Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η πτήση των μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη(Βίντεο)

Αεροσκάφη που συμμετέχουν στην πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2017», πέταξαν το μεσημέρι της Τρίτης πάνω από την Αθήνα.
Η εν λόγω άσκηση διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας με την ίδια να ηγείται της άσκησης.
Αυτή τη χρονιά η άσκηση ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 6 Απριλίου. Το μεσημέρι της Τρίτης και μάλιστα ακριβώς στη συγκεκριμένη ώρα που είχε προκαθοριστεί, σχηματισμός αεροσκαφών αποτελούμενος από 1 F-16 Blk 50 της ΠΑ, 1 F-16 Blk30 της IAF, 1 AMX της ITAF και 1 F-4E της ΠΑ, εκτέλεσε διελεύσεις πάνω από την Ακρόπολη.

Οι ΗΠΑ, η Exxon Mobil και η κυπριακή ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μέσω του υφυπουργού εξωτερικών αρμόδιο για τα θέματα υδρογονανθράκων θα βρίσκονται στην υπογραφή του συμβολαίου της Exxon Mobil με την Κύπρο για το θαλάσσιο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, δίνει το στίγμα της αλλαγής φάσης των δεδομένων με την νέα κυβέρνηση. Ήδη έχουμε πει ότι ο νέος Πρόεδρος δίνει τεράστια σημασία στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα βλέπουμε διπλωματικές κινήσεις που γίνονται πράξεις.

North Korea as a target

N. Lygeros

There is no need to be upset with the dictator of North Korea to understand that now this country is a target for Mankind. Everybody knows the role of this barbarity in the region and the substantial efforts that we have to make to solve the problem. China doesn’t use, for the moment, its power to help the application of any resolution of the United Nations. The reason is not only ideological but also commercial.

Βρετανικά πολεμικά σκάφη καταδίωξαν ισπανικό περιπολικό στο Γιβραλτάρ!Η Τ.ΜΕΪ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Δεν πέρασαν ούτε καν δύο ημέρες και η Τ.Μέϊ έδειξε ότι προκειμένου να υπερασπιστεί βρετανικό έδαφος είναι διαθέσιμη να προχωρήσει και σε πολεμικές ενέργειες κατά ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πρώην όπως εξελίσσεται με το Brexit «αδελφού» κράτους εντός της ΕΕ και έτσι βρετανικά πολεμικά καταδίωξε ισπανική κανονιοφόρο!

Το Βερολίνο δεν φωτίζει την Πύλη του Βραδεμβούργου στα χρώματα της Ρωσίας Οργή για τη «σκανδαλώδη», όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση της πόλης

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση της πόλης του Βερολίνου να μην φωταγωγήσει την Πύλη του Βραδεμβούργου, το διασημότερο μνημείο της, με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τη βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, οι επικριτές της να χαρακτηρίζουν την απόφαση ως «σκανδαλώδη».
Στο παρελθόν, μετά από επιθέσεις σε άλλες χώρες, η Πύλη έχει «βαφτεί» με τα χρώματα της γαλλικής, της τουρκικής, της βρετανικής και της ολλανδικής σημαίας. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι ο δήμαρχος αποφάσισε ότι αυτό θα γίνεται μόνο όταν εκδηλώνονται επιθέσεις σε «αδελφοποιημένες πόλεις».

Τελεσίγραφο Βρυξελλών: Συμφωνία τώρα ή παίρνουμε πίσω και όσα συμφωνήθηκαν

Στυγνός εκβιασμός από τους τοκογλύφους δανειστές – Αδύνατον να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Ιουλίου - Αδειάζουν επικίνδυνα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας
Οι ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων, οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις της Αθήνας και οι αλλεπάλληλες παρατάσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο χείλος του γκρεμού.
Λίγο πριν φτάσουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κοινοτικός αξιωματούχος έσπευσε να βάλει... φρένο στις όποιες ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Άρθρο στον Guardian: Ευκαιρία το Brexit για να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την Μέι

Μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit, η Βρετανία έχει την ιδανική ευκαιρία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Τζέφρι Ρόμπερτσον
Μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit, η Βρετανία έχει την ιδανική ευκαιρία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, υποστηρίζει σε άρθρο του στον Guardian ο γνωστός δικηγόρος του Λονδίνου, Τζέφρι Ρόμπερτσον.