Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Εκείνος ντρόπιασε το Χάρο κι αυτοί τον πέταξαν στο υπόγειο!

Γιώργος Καλλινίκου   

Ήρθε η ευλογημένη μέρα. Χρόνια τώρα αδέλφια, κάθε 13η Μαρτίου σας καλώ στην ίδια πράξη. Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, να κάνετε σιγή. Όπου και αν βρίσκεστε, ό,τι και αν κάνετε. Για να ακούσετε εκείνο τον ανατριχιαστικό ήχο από το τρίξιμο της δολοφονικής καταπακτής. Εκείνη την στιγμή, που πριν από 65 χρόνια, ένας κτηνώδης δήμιος τράβηξε ένα μοχλό. Νόμιζε πως θα έστελνε ένα 19χρονο νέο σε φρικτό ραντεβού με τον Χάρο. Δεν ήξερε ο δυστυχής, πως εκείνη την στιγμή έγραφε Ιστορία. Πού να ήξερε ο αιμοδιψής εκτελών διαταγές των άψυχων αποικιοκρατών, ότι εκείνο το τρίξιμο διέσχιζε την υφήλιο! Έστελνε σε κάθε γωνιά της Γης το σπουδαιότερο μήνυμα. Ότι για την Ελευθερία και την Πατρίδα, αξίζει κάποιος να πάρει μιαν ανηφοριά. Να πάρει μονοπάτια. Να βρει τη λευτεριά. Κι εκεί θα νικήσει το Χάρο. Θα περάσει στην αιωνιότητα ως Αθάνατος!

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ο νεαρότερος ήρωας της αγχόνης

Γράφει ο Μάριος Καναρίνης.

Είναι κάποιες μορφές των οποίων ο ηρωισμός και το μεγαλείο δε χωράνε λόγια. Μικρές οι λέξεις σε όσα κείμενα κι αν γραφτούν μπροστά στο μεγαλείο τους. Μια τέτοια μορφή ήταν και ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Γεννήθηκε στην Τσάδα, ένα χωριό πάνω από την πόλη της Πάφου στις 27 Φεβρουαρίου 1938. Ήταν το τέταρτο παιδί της Αφροδίτης και του Μιλτιάδη που έμελλε μόλις στην ενηλικίωσή του να δώσει ότι πολυτιμότερο είχε για το ανώτερο ιδανικό. Να θυσιάσει δηλαδή τη ζωή του για την Πατρίδα και την Ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα.

Όπως γράφεται και στη συλλογή ‘Δρόμοι Ελευθερίας’ «δεν ήταν μόνο τ’ όνομα του δοξασμένου βασιλιά της Σαλαμίνας που πήρε ο Ευαγόρας. Πήρε και την παλληκαριά και το θάρρος του αρχαίου αυτού προγόνου του όπως και το βαρύτατο χρέος να αγωνιστεί για τη λευτεριά της Κύπρου». Από παιδί ξεχώριζε στα αθλήματα και τα μαθήματα. Τα λουλούδια, τα ποιήματα και τη γλυκιά του Πατρίδα είχε ως τις τρεις μεγάλες του αγάπες. Τι σήμαινε για τον ήρωα η Πατρίδα διαφαίνεται στους στίχους του. Χαρακτηριστικό το ποίημά του με τίτλο «Στην Κύπρο»:

Συγκρίνει ο άλλος τον μορφωμένο Μεταξά με την μαριονέτα των ΗΠΑ τον Ζελένσκι !!

Διονυσία Αντύπα

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Δύσης που η δημόσια υγεία βρέθηκε στα χέρια των τελευταίων ᾽᾽αλμπάνηδων᾽᾽ της ιατρικής και η ενημέρωσή μας, στην αρμοδιότητα στυγνών αμοραλιστών που κατασκευάζουν ειδήσεις και αποκρύπτουν ακόμα και την χθεσινή ιστορική πραγματικότητα!

