Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πάτρα: Περίεργες «μετακομίσεις» υλικών από τη ΜΟΜΑ σε άλλους χώρους

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ιδιαίτερα τις  βραδινές ώρες,  στο στρατόπεδο της ΜΟΜΑ στο Ρηγανόκαμπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrastimes.gr  τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνεται κίνηση στρατιωτικών οχημάτων (stayer), από το στρατόπεδο με άγνωστο προορισμό, στα οποία νωρίτερα έχουν φορτωθεί γραφεία και άλλα έπιπλα από τα κτίρια που υπάρχουν εκεί.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προετοιμασία του χώρου προκειμένου να μεταφερθούν εκεί, όσοι λαθρομετανάστες  συλληφθούν  κατά την  επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή ,μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην Κόρινθο.

Άι σιχτίρ κυρία Μέρκελ

Άι σιχτίρ κυρία Μέρκελ
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Λίγο-πολύ ξέρουμε όλοι μας τι θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.Την λουθηριανή της αυστηρότητα, την αλαζονεία του πλούσιου και ισχυρού και την υπεροψία του κλειδοκράτορα της ζωής μας.
Το ερώτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς θα απαιτήσει ή θα επαιτήσει στο Βερολίνο. Στη δεύτερη περίπτωση (της ζητιανιάς δηλαδή) δεν υπάρχει μέλλον γι αυτή τη χώρα.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Βερολίνο Μέρκελ: Έχω πειστεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν

"Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων και των συμφωνιών", υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ και παρέπεμψε τις αποφάσεις για το ελληνικό αίτημα να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής για τον Σεπτέμβριο αφού έχει ολοκληρωθεί η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

"Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε σε μια τέτοια κατάσταση αλλά θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα", διαβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η επίλυση της κρίσης θα γίνει βήμα - βήμα.

Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου

 Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δικαστική διερεύνηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως σας ενημέρωσε το newsbomb.gr, o κ. Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση-«φωτιά» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για το μνημόνιο εξέφραζε φόβους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.
Μάλιστα, πρόσωπα κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου εκτιμούσαν ότι η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα άνοιγε τον χορό των εξελίξεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να τον βλάψουν ηθικά και πολιτικά, επιρρίπτοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Ιάπωνες και Γερμανοί «σφάζονται» για το «φακέλωμά» μας Το σκληρό δίλημμα του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη

 Ιάπωνες και Γερμανοί «σφάζονται» για το «φακέλωμά» μας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, που πρέπει να πάρει τώρα μία απόφαση για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των Ελλήνων μέσω της «κάρτας του πολίτη» - δηλαδή της νέας ταυτότητας που πρέπει όλοι μας να τη βγάλουμε.
Σε περίπτωση θετικής του απόφασης, θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2011 είχε θέσει με σχετική ερώτησή του στη Βουλή ζήτημα διαφάνειας και ασφάλειας των προσωπικών μας δεδομένων με την έκδοση της κάρτας του πολίτη που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

FTD: Το Βερολίνο ιδρύει ομάδα εργασίας για την «Grexit»

FTD: Το Βερολίνο ιδρύει ομάδα εργασίας για την «Grexit»
Η γερμανική έκδοση των Financial Times υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ στο παρελθόν οι πληροφορίες για την ύπαρξη «σχεδίου Β» διαψεύδονταν κατηγορηματικά.
Σύμφωνα με τους FT Deutschland, επικεφαλής της ομάδας εργασίας, που είναι 10μελής, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν.
«Οι συνάδελφοι πραγματοποιούν υπολογισμούς για τις οικονομικές επιπτώσεις (μιας εξόδου) και εξετάζουν πώς μπορεί να αποφευχθεί το φαινόμενο του ντόμινο σε άλλες χώρες της ευρωζώνης» δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα.

Απίστευτο πρωτοσέλιδο σε Bild «Κύριε Σαμαρά δεσμευτείτε και υπογράψτε εδώ!»

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση - προσωπική υπόσχεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε ξένα μέσα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά στη Γερμανία μέχρι και το τελευταίο σεντ.

«Κύριε Σαμαρά δεσμευθείτε και υπογράψτε!». Με αυτό τον προκλητικό τίτλο για πολλοστή φορά η εφημερίδα Bild εξαπολύει τα βέλη της κατά της Ελλάδας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο γερμανικός λαός.

