Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ... Ο Νικολά Σαρκοζί είναι εδώ και έχει σχέδιο

Του Βαγγέλη Βιτζηλαίου από το newpost
 
 Δέκα μόλις μήνες μετά την ήττα του από τον Φρανσουά Ολάντ, ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, «σπάζοντας» τη σιωπή του, απέδειξε ότι η οριστική αποχώρησή του από την πολιτική ήταν μόνο για... τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Οι εκλογές του 2017 και μια νέα προεδρική θητεία φαίνεται πως είναι για τα καλά στο μυαλό του συντηρητικού πολιτικού.

Η συνέντευξη του τέως ενοίκου του Μεγάρου των Ηλυσίων, στο περιοδικό Valeurs Actuelles, έβγαλε τη μεγάλη είδηση για τη γαλλική -και ευρωπαϊκή- πολιτική σκηνή: Στο μυαλό του Νικολά Σαρκοζί στριφογυρίζει έντονα η ιδέα της επιστροφής στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.

Κύπρος:Σύσκεψη αρχηγών απόψε

Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων υπό την Προεδρία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιείται στις 8.30 απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό το φως των εξελίξεων με τις επαφές της Τρόικας για το κυπριακό μνημόνιο.
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει λακωνικά ότι η σύσκεψη γίνεται με θέμα την οικονομία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εντός της ημέρας να έχει τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ. Αύριο το μεσημέρι ο Πρόεδρος αναχωρεί για την Αθήνα για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του ΥπΟικ, Γεώργιος Μέργος

Για ποιους λόγους υπέβαλαν την παραίτησή τους ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Γεώργιος Μέργος.
Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται ως μοναδικό λόγο την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ.

"Βούλιαξε" η Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.

Η 15χρονη από την Ιερισσό κάνει ΡΟΜΠΑ Υφυπ/ργό Παιδείας

Σελήνη:Τί έκρυψε η NASA από το κοινό;Δείτε το απαγορευμένο ισπανικό ντοκιμαντέρ(Βίντεο)

Δείτε το απαγορευμένο ισπανικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παλιότερα στην Eλληνική τηλεόραση και πλέον δεν υπάρχει γι'αυτούς.

Τι βρήκανε οι αστροναύτες στη Σελήνη; Τί έκρυψε η NASA από το κοινό;

Περί Μπουζουκιού ο “σύντομος λόγος”

Του Δημήτρη Σταθακόπουλου
Από το e-rodios

Είναι γνωστό στους ερευνητές – και δυστυχώς όχι στο ευρύ κοινό, ή στους μουσικούς που κατέχουν μόνο την κλασική μουσική – , ότι το μπουζούκι προέρχεται από τα αρχαία και μεσαιωνικά νυκτά έγχορδα μουσικά όργανα....

με μπράτσο / μάνικο και ταστιέρα με δεσμούς (μπερντέδες), που γενικώς ονομαζόντουσαν Pandur – Pantur Πανδουρίδες – Θαμπούρες – Φάνδουροι – Ταμπουράδες....

Καμήλες XL ζούσαν στην Αρκτική! Είχαν μέγεθος 30% μεγαλύτερο από τις σημερινές

Λονδίνο:Μια αναπάντεχη ανακάλυψη έκαναν Καναδοί ερευνητές. Από το 2006 μέχρι το 2010 ανακαλύφθηκαν σε ένα νησί της Αρκτικής  απολιθώματα ενός αρχαίου ζώου η ταυτότητα του οποίου δεν είχε εξακριβωθεί μέχρι σήμερα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα απολιθώματα αυτά ανήκουν σε ένα γιγάντιο είδος καμήλας που ζούσε στην Αρκτική πριν από 3.5 εκατομμύρια έτη. Εκείνη την εποχή (Μέση Πλειόκαινος) η Γη βίωνε μια περίοδο αυξημένων θερμοκρασιών και η περιοχή όπου ζούσε η καμήλα ήταν δασώδης.

