Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο Μόντι «προειδοποιεί» το Βερολίνο … «Αν βγει η Ιταλία από το ευρώ η Γερμανία θα έχει σοβαρό πρόβλημα…»

«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να διασφαλίσει τη συνοχή της Ευρωζώνης, να αποτρέψει την έξοδο από το ευρώ οποιασδήποτε χώρας-μέλους».

Με τη δήλωση αυτή ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ταράζει τα νερά, θέτοντας για πρώτη φορά, έστω και εμμέσως, θέμα πιθανής εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ!

Μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La7 ο κύριος Μόντι δεν δίστασε να δηλώσει πως «στην υποθετική περίπτωση που η Ιταλία εγκαταλείψει μια μέρα το ευρώ, οι συνέπειες για τη Γερμανία θα είναι ανυπολόγιστες»!

Στο δρόμο της ανεξαρτησίας η Σκωτία

Με συγκέντρωση υπογραφών, εκδηλώσεις και συναυλίες άρχισαν την Παρασκευή εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, οι κάτοικοι της οποίας θα κληθούν το 2014 να απαντήσουν...
αν επιθυμούν να αποσχιστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από τρεις αιώνες.

Θέλουμε μια δίκαιη και ευημερούσα Σκοτία, είπε ο πρωθυπουργός Αλεξ Σάλμοντ κηρύσσοντας άτυπα την έναρξη της καμπάνιας «Σκωτία, ναι». Στόχος του είναι να υπογράψουν ένα εκατομμύριο Σκοτσέζοι (επί συνόλου πέντε εκατομμυρίων) ως το 2014. Το κίνημα της ανεξαρτησίας στηρίζουν και προσωπικότητες, όπως ο Σον Κόνερι.

Ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε δυο άτομα και τραυμάτισε άλλα επτά στη Φινλανδία

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην μικρή πόλη Χιβίνκα της Φινλανδίας, 50 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι, όταν ένας 18χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ κατά μιας μικρής παρέας νεαρών ατόμων που βρισκόταν έξω από ένα εστιατόριο.
Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο έπεσαν νεκροί και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου, που, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πυροβόλησε πολλές φορές αδιακρίτως από μια ταράτσα στο κέντρο της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους κι ένας 23χρονος αστυνομικός που έσπευσε πρώτος στο σημείο των πυροβολισμών.

"Efes 2012" : Τουρκική αποβατική άσκηση με στόχο ελληνικά νησιά ! (Φωτό και Βίντεο)

Μήνυμα στους "αφελείς" και υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής φιλίας στέλνει ο Erdogan με την μεγάλη διακλαδική άσκηση Efes 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο. Η άσκηση ολοκληρώθηικε με την αποβατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε απέναντι από την Χίο στον κόλπο του Doğanbey. Την αποβατική άσκηση την παρακολούθησε ως είθισται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Necdet Özel ο οποίος σημειώνεται ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Τούρκου πρωθυπουργού επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την συνέχεια της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο από την ισλαμιστική κυβέρνηση Erdogan.

Financial Times: Να γυρίσουν όλοι στα εθνικά νομίσματα

Η επιστροφή όλων των χωρών στα εθνικά τους νομίσματα είναι, για τον πρόεδρο της Share Χρηματιστηριακής Μάρτιν Τζέικομπ, η λύση για να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα...
η ευρωπαϊκή κρίση.

Ο Τζέικομπ υποστηρίζει... σε άρθρο του στους Financial Times, πως η διάσωση του ευρώ είναι υπόθεση παλιά, καθώς πλέον έχει χαθεί η ευκαιρία να ανακτήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα τις δυνάμεις του.

Δεντροφύτευση για την ανάδειξη του "Δημόσιου Σήματος"

Δεντροφύτευση, στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Λεωνιδίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και του δημάρχου Αθηναίων
Το "Δημόσιο Σήμα" είναι ένα άκρως ιστορικό σημείο της Αθήνας, ένας χώρος ταφής των αρχαίων μας προγόνων.
Το σημείο έχει παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γειτονιάς, όπου έχει δημιουργηθεί προσωρινά πάρκο, μέχρι να ξεκινήσουν οι αρχαιολογικές εργασίες.

«Δύο μέτρα-δύο σταθμά» Στην αντεπίθεση περνά η Αργεντινή για τις καταγγελίες της Κομισιόν περί προστατευτισμού

Μπουένος Άιρες: Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν να καταγγείλει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα εμπόδια τα οποία θέτει η χώρα της Νοτίου Αμερικής στις εισαγωγές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Επιτροπή.

