Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Το άγνωστο ελληνιστικό βασίλειο της Κομμαγηνής και ο στρατός του

Το βασίλειο της Κομμαγηνής, στα σύνορα σημερινής Τουρκίας και Συρίας, ήταν άλλη μια επαρχία που αποσπάστηκε από το κράτος των Σελευκιδών, περί το 163 -162 π.Χ. Ο σατράπης της περιοχής Πτολεμαίος εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των Σελευκιδών ίδρυσε δικό του κράτος.
 
Ο διάδοχός του Μιθριδάτης Α Καλλίνικος νυμφεύθηκε την Ελληνίδα πριγκίπισσα των Σελευκιδών Λαοδίκη. Τους διαδέχτηκε ο γιος τους Αντίοχος Α της Κομμαγηνής ο οποίος ήταν σύμμαχος των Ρωμαίων κατά του Μιθριδάτη του Πόντου. Το 38 π.Χ. τον διαδέχτηκε ο γιος του Μιθριδάτης Β και αυτόν ο Μιθριδάτης Γ. Ακολούθησε ο Αντίοχος Γ, μετά τον θάνατο του οποίου, το 17 μ.Χ. οι Ρωμαίοι κατέκτησαν το βασίλειο.

Ξενοδοχεία κατ' εικόνα ελληνικών νησιών

Τα brand name της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Πάρου χρησιμοποιούν 10 ξενοδοχεία σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Αυστραλία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ιδιαίτερα υψηλές κριτικές από τους επισκέπτες τους.

Μύκονος Hotels σε Νότια Αφρική, Αυστραλία και Ινδία

Ειδικότερα, ένα πιστό αντίγραφο της Μικρής Βενετίας της Μυκόνου έχει ανεγερθεί στην ακτή Langebaan στη Νότια Αφρική, το Club Mykonos Acropolis. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί κυρίως εγχώριους τουρίστες και η βαθμολογία του στις δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων, ξεπερνά τους 8/10 βαθμούς.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέλαβε πλοίο της Βόρειας Κορέας

Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στην εκρηκτική σχέση των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, καθώς το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό κατέλαβε πλοίο της ασιατικής χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το πλοίο μετέφερε άνθρακα, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Κορέα.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το πλοίο «Wise Honest», χρησιμοποιήθηκε για την εξαγωγή άνθρακα, η οποία έχει κριθεί παράνομη τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τον ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια πίεσης προς την Πιονγιάνγκ, προκειμένου να περιορίσει το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

Αναστασιάδης προς ΕΕ: Ήρθε η ώρα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας - Οι προκλήσεις παραπέμπουν στην εισβολή

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντάξιάς της, θα επιδιώξει η Κυπριακή Δημοκρατία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός, Νίκος Αναστασιάδης.
«Έχω την πρόθεση να αναπτύξω τα όσα τελευταία συμβαίνουν δυστυχώς ως αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ΕΕ», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου.
«Ήρθε η ώρα για μια συλλογική αντίδραση σε αυτές τις προκλήσεις με ενέργειες πέραν από τα συνήθη μηνύματα που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά» είπε ο κ. Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, μιλώντας ενώπιον της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ),

Πάγωμα των οικονομικών διευκολύνσεων στην Τουρκία για τα F-35 - Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών που κατατέθηκε στην αμερικανική βουλή

Τέλος στην παροχή οποιασδήποτε οικονομικής διευκόλυνσης για τη μεταφορά ή την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, επιχειρεί να βάλει το νέο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στην Επιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων της αμερικανικής Βουλής. Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στο κεφάλαιο που σχετίζεται με την χρηματοδότηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ορισμένων προγραμμάτων που αφορούν διεθνείς δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο προβλέπει το απόλυτο πάγωμα όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35, έως ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα ολοκληρώσει, τόσο την αγορά, όσο και την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.