Με αδιανόητο άλμα Έλληνας δημοσιογράφος, από αυτούς μάλιστα που διεκδικούν τίτλους αναλυτή, συγχέει το ΟΧΙ του Ι.Μεταξά, με την παρούσα στάση του Ζελένσκι! Τσουβαλιάζει αυθαίρετα έναν

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Χωρίς γραβάτες, με τσάι κι ατζέντα άνευ ελληνοτουρκικών(Βίντεο)

Δύο ώρες και πέντε λεπτά διήρκησε το γεύμα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη - Σε χαλαρό κλίμα η συνάντηση των δύο ανδρών - Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα βρεθεί ακολούθως ο Ελληνας πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε το γεύμα του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό Μέγαρο Βαχντετίν, όπου επί 1,5 περίπου ώρα οι δύο ηγέτες, απαλλαγμένοι από τα συνηθισμένα αυστηρά πρωτόκολλα και χωρίς γραβάτες, συζήτησαν σε χαλαρή διάθεση όλα τα μείζονα ζητήματα.

Οι Ευρωπαίοι να υιοθετήσουν την εισήγηση Μακρόν για «νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας»

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ξανά την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών των μεγάλων δυνάμεων. Ταυτόχρονα ξεσκεπάζει την αφόρητη υποκρισία τους έναντι αρχών που καλούνται να σέβονται στις διακρατικές και στις διεθνείς σχέσεις.

Αίφνης, ανακάλυψαν την αξία και τη σημασία της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, της ισχύος Συνθηκών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καταδίκης γενοκτονίας.

Αιγαίο: Αέρας υπεροχής από Mirage 2000-9 και Rafale - Οι επαφές με τα ΗΑΕ και ο «Παράγοντας Μακρόν»

Η πρόσφατη συμφωνία των Εμιρατιανών με τους Γάλλους της Dassault για αγορά από την UAE AirForce 80 υπερσύγχρονων Rafale τελευταίας γενιάς, ανοίγει το δρόμο για την πώληση των «Δελταπτέρυγων».

Μπορεί η απόκτηση των 24 Γαλλικών μαχητικών Rafale αλλά και η αναβάθμιση των 83 F-16 block52+ και adv σε διαμόρφωση Viper να διασφαλίζει στην Πολεμική Αεροπορία ποιοτικό πλεονέκτημα για τα επόμενα χρόνια έναντι των γειτόνων, όμως σε εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost είναι η προσπάθεια της HAF να αποκτήσει τα πιο σύγχρονα Mirage που επιχειρούν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Πρόκειται για τα Μirage 2000-9 τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πονηρό «παρών» των Τούρκων στην Ελληνική «Tiger Meet 2022» – Τι σημαίνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Θα είναι η πρώτη φορά που Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν σε Ελληνικό αεροδρόμιο προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη πολυεθνική άσκηση.

Παρούσα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα είναι η Τουρκική πολεμική αεροπορία στη μεγάλη αεροπορική άσκηση «Tiger Meet 2022» την οποία για πρώτη φορά διοργανώνει η Πολεμική μας Αεροπορία και η 335 Πολεμική Μοίρα «Τίγρης» στο αεροδρόμιο του Αράξου στα μέσα του ερχόμενου Μαΐου.

Οι Τούρκοι την εβδομάδα που πέρασε έλαβαν κανονικά μέρος μαζί με τις υπόλοιπες αποστολές στην

Ουκρανική σκακιέρα και η Ελλάδα την επόμενη μέρα

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

Η ουκρανική κρίση έχει πολλές διαστάσεις. Στην Ουκρανία εκτυλίσσεται ένα «παιχνίδι» που οι ρίζες του μπορεί να φθάνουν στο μεσαίωνα. Η χώρα είναι ο καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας νέας γεωπολιτικής αρχιτεκτονικής. Το σχήμα της μπορεί να το έχουν αμυδρά υπόψη τους οι Αμερικανοί σχεδιαστές. Και αυτοί δεν είναι σίγουροι εάν θα τους βγει.

Ο κ. Πούτιν μπήκε σε ένα βάλτο χωρίς, όπως όλα δείχνουν, να γνωρίζει τις ολοκληρωτικές συνέπειες της, πέραν κάθε λογικής, ενέργειάς του.

Η ώρα των ελληνικών υδρογονανθράκων

Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης σε επίπεδο ενέργειας, ενώ παραθέτει αποκλειστικές πληροφορίες για το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.

