Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με νίκη θρίλερ η Εθνική Εφήβων

Στην κορυφή της Ευρώπης μετά από μεγάλη ανατροπή οι Έλληνες διεθνείς - Ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα - Επέστρεψαν από διαφορά 14 πόντων για το τελικό 64-61
Θρίαμβος με ανατροπή στο τέλος για την Εθνική Εφήβων, η οποία κατέκτησε στον Βόλο το Eurobasket U18, κόντρα στην Τουρκία με 64-61


Τα «μαγικά μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφεραν να γράψουν μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του μπάσκετ, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ενίσχυση ομάδας διαπραγμάτευσης

Του Ν.Λυγερού

Επιτέλους ακούμε και από βουλευτές της κυβέρνησης ότι πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα διαπραγμάτευσης και από ειδικούς τεχνοκράτες ή μη, σημασία έχει να κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις που βοηθούν τους πολιτικούς σε τεχνικά ζητήματα που είναι πολύ συγκεκριμένα και σημαντικά στις εφαρμογές του. Φτάνει πια να λέμε ότι όλα λύνονται πολιτικά. Διότι όλοι ξέρουμε ότι χωρίς γνώσεις ο πολιτικός έχει τα όριά του και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε εκτεθειμένη την Ελλάδα, επειδή δεν αποδεχτήκαμε το γεγονός ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αυτό που διαφαίνεται επίσης είναι η ανάγκη ύπαρξης διευρυμένης πολιτικής συνεννόησης που δεν είναι κομματικά εγκλωβισμένη. Δεν είμαστε σε μια φάση ομαλή, όπου χρειάζεται απλώς μια κλασική διαχείριση. Εδώ κάθε κίνηση, κάθε πράξη, κάθε απόφαση, πρέπει να είναι ορθολογική, στρατηγική και αποτελεσματική με στόχο να είναι σε βάθος χρόνου ανθεκτική. Δεν θέλουμε λοιπόν μπαλώματα και τεχνάσματα. Χρειαζόμαστε κατά συνέπεια ανθρώπους που ξέρουν από διαπραγματεύσεις με επιπτώσεις.

Φτιάξτε το δικό σας ολόγραμμα με το smartphone σας (Βίντεο)

Πώς να μετατρέψετε το κινητό σας σε προβολέα τρισδιάστατων ολογραμμάτων

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να φτιάξετε το δικό σας τρισδιάστατο ολόγραμμα;

 Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ολόγραμμα με εργαλεία που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια.

Τι θα χρειαστείτε

Κρούγκμαν: Παρά τη χρεοκοπία, το Πουέρτο Ρίκο είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι θα αθετήσει την πληρωμή ενός ομολόγου. Για τεχνικούς, νομικούς λόγους, ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για χρεοκοπία. Δεν υπάρχει διαφορά όμως, λέει ο Πολ Κρούγκμαν.Παρόλα αυτά, τονίζει ο Νομπελίστας Οικονομολόγος, η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από το Πουέρτο Ρίκο. «Είναι η Ελλάδα της Αμερικής; Οχι, δεν είναι. Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στους New York Times.
«Το Πουέρτο Ρίκο είναι στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Λίβας "έκαψε" τη Λεωφόρο Αθηνών

Της Εφης Γκικοπούλου
Από το capital
 
Με κόκκινο... βάφτηκε η πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από τo μεγαλύτερο κλείσιμο που σημειώθηκε ποτέ σε περίοδο ειρήνης. Η ζημία ήταν μεγάλη και αναπόφευκτη. Με το χρηματιστήριο να παραμένει κλειστό 40 ημερολογιακές μέρες -καθώς τελευταία συνεδρίαση ήταν στις 26 Ιουνίου προ της ανακοίνωσης  του δημοψηφίσματος- οι επενδυτές σήμερα έσπευσαν να κοστολογήσουν, με όποιες δυνατότητες είχαν,  τις παρενέργειες που έφεραν τα capital controls.

Μήνυση Χαϊκάλη στους εισαγγελείς που αρχειοθέτησαν τις καταγγελίες του για δωροδοκία

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για κατάχρηση εξουσίας στη γνωστή υπόθεση Αποστολόπουλου
Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Παύλος Χαϊκάλης μετέβη στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των δύο εισαγγελέων που, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μειώνονται όλες οι συντάξεις του ΙΚΑ τον Σεπτέμβριο

Αυξάνονται οι εισφορές - Χαράτσι εώς και 180 ευρώ για τους συνταξιούχους του ταμείου - Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την αναδρομική αύξηση κατά 6% των κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ από τον Ιούλιο - Αναμένεται απόφαση για τις επικουρικές συντάξεις
Μειωμένες έως και κατά 180 ευρώ θα δουν τις συντάξεις τους οι δικαιούχοι του ΙΚΑ τον Σεπτέμβριο καθώς εκδόθηκε η εγκύκλιος για την αναδρομική εφαρμογή της αύξησης κατά 6% των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.