Το προφίλ
Τα απολιθώματα εντοπίστηκαν στο νησί Ellesmere, στο βορειότερο άκρο του Καναδά που «βλέπει» τον Αρκτικό Ωκεανό. Παλαιοντολόγοι του Μουσείου της Φύσης του Καναδά απέσπασαν κολλαγόνο από τα οστά και το ανέλυσαν. Στη συνέχεια συνέκριναν το «προφίλ» του κολλαγόνου από τα απολιθώματα με εκείνο δεκάδων σύγχρονων θηλαστικών.

Γιγαντιαία προτομή του Μ. Αλέξανδρου θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη

Ζει και βασιλεύει

(Φωτογραφία: Ταχυδρόμος )
Αυτή θα είναι η όψη που θα έχουν τα Κερδύλλια Όρη μετά την κατασκευή της προτομής του μεγάλου στρατηλάτη....

Αθήνα: Η γιγαντιαία προτομή του Έλληνα στρατηλάτη θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη, πάνω από την Ασπροβάλτα, ένα γεωγραφικό χώρο που συνδέθηκε ιστορικά με το Μέγα Αλέξανδρο.

Ο λόφος που επιλέχθηκε βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Αρεθούσας και Αγ. Γεωργίου, με θέα το Στρυμωνικό Κόλπο, 80 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, στον οδικό άξονα προς την Καβάλα. Η υπό κατασκευή εθνική οδός θα απέχει 200 μέτρα από το μνημείο.

Ανοίγει ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο μετά από μισό αιώνα

Η συμφωνία επετεύχθη μετά την κατ ιδίαν συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Ελληνικής κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη....

Η τελευταία φορά που λειτούργησε σχολείο στην Ίμβρο ήταν στις 27 Μαρτίου 1964, οπότε και απαγορεύτηκε η λειτουργία του. Η Τουρκία απαγόρευσε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, έκλεισε τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας και παράλληλα δήμευσε τα σχολικά κτίρια και τον εξοπλισμό τους.

Βενεζουέλα: Προσωρινός πρόεδρος ορκίστηκε ο Ν.Μαδούρο(Βίντεο)

Προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας ορκίστηκε ο Νικολάς Μαδούρο, λίγες ώρες μετά την κηδεία του Ούγκο Τσάβες
Ο Νικολάς Μαδούρο, υποδειχθείς από τον ίδιο τον Ούγκο Τσάβες, ως διάδοχό του, ορκίστηκε την Παρασκευή ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας, λίγες μόλις ώρες μετά την κηδεία του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας.
Ο Μαδούρο όρισε τον Χόρχε Αρεάζα, πρώην υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, ως τον νέο αντιπρόεδρο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Γιάννης Βαρουφάκης:«Έξοδος από την κρίση:Η Πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας»(Βίντεο)

Η εισήγηση του Γιάννη Βαρουφάκη 
στην διημερίδα: «Έξοδος από την κρίση:
 Η Πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας»

ΑΨΗΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ακάθεκτη η Β.Κορέα - Ρίχνει "πόρτα" στον ΟΗΕ!

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε επίσημα το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων της χώρας, σηματοδοτώντας ότι σκοπεύει να αψηφήσει τις διεθνείς κυρώσεις και να υλοποιήσει τον στόχο της να γίνει μία χώρα με ισχυρή πυρηνική δύναμη.
Την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε ομόφωνα νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, την ενίσχυση οικονομικών περιορισμών και την πάταξη των προσπαθειών της για τη μεταφορά απαγορευμένων φορτίων.

ΣΧΕΔΟΝ 1 ΕΚΑΤ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ! Με εντολή πρωθυπουργού χτίζεται τελικά το τζαμί στην Αθήνα!

Στην τελική ευθεία, με εντολή Σαμαρά, έχει μπει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών.
Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; Βουλγαρικά ΜΜΕ: "Συμφωνεί ο Α.Σαμαράς με την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξ/πολη"!

Την στιγμή που η βουλγαρική Βουλή, με ψήφους 115 έναντι 25, «ακύρωσε πλήρως» την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (και θα βρεθεί, βέβαια, αντιμέτωπη με τις συνέπειες - πληρωμή βαρέων ρητρών κλπ) ο Α.Σαμαράς έκρινε ότι η σημερινή ημέρα ήταν κατάλληλη για να επικοινωνήσει με τον απερχόμενο Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, για να επιβεβαιώσει "τις καλές σχέσεις" Ελλάδος-Βουλγαρίας!