Η ενεργειακή κρίση η οποία σαρώνει Ευρώπη και ΗΠΑ και καθιστά βραχυπρόθεσμα αμφίβολη τη συνέχιση ακόμα και βασικών λειτουργιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, κατά έναν περίεργο τρόπο ήρθε και ως κάθαρση.

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ για συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή, η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με την Κοινή Συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα.

Με τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών, κυρώνονται και έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ.1 του Συντάγματος: α) η ανωτέρω Συμφωνία, που υπεγράφη στο Αμπού Ντάμπι την 18η Νοεμβρίου 2020 και β) οι Ρηματικές Διακοινώσεις που αντηλλάγησαν μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας και του υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που υπεγράφησαν την 16η και 28η Νοεμβρίου 2021, αντίστοιχα.

Ελλάδα – Τουρκία: Η συνάντηση των Κυρ. Μητσοτάκη, Ρ.Τ. Ερντογάν με “τουρκικά γυαλιά” είναι αποκαλυπτική

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο συνιστά εξέλιξη μεγάλης σημασίας. Η μία ανάγνωση είναι ότι δυο αντίπαλοι, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, είναι φυσιολογικό να συζητούν. Η άλλη είναι ότι από διπλωματικής απόψεως και μόνο η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνάντηση νομιμοποιεί την αναθεωρητική ατζέντα των Τούρκων. Διότι η Τουρκία φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι στο τραπέζι θα τεθεί το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων, συμπεριλαμβανομένου του επίμαχου θέματος της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του ανατολικού Αιγαίου.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Από τη μία πλευρά, είναι λογικό σε μια τέτοιου είδους συνάντηση κάθε πλευρά να θέτει όποιο θέμα

Στο μυαλό του Πούτιν δεν υπάρχει διπλωματική λύση: Ότι απαίτησε αποφάσισε να το πάρει με τη δύναμη των όπλων… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Βλέπουμε μία περίεργη ηρεμία στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ήσυχοι. Διότι μπορεί να πρόκειται για την ηρεμία πριν από την απόλυτη καταιγίδα, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποφασίσει να ισοπεδώσει την Ουκρανία. Και τα πρώτα σημάδια τα βλέπουμε.

Σκοτώνει και καταστρέφει επί τούτου… Δείχνει ότι είναι αποφασιμένος να πάρει με τη δύναμη των όπλων ότι απαίτησε πριν ξεκινήσει η φονική εισβολή της Ρωσίας. Χωρίς αμφιβολία ο Πούτιν δείχνει ένα άλλο ευατό, που έκρυβε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Του στυγνού πράκτορα της διαβόητης KGB στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Ἡ κόπωσις τῆς Δύσεως καί ὁ ἀναδυόμενος νέος κόσμος

Τό «πράσινο φῶς» Μπάιντεν σέ Πούτιν, τά ἐγκλήματα πολέμου καί ὁ νέος ΟΗΕ Κίνας, Ρωσσίας, Ἰνδίας, Πακιστάν

Τοῦ Γ. Κ. Στεφανάκη

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ δοκιμάζονται στίς κρίσεις. Ἡ τρέχουσα οὐκρανική ἀνέδειξε ἀνεπάρκεια τῶν δυτικῶν θεσμῶν.

• Πρῶτος ὁ πρόεδρος τῶν Η.Π.Α. J. Biden, ἐξ ὑπαρχῆς, ἀπέκλεισε στρατιωτική ἐπέμβαση. Ἀκολούθησε τό ΝΑΤΟ, μέ ὅμοια δήλωση. Ξέχασε, τό ΝΑΤΟ, κάτι κρίσιμο. Ὅτι ἔχει ἐπέμβει ἤδη στίς συρράξεις τῆς Σερβίας καί Ἀφγανιστάν. Ἡ δήλωση ἐξέφρασε σφαιρικά τή Δύση. Ἀποτέλεσε, συνάμα, πράσινο φῶς γιά τόν Putin. Ἡ ὠμότης του ξάφνιασε. Βομβάρδισε (καί) τόν μεγαλύτερο ἴσως πυρηνικό ἀντιδραστῆρα τῆς Εὐρώπης ἐγκατεστημένο στήν Οὐκρανία. Φαίνεται ἰσχυρότερο ἐκείνου τοῦ Chernobyl (!!!). Ἄρχισε νά πραγματοποιεῖ ἀπειλή πυρηνικοῦ ὀλέθρου.

