλόριζο
Η μετατροπή της περιοχής πέριξ του Καστελλόριζου σε γκρίζα ζώνη αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας (διπλωματικής) ήττας. Η οποία έχει προκύψει χωρίς καν να δοθεί μάχη, καθώς οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου) λειτουργούν είτε ως απαθείς παρατηρητές του φαινομένου, είτε, όταν αποφασίσουν να πράξουν κάτι, ως πυροκροτητές δυσάρεστων για τα ελληνικά συμφέροντα εξελίξεων.
Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι σταθμοί στην πορεία γκριζαρίσματος του Καστελλόριζου, τους οποίους αξίζει να μην λησμονούμε:

Μας σκοτώνουν μέσω αεροψεκασμών!


Μια πτυχή της ιστορίας των chemtrails είναι ότι μέσα από το νέφος δημιουργούν την εξάπλωση της ασθένειας Morgellons.

Το παράξενο είναι ότι οι ίνες που έχουν βρεθεί στα σώματα των προσβεβλημένων ανθρώπων που έχουν την ασθένεια Morgellons εχουν συνδυαστεί με τις ίνες που βρίσκονται στο νέφος των chemtrails...και σε σταγόνες της βροχής. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αναπνέει τον αέρα ενδέχεται να έχει εκτεθεί σε αυτή την ασθένεια.

Ο Ερευνητής Clifford Carnicom έχει πρόσφατα αναφερθεί σε καποιες ανωμαλίες του αίματος και λοιμώξεις που έχουν σχέση με αυτές τις ίνες.. Η νεότερη έρευνα της Clifford Carnicom δείχνει ότι οι αιωρούμενες ινες των chemtrails και οι ίνες(blood cell) που βρίσκονται στους ιστούς των ασθενών με προχωρημένη ασθένεια Morgellons είναι ίδιες.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ-ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ

- Αμόρφωτοι αναρχοάπλυτοι μηδενιστές, βεβήλωσαν τα αγάλματα του Αθανάσιου Διάκου και του Αναστάσιου Καρατάσου απέναντι από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

- Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε καμία σοβαρή πολιτεία στον κόσμο...

- Πλήρης αδιαφορία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (του Μπουτάρη...) για την αποκατάσταση των μνημείων των ηρώων μας εδώ και μέρες... Αλλά αν ήταν κανένα Τούρκικο ή Εβραϊκό μνημείο θα έτρεχε πρώτος πρώτος...


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Μυστηριώδες φαινόμενο καταγράφηκε στον ουρανό της Γαλλίας(Βίντεο)

Ένα μυστηριώδες φαινόμενο καταγράφηκε χθες, 9 Φλεβάρη του 2014.

Μέσα από το βίντεο που σας παρουσιάζουμε μπορείτε να δείτε τις φωτεινές σφαίρες ή μυστηριώδη αεροσκάφη που πετούν πάνω από τον ουρανό της Γαλλίας.

Κανείς δεν ξέρει τι είναι και αναρωτιόμαστε αν είναι αντικείμενα που σχετίζονται με πειράματα ή chemtrails γεωμηχανικής ή πειραματικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Πανδούρα ένα αρχαίο ελληνικό έγχορδο όργανο.

Η πανδούρα ή αλλιώς πανδουρίδιον ή πανδουρίδα ή φανδούρος , ανήκει στην κατηγορία των λαούτων, με μέσο ή με μακρύ λαιμό και είναι ο ταμπουράς σε όλες τις παραλλαγές του..

Όργανο με συνεχή παρουσία στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο από τους αρχαϊκούς χρόνους μέχρι τις μέρες μας.


Ένα αρχαίο ελληνικό μάρμαρο της Μαντινείας (4ος αιώνας π.Χ.), που σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, απεικονίζει τον μυθικό διαγωνισμό μεταξύ του Απόλλωνα και του Μαρσύα, όπου η ελληνική πανδούρα παίζεται από μια μούσα καθισμένη σε έναν βράχο, κρατώντας την όπως ένας σύγχρονος λαϊκός μουσικός τον τζουρά ή το μπουζούκι.

Έχετε ακουστά τα γουρουνοπρόβατα;

Η Μangalitsa είναι μια σπάνια ράτσα χοίρων που συναντάται σε μερικά αγροκτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περίπου 60.000 τέτοια ζώα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα ζώα φέρουν τρίχωμα που θυμίζει δέρμα προβάτου, εξ ου και η ονομασία τους… γουρουνοπρόβατα.
Η διασταύρωση αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην Ουγγαρία του 19ου αιώνα ως αποτέλεσμα ενός πειράματος με σκοπό την παραγωγή περισσότερου κρέατος δεμένου με χοιρινό λίπος.
Η Mangalitsa χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να αναπτυχθεί και να φτάσει αισίως σε ένα ενήλικο γουρουνοπρόβατο βάρους 130 κιλών… έτοιμο προς κατανάλωση, ενώ το τρίχωμα του χρησιμοποιείται, για… πλέξιμο πολλών πουλόβερ.