Ανήμερα της εθνικής επετείου η Φερνάντες είπε: «Είναι σαν να θεωρείται νόμιμος ο προστατευτισμός όταν τον εφαρμόζουν οι ανεπτυγμένες χώρες και λαϊκισμός όταν τον εφαρμόζουν αναπτυσσόμενες χώρες. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι».

Κύπρος:«Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον Μηχανισμό Στήριξης», δηλώνει η κυβέρνηση

Λευκωσία: Η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως είναι παραγωγικό να είμαστε κάθε μέρα σε μια συζήτηση αναφορικά με την προοπτική καταφυγής στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης γιατί προσπάθεια είναι να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας πως προσπάθεια αυτή την ώρα της κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, «είναι να στηριχθούν οι τράπεζες για να καταφέρουν να ανακεφαλαιοποιηθούν».

«Προσπάθεια είναι να αποφύγουμε τον Μηχανισμό Στήριξης των τραπεζών γιατί με αυτό τον τρόπο θα είμαστε πολύ πιο ήσυχοι ότι κάνουμε την πολιτική μας, η οποία έχει ως στόχο να στηρίξει ακόμη περισσότερο την πολιτική για περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνίας», είπε ο κ. Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στον Μηχανισμό.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο για την πολιτιστική κληρονομιά μας με μότο “Κανένα μέλλον χωρίς παρελθόν”(Βίντεο)

Με αφορμή την κλοπή αρχαίων μνημείων από την Ολυμπία ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Αρχαιολόγων εγκαινίασε μια καμπάνια με το βλέμμα στο εξωτερικό ενάντια στις περικοπές που έχει υποστεί ο Πολιτισμός από το….

ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Έλληνες Αρχαιολόγοι κάνουν έκκληση σε συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο, σε διανοούμενους αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσα από την ιστοσελίδα τους sea.org.gr να συμμετάσχει στον αγώνα που δίνουν.

Οι εκλογές και η οικονομία

Του Ν.Λυγερού 

Οι εκλογές είναι σίγουρα ένας στόχος για πολλούς, αλλά δεν μπορούν να είναι το τελικό αποτέλεσμα και στην πραγματικότητα ούτε ένα ενδιάμεσο, εκτός αν αποκτήσουμε ανθεκτική κυβέρνηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να πείσουμε με οικονομικά κριτήρια ότι η στήριξη της Ελλάδας είναι απαραίτητη, αλλιώς θα έχουμε αναπόφευκτα μεγάλα προβλήματα και άμεσα και σε βάθος χρόνου. Με άλλα λόγια, αντί να κοιτάζουμε παθητικά τις δημοσκοπήσεις, θεωρώντας ότι ασχολούμαστε με την ουσία, πρέπει να επικεντρωθούμε σε στρατηγικές λύσεις, οι οποίες να προσφέρουν όχι μόνο δυνατότητες αλλά και πειθώ. Έτσι με ορθολογικό τρόπο καταλήγουμε στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Βέβαια σε αυτό το επίπεδο, η θέσπιση είναι μόνο και μόνο το πρώτο στάδιο.

Εκατοντάδες επικριτικά σχόλια Ελληνική "εισβολή" στο Facebook της Κριστίν Λαγκάρντ

Την επίθεση των ελλήνων χρηστών του facebook προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της σιδηράς κυρίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που σε χθεσινή της συνένετυξη δεν δίστασε να πει πως λυπάται περισσότερο τα φτωχά παιδιά της Αφρικής από τους Έλληνες.

Εκατοντάδες Έλληνες εντόπισαν την προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο facebook και την "έλουσαν" με σχόλια που κινούνται μερικές φορές και πέραν του καθωσπρεπισμού.

Με μηνύματα σε όλες τις γλώσσες εκφράζουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αντιπάθεια στην γαλλίδα εκπρόσωπο του ΔΝΤ μετά την κυνική της δήλωση που έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του Guardian.

Ξεπέρασε κάθε όριο η Κριστίν Λαγκάρντ Ώρα πληρωμής, καμία συμπάθεια για τους Έλληνες

Σχόλιο από ALEXANDER

Ξέρετε εσείς από Αφρική εεε
Εκεί που διάφοροι δικτάτορες σας έκαναν δώρο τσάμπα διακοπές που πλήρωναν οι υπήκοοι τους…..
Δεν έρχεστε και εδώ διακοπές να γνωρίσετε και από κοντά την αγάπη του Ελληνικού Λαού; 

Με μια ασυνήθιστα «σκληρή» γλώσσα και σε μια συνέντευξη που χαρακτηρίζεται στο ίδιο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian ως «αντισυμβατική», η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει τη στάση της ίδιας και του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα και τονίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Σκληρή μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα εναλλάσονται στις δύο πρώτες θέσεις. Σε τρεις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με οριακή διαφορά στις δύο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για το τηλεοπτικό κανάλι KONTRA  o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και ακολουθούν ΝΔ 26% ΠΑΣΟΚ 12,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7% ΔΗΜΑΡ 7% Χρυσή Αυγή 5,5% ΚΚΕ 5% και Δημιουργία Ξανά - Δράση 3%

Πολιτικό όμιλο ήθελε ο Άκης – Χλιδή ήθελε η Βίκυ

Σε πολυτελές θέρετρο της Σαρδηνίας πέρασε μέρος των διακοπών της η Βίκυ Σταμάτη. Η σουίτα στοίχιζε την ημέρα 1600 ευρώ όπως φαίνεται στα τιμολόγια που κατασχέθηκαν. Η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου - καθώς στο δικό της όνομα είχε εκδοθεί το τιμολόγιο - έμεινε στο ξενοδοχείο Πόρτο Τσέρβο και περιελάμβανε όπως μπορείτε να αντιληφθείτε όλες τις ανέσεις. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες

ΠΑΤΡΑ: Επιτέθηκαν σε 7χρονα για να τους κλέψουν τα ποδήλατα Τα απείλησαν με μαχαίρι!!!

Ανήλικοι τους άρπαξαν τα ποδήλατα απειλώντας τους με... μαχαίρι! Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, που συνέβη στην Πάτρα τις προηγούμενες μέρες. Οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου ήταν δύο, όχι παραπάνω από 15 ετών, και αλλοδαποί. Τα θύματα του περιστατικού, δύο παιδιά ελληνικής καταγωγής και ξαδέλφια, 8 και 9 ετών αντίστοιχα. Έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στην περιοχή των υψηλών αλωνίων και μάλιστα, ενώ οι γονείς τους απολάμβαναν τον καφέ τους σε παρακείμενη καφετέρια και επέβλεπαν από μακρινή απόσταση. Και φυσικά κανείς τους δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί ποια θα ήταν η συνέχεια. Μιας και ξαφνικά άκουσαν τα κλάματα των παιδιών τους. Γύρισαν αμέσως προς το μέρος τους για να δουν τι συμβαίνει και με το που είδαν τα παιδιά να έχουν καθίσει κάτω και να κλαίνε, έτρεξαν αμέσως κοντά τους. Και διαπίστωσαν ότι τα ποδήλατα είχαν εξαφανιστεί!

"Ισπανική υποχώρηση" στην Wall

Dow12.454,83-74,92 -0,60%  



  Nasdaq2.837,53-1,85 -0,07%  

H Wall Street χθες
Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή παρά την άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 1/2 ετών καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για κρίση στην Ισπανία.

Ειδικότερα, η μητρική της Bankia, Banco Financiero y de Ahorros (BFA) ανακοίνωσε πως υποβάλει αίτημα στην ισπανική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια ύψους 19 δισ. ευρώ. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί σε συντονισμό με την κυβέρνηση της χώρας και της κεντρική τράπεζα.

Επίσης η ημιαυτόνομη περιφέρεια της Καταλονίας δια στόματος του προέδρου της Artur Mas, ζήτησε τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης για την αναχρηματοδότηση του χρέους της. Η Καταλονία, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ισπανικής οικονομίας, πρέπει φέτος να αναχρηματοδοτήσει χρέη άνω των 13 δισ. ευρώ.

Επιπλέον η Standard & Poor’s προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ισπανικών τραπεζών επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πιστοληπτικές διαβαθμίσεις άλλων εννέα τραπεζών και διατηρώντας πέντε αξιολογήσεις σε Creditwatch με αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας η εικόνα είναι θετική με τον Dow να σημειώνει άνοδο έπειτα από τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών. Συγκεκριμένα, ο Dow σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής σημείωσε άνοδο 0,7%, ο Nasdaq κέρδη 2,1% ενώ o S&P 500 ενισχύθηκε 1,7%.