Νέο περιβάλλον στα ελληνοτουρκικά από τον πολεμο και τις «ευκαιρίες» που προσφέρει στην Τουρκία

Νίκος Μελέτης

Ευκαιρίες στις «στάχτες» της Ουκρανίας αναζητά η Τουρκία που, προβάλλοντας τη γεωστρατηγική θέση της αλλά και την ικανότητα της να ελίσσεται και να μεσολαβεί μεταξύ των εμπολέμων ως επιτήδειος ουδέτερος, επιχειρεί να εξασφαλίσει ανταλλάγματα με πρώτο την αποκατάσταση των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον και την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την αμερικανική κυβέρνηση και τη Γερουσία στον τομέα των εξοπλισμών. Συγχρόνως με την επιχείρηση αποκατάστασης των σχέσεων με το Ισραήλ, η Τουρκία ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει με τις ευλογίες των Αμερικανών την είσοδο της στο ενεργειακό παιγνίδι της Ανατολικής Μεσόγειου από το οποίο έχει μέχρι τώρα αποκλειστεί, λόγω των αναθεωρητικών βλέψεων και των επιθετικών πολιτικών που έχει υιοθετήσει.

Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς: Κωνσταντινούπολη 13 Μαρτίου 2022

Του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά*
πρέσβη ε.τ. και μέλος του ΕΛΙΣΜΕ

Διόλου τυχαία επέλεξε την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο κύριος Πρωθυπουργός για να μεταβεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου 
«Από το Φανάρι στα Θεραπειά: στη σωστή πλευρά της ιστορίας», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος. Διόλου τυχαία επέλεξε την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο κύριος Πρωθυπουργός για να μεταβεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Η απόφασή του να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο στο Φανάρι την ώρα τούτη έχει ξεχωριστή σημασία. Συνδέεται και με την θεμελιωμένη στις οικουμενικές αρχές ειρήνης, δημοκρατίας και ελευθερίας στάση της Ελλάδος απέναντι στην αγριότητα του πολέμου. Της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με ενεργειακό «μενού» το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

Διαμαντής Σεϊτανίδης

Μετά τη σημερινή δοξολογία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης όπως είναι γνωστό θα παρακαθήσει σε γεύμα που του παραθέτει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δυο ηγετών γίνεται στον απόηχο των αιματηρών μαχών στο ουκρανικό έδαφος και

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ο Ελληνισμός βρίσκεται πάντα με τη πλευρά του Διεθνούς Δικαίου και καταδικάζει κάθε εισβολή και κατοχή. Απορρίπτουμε την  αλλαγή συνόρων με τη χρήση βίας και δεν λησμονούμε ότι έχουμε δίπλα μας μία  αναθεωρητική δύναμη, την Τουρκία.

Είναι ευκαιρία να θέσουμε ενώπιον των εταίρων μας και της Διεθνούς Κοινής Γνώμης ορισμένα ζητήματα αμέσου εθνικού ενδιαφέροντος και να αξιοποιήσουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Συγκεκριμένα:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ» - Πέμπτη τακτικὴ διάλεξις τῶν Σεμιναρίων Τυπικοῦ

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ


«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ»

᾿Αθῆναι, Νοέμβριος 2021 - ᾿Ιούνιος 2022

 

 

Πέμπτη τακτικὴ διάλεξις τῶν Σεμιναρίων Τυπικοῦ

 [᾿Ενημερωτικὸν δελτίον, 6/3/2022]

 

῾Ο 4ος κύκλος μηνιαίων διαλέξεων τῶν σεμιναρίων «Γεώργιος Βιολάκης» γιὰ τὴν περίοδο 2021-2022 εἶναι ἀφιερωμένος στὸ γενικὸ θέμα· ῾Η ἀξία τοῦ Τυπικοῦ τῆς Μεγάλης ᾿Εκκλησίας γιὰ τὴν σύγχρονη ὀρθόδοξη λατρεία.