Ψυχικά υγιής ο Μπράιβικ - καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Όσλο σε κάθειρξη 21 ετών για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Η ποινή αυτή είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να επιβληθεί, αλλά είναι πιθανό να παραταθεί επ΄ αόριστον εφόσον ο Μπρέιβικ κρίνεται επικίνδυνος.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Τι είναι τα «φωτάκια» που κατέγραψε το Curiosity;

Μια από τις εικόνες που τράβηξε το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής που βρίσκεται στον Αρη, έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς και τους θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Μια από τις 17 κάμερες του Curiosity στόχευσε τον οπτικό του ορίζοντα και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες. Σε μια από αυτές διακρίνονται σε σχετικά χαμηλό ύψος στον ουρανό τρεις λαμπερές κουκκίδες, τρία «φωτάκια».

Obama σε ΕΕ: Μην πάρετε "κακή" απόφαση για Ελλάδα πριν τις εκλογές

Η κυβέρνηση Obama φέρεται να ζητά από Ευρωπαίους αξιωματούχους να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι οι εξελίξεις στην ευρωζώνη θα επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης αποφασίσουν (μετά το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου) ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και δεν δώσουν τη δόση του δανείου, ύψους 31 δισ. ευρώ, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Τεράστιες ζημιές Βουτιά 7,5% καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Τεράστιες ζημιές καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη, να σημειώνει στις 13:19 πτώση σε ποσοστό 7,54%, υποχωρώντας στις 94,04 μονάδες, με την μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας να καταγράφει πτώση της τάξης του 27%.

Μεγάλες απώλειες παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχωρούσε κατά 6,90% και διαμορφωνόταν στις 37,4 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα 1.100.226 ευρώ.

Η τάση στο Χ.Α. περνάει από... Βερολίνο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς σαφή προσανατολισμό κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και στον απόηχο των χθεσινών επαφών Merkel-Hollande.

Μικτή είναι η εικόνα στο ταμπλό του FTSE20, από το οποίο ξεχωρίζουν οι σοβαρές απώλειες για τη μετοχή της Cyprus Popular Bank. Πτωτικά ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΚΑΕ, MIG, Τρ. Κύπρου και ΟΤΕ.

Σε θετικό έδαφος, τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Coca-Cola 3E, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και Jumbo, ενώ ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% και οι μετοχές των Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

Όπως σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, θα πρέπει να αναμένεται μία μάλλον νευρική εικόνα στο Χ.Α. κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην επίσκεψη του Α. Σαμαρά στο Βερολίνο, αναζητώντας ενδείξεις για το ποια θα είναι η «τύχη» ενός αιτήματος επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή "Εμείς και ο κόσμος μας"
 με τον Παναγιώτη Πανταζή, 
Πρώτο Πρόγραμμα ΡΙΚ, 
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, 

Monde: Η Αθήνα έτοιμη να εκμεταλλευτεί τα ακατοίκητα νησιά



 Σχόλιο από ALEXANDER

Επί Μητσοτάκη λίγο πριν ρίξει την κυβέρνηση σε μια παρόμοια πρόταση 20 χρόνια πριν…μίλαγε για βλακονησίδες  και ξεπούλημα της χώρας…
τώρα είναι  «ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Πάρτε τώρα που γυρίζει… πριν η έκθεση της τρόικα μας κάψει και ξεσηκωθεί ο λαός και μας κρεμάσει…


Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «ξεπούλημα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Συνελήφθη ο Αλβανός του βίντεο-Δείτε το Βίντεο



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο Αλβανός που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που προβάλλει το enikos.gr, στο οποίο πυροβολεί με καλάζνικοφ την ελληνική σημαία και την καίει, μαζί με άλλους συμπατριώτες του.
Το βίντεο, στο οποίο οι Αλβανοί βρίζουν χυδαία και απειλούν, γυρίστηκε στην πλαγιά του Χελμού και το υπογράφει η ομάδα μοτοσικλετιστών Fierak Albanian Stunt.
Ο συγκεκριμένος Αλβανός ζει και εργάζεται στα Καλάβρυτα και αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους, με συνέπεια να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας στην Πάτρα.