Έντεκα αλλόκοτες και απόκοσμες φωτογραφικές απεικονίσεις

 Στο διάβα των αιώνων, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που ανθίστανται σε οποιαδήποτε απόπειρα ορθολογικής ανασυγκρότησής τους, κάνοντάς τα διαπρεπή μυστήρια της ανθρωπότητας.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για φωτογραφικές απεικονίσεις του αλλόκοτου και απόκοσμου, ενσταντανέ που αψηφούν κατάμουτρα τον Ορθό Λόγο και φέρνουν τη μεταφυσική στην καρδιά της συμπερασματικής διαδικασίας. Τα καρέ που θα παρακολουθήσουμε όχι μόνο παραμένουν χωρίς ικανοποιητική εξήγηση (εκτός κι αν υποθέσουμε βέβαια ότι η λογική δεν μπορεί εδώ να μαζέψει τα αμάζευτα), αλλά έχουν υποστεί και αναρίθμητες τεχνικές ελέγχου, παραμένοντας αυθεντικά (τα περισσότερα τουλάχιστον).

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...!!! Όλη η αλήθεια για τους σεισμούς και το πετρέλαιο που… “σιγοβράζει”! (Φωτό και Βίντεο)


Το πετρέλαιο και η σύνδεση με τους συχνούς σεισμούς 
Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον για τους Κρητικούς οι συνεχόμενοι σεισμοί μικρής και μεγάλης εντάσεως, μονίμως συντεταγμένοι σε μια οριοθετημένη περιοχή νότια της Κρήτης. Τι συμβαίνει, γιατί έχει αυξηθεί η συχνότητα τους και αν μπορούν να συνδεθούν με τις έρευνες για πετρέλαιο. Μόνο στο CretePlus.gr.

Πριν από λίγες εβδομάδες και χωρίς να πάρει ιδιαίτερη έκταση από τοπικά και εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, κάτω από τη μύτη του ευρέως κοινού αλλά και κατά πολλούς υπό τη σκέπη της παγκόσμιας “λοβιτούρας”,

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ REUTERS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ – ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ


File photo of Bank of Greece Governor George Provopoulos attending a ceremony during a book presentation in Athens

Τα  έχουν  φάει  όλα!!!
Τα  Γκόλντεν-μποις,  οι  συμβουλάτορες, οι ΜΚΟ,  οι  ανεξάρτητες  αρχες,  τα  ιδρύματα  των  εκαστοτε  εθνοσωτήρων  πρωθυπουργων  κλπ,  τα  εκαστοτε  μουσεία  και  τα  μέγαρα  των Ημετέρων, οι  θεωρητικοί  καθηγηταδες  εν  γενει,  και  πρωτοι  απ΄ ολους  οι  μιζαδόροι – πολιτικάντηδες  με  τα  λαμογια της  αυλης  τους,  το  κ(υ)νοβουλιο,  οι  β(ο)λευταδες  και  οι
Παρατρεχάμενοι  τους,  οι  χορηγίες  σε  ανα- ξιοπαθουντα,Ή  εχθρικά  κρατη (!;!),  οι  αλόγιστες εισαγωγές  ειδων……  Που
Κατασκευαζουμε  εδω….  Ακομα  και  απο  εχθρικες  χωρες (!;!),Και  ο συρφετος λαθροεποικων  που στέλνει  επι  ετησιας βασεως 24  δις  στις  πατριδες  του,  χώρια  τα  εξοδα  νοσηλειας

Ξανά στο τραπέζι η υποχρεωτική ασφάλιση για σεισμό

Το θέμα το έχει τεθεί επιτακτικά και από την τρόικα. Το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα ακίνητα όπως ακριβώς ισχύει και για τα ΙΧ.

Σήμερα, είναι ασφαλισμένα μόνο τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο.


Της Έφης Καραγεώργου

 
Ο σεισμός στην Κεφαλλονιά φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την υποχρεωτική ασφάλεια των κτιρίων για φυσικές καταστροφές.

Γιὰ τὶς σφαγὲς στὴν Συρία κουβέντα… Γιὰ τὶς γκόμενες τοῦ Μπερλουσκόνι τὰ πάντα!