 

Στὰ πλαίσια αὐτὰ ἡ πέμπτη τακτικὴ μηνιαία διάλεξις τοῦ 4ου κύκλου θὰ πραγματοποιηθῇ

— τὴν Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ὥρα 19.00 (7 μ.μ.), μὲ εἰδικὸ  θέμα·

Οἱ Κυριακὲς τῆς Μεγ. Τεσσαρακοστῆς

στὴν ὀρθόδοξη λειτουργικὴ παράδοσι

Και όμως οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας!

Ειδικού συνεργάτη

Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται». Ωστόσο, τους φανερούς λύκους τους βλέπεις και φυλάγεσαι. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο από τον λύκο που σου εμφανίζεται ως φίλος και συνεχώς σε χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του, αδιαφορώντας για τη δική σου τύχη. Αυτόν ούτε σύμμαχο με ιδιαίτερα συμφέροντα δεν τον λες. Ο λόγος για τη Ρωσία, που διαχρονικά, και όχι μόνο συγκυριακά, μας χρησιμοποιεί με αήθη τρόπο για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα.

Από την κάλπικη αυτοκρατορία των Ρως στις φιλίες με τον Kemal

Όταν τον 9ο μ.Χ. αιώνα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μεγαλουργούσε και προστάτευε την υπόλοιπη

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία - Όλες οι εξελίξεις από τη 18η μέρα ρωσικής εισβολής

Διευρύνεται προς τη δυτική Ουκρανία η ρωσική επίθεση, με τον βομβαρδισμό στρατιωτικής βάσης στην ευρύτερη περιοχή του Λβιβ, κοντά στα πολωνικά σύνορα, να αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες

- Οι Ρώσοι διατηρούν ισχυρές δυνάμεις στα περίχωρα του Κιέβου, με τον Ζελένσκι να προειδοποιεί για «μάχη μέχρι θανάτου» για την πρωτεύουσα 

– Πυρετός και σε διπλωματικό επίπεδο 

 

 Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:

Περικλής Νεάρχου, Πίσω από το ανθρώπινο δράμα στήν Ουκρανία υπάρχει η γεωπολιτική πραγματικότητα(Βίντεο)

Πίσω από το ανθρώπινο δράμα στήν Ουκρανία υπάρχει η γεωπολιτική πραγματικότητα δηλώνει ο πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου στον Ανδρέα Μαζαράκη 

Ο Πρέσβης σημειώνει την εξαφάνιση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από την κρίση στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι όταν τα κράτη που δημιούργησαν τον οργανισμό συγκρούονται, η πιθανότητα να έχουμε διεθνή παρέμβαση μικραίνει απότομα 

Κάποιους εξυπηρετεί η καταστροφή των σχέσεων Ευρώπης - Ρωσίας αλλά η κατάσταση ξέφυγε

Άγγελος Συρίγος, Η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα αναγκάζει την Τουρκία να αναδιπλωθεί διπλωματικά(Βίντεο)

Η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα αναγκάζει την Τουρκία να αναδιπλωθεί διπλωματικά δηλώνει στο ραδιόφωνο του Alpha ο καθηγητής Διεθνούς δικαίου Άγγελος Συρίγος 

Η Ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία άλλαξε όλα τα δεδομένα ασφαλείας και η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας δύσκολα μπορεί να γίνει ανεκτή από τους μεγάλους παίκτες. Αυτό για την περίοδο που διανύουμε τουλάχιστον τονίζει ο καθηγητής. 

Σε αυτό το πλαίσιο και χωρίς μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά μας γίνεται και η συνάντηση του

Γιάννης Μάζης, Αν πάμε να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα ενεργειακά γιατί δεν το λέμε;(Βίντεο)

Αν πάμε να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα ενεργειακά γιατί δεν το λέμε; Διερωτάται ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο 

Τέτοιου είδους συναντήσεις πρέπει να γίνονται με προετοιμασμένη ατζέντα. Η πολιτική του Ερντογάν και οι ανακοινώσεις που έγιναν πριν την έλευση του πρωθυπουργού ήταν σαφείς. Η ατζέντα είναι Γαλάζια Πατρίδα και αφοπλισμός των νησιών. Όποιος συζητήσει αυτά τα θέματα τα νομιμοποιεί. Δεν νομίζω ότι οι Τούρκοι θα εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις γιατί θα ακυρώσουν μια πολιτική αιώνων», τόνισε ο κ. Μάζης.