Καμμένος:Κλείνουμε συμφωνία με το κόμμα του Πούτιν(Βίντεο)

Τη συμφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πουτιν προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Περιστέρι.
«Την άλλη εβδομάδα, 19 του μηνός οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε στη Μόσχα όπου κλείνουμε συμφωνία με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, μία μεγάλη συμφωνία για την ορθοδοξία, δίνοντας νέα προοπτική στην πατρίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Οι συναντήσεις και οι διάλογοι στη Βενεζουέλα

Σημαντικές συναντήσεις με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής είχε στη Βενεζουέλα ο Αλέξης Τσίπρας, που έδωσε το παρών στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Καράκας το βράδυ της Πέμπτης συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Νίκο Παππά.

Ανυποχώρητη η τρόικα

Σκληραίνει τη στάση της η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με βασικά μέτωπα την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ελεγκτές της τρόικας μπλοκάρουν τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς εκφράζουν επιφυλάξεις. Το πρόβλημα φέρεται να εντοπίζεται στο ακριβές ποσό που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, όμως, φέρονται να επιμένουν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση προτού προχωρήσει οποιαδήποτε ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στο ναυάγιο του USS Monitor Γύρισαν σπίτι οι σοροί δύο ναυτών – 150 χρόνια μετά...(Βίντεο)

Τον Ιανουάριο του 1863 το θωρηκτό σκάφος USS Μοnitor της Ομοσπονδιακής ναυτικής δύναμης που ελάμβανε μέρος στο ναυτικό αποκλεισμό της Φλόριντα, έχοντας ήδη καταφέρει να βυθίσει συνολικά εφτά σκάφη που μετέφεραν εφόδια και προμήθειες στους αποκλεισμένους “Νότιους”, κυνήγησε ένα τρικάταρτο εμπορικό που προσπάθησε να διασπάσει το ναυτικό αποκλεισμό. Για κακή του τύχη στην πραγματικότητα είχε βρεθεί στο κατόπι του πιο φημισμένου καταδρομικού των Νοτίων, του CSS Alabama. Το τελευταίο, κατάφερε πολλαπλά πλήγματα στο Monitor, το οποίο ουσιαστικά δεν είχε μέχρι τότε καταφέρει να αποκαταστήσει το σύνολο των ζημιών του από μια προηγούμενη – νικηφόρα πάντως – μάχη, την πρώτη ναυμαχία μεταξύ θωρηκτών στην ιστορία, όταν είχε βρεθεί αντιμέτωπο με το θωρηκτό των Νοτίων CSS Virginia.

Πύργος: Οι φοιτητές κράτησαν «όμηρο» επί τρεις ώρες τον Κ. Τζαβάρα (Βίντεο)

Για περισσότερες από τρεις ώρες το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας, βρέθηκε υπό καθεστώς "ομηρίας" από περίπου 200 σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες, καθηλωμένος στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Η τηλεοπτική εμφάνιση του Ηλείου πολιτικού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ στις εννέα, αποτέλεσε το έναυσμα κινητοποίησης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου. Πολύ σύντομα περίπου 100 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του στούντιο της ΟΡΤ και απέκλεισαν τον κ. Τζαβάρα, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους μαζί του.

Πατρινό Καρναβάλι 2013:Εντυπωσιακή εμφάνιση των σχολών χορού στο καρναβάλι - Δείτε φωτό

Από το thebest

Θα μπορούσε να είναι σκηνή του θρυλικού αμερικάνικου χορευτικού μιούζικαλ «Singing In The Rain» της Gene Kelly και του Stanley Donen με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιό και τους Donald O΄Connor και Debbie Reynolds, αλλά ακόμα και ο καιρός αποφάσισε να μην μουσκέψει τα χορευτικά βήματα και τις εξαιρετικές επιδόσεις των σχολών χορού της πόλης μας το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου.
Ο χορός σήμα κατατεθέν του Πατρινού Καρναβαλιού σφραγίζει κάθε δραστηριότητα της μεγάλης φιέστας της πόλης και αποτελεί πηγή ζωντάνιας και διασκέδασης.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FACEBBOK ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