Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Η δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄


Πανομοιότυπη της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, η πρώτη από 7 πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον 20ο αιώνα
Πανομοιότυπη της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, η πρώτη από 7 πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον 20ο αιώνα
Του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώνονται 113 χρόνια από την αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα, στις 14 Φεβρουαρίου 1898, εναντίον του πιο συνετού από τους βασιλείς που βρέθηκαν στο θρόνο της Ελλάδος, του Γεωργίου του Α΄. Μία απόπειρα που μπορεί να μην πέτυχε τότε, επαναλήφθηκε όμως 15 χρόνια αργότερα, στις 5 Μαρτίου 1913 και αυτή τη φορά οι δολοφόνοι πέτυχαν στο σκοπό τους, διαπράττοντας μία από τις επτά πιο άγριες πολιτικές δολοφονίες που εκτελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Το Παρίσι “φρενάρει” την Τουρκία: Κύπρος-Γαλλία ενώνονται στρατιωτικά – Προς στρατιωτική αντιπαράθεση στην Α. Μεσόγειο

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ γαλλικά μαχητικά Rafale που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. αποστέλλοντας μήνυμα στην Τουρκία για την στάση της Γαλλίας στο κυπριακό.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Στρατηγός François Lecointre πραγματοποίησε χθές επίσκεψη στην Κύπρο και συναντήθηκε με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη στην οικία της Γαλλίδας Πρέσβειρας, κας. Salina Grenet-Gatalano.

Περίεργα παιχνίδια με τον αγωγό EastMed με τη σχέση Ελλάδας-Κύπρου περίεργη…

Σήμερα θα είμαι «λιτός» στις απόψεις που θα εκφράσω. Μερικές φορές τα πολλά λόγια είναι …φτώχεια. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Οι πληροφορίες για ρήξη μεταξύ της Αθήνας και της Λευκωσίας είναι εξαιρετικά ενοχλητικές. Αν ισχύουν τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός τεράστιου προβλήματος… Πιο ενοχλητικός (για μένα) είναι ο ισχυρισμός που εκπορεύθηκε από περίεργους κύκλους της κυπριακής πρωτεύουσας – όχι κυβερνητικούς- ότι:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Η ελληνική κυβέρνηση «συνωμότησε» με τον στρατηγό αλ Σίσι της Αιγύπτου και τον Μπενιαμίν