Γιὰ τὶς σφαγὲς στὴν Συρία κουβέντα... Γιὰ τὶς γκόμενες τοῦ Μπερλουσκόνι τὰ πάντα!Και κάπου στη Συρία οι μισθοφόροι του Ισραήλ, που παριστάνουν τους ισλαμιστές, σφάζουν κι εκτελούν εκατοντάδες άμαχους πολίτες και παιδιά, μουσουλμάνους και χριστιανούς.
Ειδήσεις που δεν μεταδίδονται, ποτέ καθώς εμείς πρέπει να ξέρουμε ΜΟΝΟ για τη γκόμενα του Μπερλουσκόνι, του Ιταλού που δεν λέει να παραιτηθεί από την πολιτική παρά τις ξένες εντολές.

Σε αντίθεση φυσικά με τον Μπερλουσκόνι…
…οι εκατομμυριούχοι «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ εκτελούν τις εντολές του εβραϊκού λόμπι αυθημερόν.

Πως μας ελέγχουν

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί βάσει ηλεκτρονικών συχνοτήτων οι οποίες είναι οι ίδιες με αυτές που εκπέμπει μία και μοναδική συσκευή στη λιανική αγορά σήμερα, το κινητό τηλέφωνο.(γι αυτο ειναι φτηνο)!

Ο έλεγχος του πληθυσμού πρέπει να γίνει περισσότερο εντατικός και μέσω περισσότερων προγραμμάτων. Εξαφανίσεις και απαγωγές ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών μικρής ηλικίας θα αυξηθούν. 7 εκατομμυρια το χρονο εξαφανιζονται τωρα.

Για άλλη μια φορά ιονίζεται η ατμόσφαιρα... και θα ακολουθήσει επιδείνωση του καιρού!

Από το psekasmata

Παρατηρήστε τον ιονισμό της ατμόσφαιρας συνάρτηση των αεροψεκασμών των ημερών.
Και βέβαια πάντα μετά τον ιονισμό της ατμόσφαιρας ακολουθεί το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Αυτά μας αναφέρει αναγνώστης από την Τρίπολη και μας στέλνει τις ακόλουθες φωτογραφίες....

"ΚΛΙΜΑ" ως άλλοθι για Παγκόσμια κυβέρνηση

"ΚΛΙΜΑ" ως άλλοθι για Παγκόσμια κυβέρνηση...Και άλλο ένα καταπληκτικό κείμενο και υλικό πληροφόρησης, για όσους θέλουν να δουν τι κρύβεται πίσω από την "κλιματική προπαγάνδα"... που δεν διαφέρει και πολύ από την "εμβολιαστική υστερία" για τη "γρίπη των χοίρων" τελικά...

Πρώην επιστημονικός σύμβουλος της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός σκοπός της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη στις 7 με 18 Δεκεμβρίου είναι να χρησιμοποιήσει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη ως πρόσχημα για να τεθούν τα θεμέλια για μία παγκόσμια κυβέρνηση. (Σ.Σ. Η 15η Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών των Μερών στη Σύμβαση-Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή - που ονομάζεται και COP15 -, θα διεξαχθεί από 7 έως 18 Δεκεμβρίου 2009 στο Bella Center της Κοπεγχάγης. Ο κύριος στόχος της Δανικής κυβέρνησης είναι η Σύνοδος COP15 να οδηγήσει στην υπογραφή μιας φιλόδοξης παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα με ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της COP15, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συνόδους που θα πραγματοποιηθεί ποτέ έξω από τη Νέα Υόρκη ή τη Γενεύη που είναι και η έδρα και προβλέπεται να συμμετάσχουν πάνω από 10.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών εκπροσώπων από 189 χώρες, ομάδες της βιομηχανίας, καθώς και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το θέμα της Διάσκεψης είναι "Ελπίδα").

Έρογλου: Δύο κράτη και όχι ένα και αδιαίρετο στην Κύπρο

Ξεκαθαρίζει ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να προφυλάσσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων."Για μας το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε μια συμφωνία που θα προφυλάσσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, επισημαίνοντας ότι πολλές χώρες που έχουν συμφέροντα στη Μεσόγειο, πιέζουν για άμεση επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι «αυτή η υπόθεση είναι όλων μας και με ζέση προσπαθούμε για ένα αποτέλεσμα με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να πεις πως μια συμφωνία είναι πιθανή, εάν το κείμενο προκαλεί ανησυχίες και δημιουργεί προβλήματα».

Τυφώνας σαρώνει τη Βρετανία(Βίντεο)

Η ταχύτητα των θυελλωδών ανέμων φτάνει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα - Μπλακ άουτ σε περισσότερες από 420.000 κατοικίες και επιχειρήσεις - Αντιμέτωποι με τις χειρότερες πλημμύρες των δύο τελευταίων αιώνων οι Βρετανοί Στο έλεος της κακοκαιρίας παραμένει η Μ. Βρετανία, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να έχει εκδώσει «κόκκινη προειδοποίηση» για τη δυτική Ουαλία και τη βορειοδυτική Αγγλία, όπου θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν και οι πλημμύρες μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια.

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για το «big brother» φακέλωμα όλων των Ελλήνων

Του Κωστή Πλάντζου
Από το newmoney

 Τα πλήρη στοιχεία για ό,τι εισέπραξαν και ό,τι πλήρωσαν το 2013 μέσω τραπεζών ή σε επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, θέλει να έχει συγκεντρώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση Θεοχάρη το υπουργείο Οικονομικών ζητά αναλυτικά στοιχεία ανά ΑΦΜ για να γίνουν εκτεταμένες διασταυρώσεις και να εντοπιστούν κρυφά εισοδήματα, ακινήτων που έχουν δηλωθεί σαν «κενά» ή κάθε άλλο μελλοντικό έλεγχο της εφορίας κατά τα επόμενα 6 έτη που θα τηρούν τα στοιχεία στο αρχείο της ΓΓΠΣ.
Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ ζητά:

Guardian:Το 70% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων

Guardian:Το 70% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων
Δημοσκόπηση με το ερώτημα «Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα;» κάνει η εφημερίδα Guardian μέσω της ιστοσελίδας της.
Αφορμή ήταν η ερώτηση της Ελληνοκύπριας δημοσιογράφου Ελισάβετ Χριστοδουλίδη, προς τον διάσημο ηθοποιό που τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε να διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση για το θέμα, επισημαίνοντας πως και άλλοι οργανισμοί όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί έχουν ήδη επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδος που βρισκόταν στην κατοχή τους.

Bloomberg: H Ευρώπη πρέπει να κάνει διαγραφή του ελληνικού χρέους

Bloomberg: H Ευρώπη πρέπει να κάνει διαγραφή του ελληνικού χρέους
Για άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους και μάλιστα το «συντομότερο δυνατό» κάνει λόγο κύριο άρθρο του Bloomberg.
Υποστηρίζει πως οι επενδυτές έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της παλεύουν με το χρέος της χώρας για άλλη μια φορά και πιθανώς όχι την τελευταία. Καθώς, συνεχίζουν να διαπράττουν τα ίδια λάθη, η επόμενη συμφωνία δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Το 2010 δόθηκε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο, στην ιστορία, σχέδιο διάσωσης. Δέχθηκε νέο δανεισμό με αντάλλαγμα τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά τα χρέη της δεν μειώθηκαν. Οι πιστωτές είχαν αποκλείσει την όποια διαγραφή.

Μικτή εικόνα στη Wall Street

Dow15.951,52-43,25 -0,27%  



  Nasdaq4.191,0542,88 1,03%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να υιοθετούν αμυντική στάση έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις υψηλόβαθμού αξιωματούχου της Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία έχει πλησιάσει πάρα πολύ στο να είναι και πάλι "φυσιολογική", ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης το 2014.

"Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές το 2014. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 3% ή και περισσότερο" όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, δήλωσε ο Bullard προσθέτοντας ότι τα τελευταία αδύναμα στοιχεία "δεν έχουν αλλάξει την άποψη μου".

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της αγοράς εργασίας σημειώνοντας ότι η υποχώρηση της ανεργίας στο 6,6% είναι "ένα καλό σημάδι. Είναι καλή είδηση".

Σημείωσε τέλος ότι η βελτίωση της οικονομίας υποστηρίζει τη διαδικασία συρρίκνωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων της Federal Reserve, ενώ εκτίμησε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να ανταποκρίνονται καλύτερα στις οικονομικές συνθήκες.

Νέο άλμα ανόδου 9,79% κατέγραψε το ΧΑΚ -Στις 127,09 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Άλμα που πλησιάζει το 10% σημείωσε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Κύπρου, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 14 μηνών. Η μεγάλη άνοδος έρχεται στον απόηχο της νέας θετικής αξιολόγησης της Τρόικας και της εξαγγελίας του Υπουργού Οικονομικών για σημαντικές χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Με ατμομηχανή τους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας, ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε στις 127,09 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο 9,79%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε άνοδο 6,39%, κλείνοντας στις 59,95 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €593.412, εκ των οποίων ο 49,1% προήλθε από τις μετοχές της Ελληνικής.

"Φλερτάρει" με νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε απόσταση 18 μονάδων από το υψηλότερο φετινό του κλείσιμο βρέθηκε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, και μετά την χθεσινή διόρθωση με την οποία διεκόπη ένα σερί 8 διαδοχικών κερδοφόρων συνεδριάσεων, ο ΓΔ έκλεισε όχι μόνο σημαντικά ενισχυμένος, αλλά και στο υψηλό ημέρας, αφήνοντας... «υποσχέσεις» για συνέχιση της ανοδικής κίνησης και κατά την αυριανή συνεδρίαση.