Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το καβούρι αράχνη είναι αρκετά μεγάλο να σε αγκαλιάσει μέχρι θανάτου

Wikipedia/Michael Wolf
Εντάξει ίσως υπερβάλαμε λιγάκι στο κομμάτι του θανάτου, αν κι έχουν καταγραφεί υποθέσεις που το Ιαπωνικό καβούρι αράχνη τραυμάτισε ψαράδες που προσπάθησαν να το ψαρέψουν με δίχτυα (έτσι αυτοί ειδικά οι άνθρωποι το είδαν ν'άρχεται που λένε), αλλά εμείς ακόμα δεν θα συνιστούσαμε να αντιμετωπίσετε με ωχαδερφισμό το τερατάκι των 3.6 μέτρων, διότι απλώς κοιτάχτε το.
Δύο ίσως τρείς δαγκωνιές και το παιδάκι με την φωτογραφική μηχανή θα περάσει στο παρελθόν.
TheNatureGeek.blogspot.com
Το αρσενικό καβούρι έχει άνοιγμα ποδιών 3.65 μέτρα (τα θηλυκά είναι λίγο μικρότερα), το γεγονός αυτό συνδιασμένο με το βάρος σώματος που μπορεί να φτάσει κοντά τα 22 κιλά, καθιστά το καβούρι αράχνη του είδους Μακρόχειρα Καεμφερεί (Macrocheira kaempferi), το μεγαλύτερο από όλα τα αρθρόποδα.

bbc.co.uk
Ενώ τα περίεργα χαρακτηριστικά του προσώπου του το κάνουν να φαίνεται πιο απειλητικό από το μέσο όρο των καβουριών, είναι πραγματικά αρκετά υπάκουο εκτός, όπως προαναφέρθηκε αν προσπαθήσετε να το κάνετε γεύμα σας.


Βασικά το καβούρι αράχνη κινδυνεύει από εμάς τους ανθρώπους και όχι το αντίστροφο αφού ακόμα μερικοί το θεωρούν νόστιμο. Η αλιεία έχει μειώσει τους πληθυσμούς του είδους κοντά στην Ιαπωνία σε τέτοιο επίπεδο που οι περιβαλλοντικές ομάδες πιέζουν για περισσότερους κανονισμούς του πότε και που μπορούμε να τα πιάσουμε.

Μετάφραση-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή
http://www.fearnet.com/news/news-article/spider-crab-big-enough-hug-you-death#sthash.QDkX5Km4.dpuf
 
ΠΗΓΗ aorata-gegonota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου