Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

"Φλερτάρει" με νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε απόσταση 18 μονάδων από το υψηλότερο φετινό του κλείσιμο βρέθηκε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, και μετά την χθεσινή διόρθωση με την οποία διεκόπη ένα σερί 8 διαδοχικών κερδοφόρων συνεδριάσεων, ο ΓΔ έκλεισε όχι μόνο σημαντικά ενισχυμένος, αλλά και στο υψηλό ημέρας, αφήνοντας... «υποσχέσεις» για συνέχιση της ανοδικής κίνησης και κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Στο μεταξύ, θα έχουν γίνει γνωστές (απόψε) οι αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών MSCI, στο πλαίσιο της τακτικής αναθεώρησης που πραγματοποιεί ο οίκος, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου.

Στο ταμπλό του FTSE Large Cap, το σύνολο των μετοχών έκλεισε με άνοδο. Τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εμφάνισαν οι ΣΩΛΚ (+7,49%) και MIG (+5,94%), και ακολούθησαν οι τίτλοι των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ με άνοδο άνω του 4%. Ενισχυμένες σε ποσοστό πάνω από 3% ακολούθησαν 6 ακόμα μετοχές, μεταξύ των οποίων οι ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ.

Στον FTSE Mid Cap ξεχώρισε το «άλμα» 12,70% της ΧΑΛΚΟΡ καθώς και η άνοδος 8,54% της Σιδενόρ, ενώ με σημαντικά κέρδη ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των ΕΛΒΑΛ, ΕΛΚΑ και Intracom. Πτωτικά κινήθηκαν μόνο οι MLS και Πλαίσιο, με απώλειες 1,21% και 0,32% αντίστοιχα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.278,22 μονάδες με άνοδο 2,58%. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του Δείκτη από τις 15 Ιανουαρίου.

Για τον δείκτη των τραπεζών, με το σύνολο των μετοχών του σε θετικό έδαφος, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,99% στις 200,33 μονάδες.

Την Τετάρτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 33,76 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 75,76 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 93 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 43 υποχώρησαν και 115 ολοκλήρωσαν χωρίς μεταβολή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου