Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα ζώα φέρουν τρίχωμα που θυμίζει δέρμα προβάτου, εξ ου και η ονομασία τους… γουρουνοπρόβατα.
Η διασταύρωση αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην Ουγγαρία του 19ου αιώνα ως αποτέλεσμα ενός πειράματος με σκοπό την παραγωγή περισσότερου κρέατος δεμένου με χοιρινό λίπος.
Η Mangalitsa χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να αναπτυχθεί και να φτάσει αισίως σε ένα ενήλικο γουρουνοπρόβατο βάρους 130 κιλών… έτοιμο προς κατανάλωση, ενώ το τρίχωμα του χρησιμοποιείται, για… πλέξιμο πολλών πουλόβερ.
ΠΗΓΗ erevnw
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου