Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε δυο άτομα και τραυμάτισε άλλα επτά στη Φινλανδία

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην μικρή πόλη Χιβίνκα της Φινλανδίας, 50 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι, όταν ένας 18χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ κατά μιας μικρής παρέας νεαρών ατόμων που βρισκόταν έξω από ένα εστιατόριο.
Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο έπεσαν νεκροί και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου, που, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πυροβόλησε πολλές φορές αδιακρίτως από μια ταράτσα στο κέντρο της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους κι ένας 23χρονος αστυνομικός που έσπευσε πρώτος στο σημείο των πυροβολισμών.

Ο δράστης λίγο αργότερα παραδόθηκε στην Αστυνομία δίχως να φέρει αντίσταση, ενώ τα κίνητρα του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
«Στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν δυο όπλα, ανάμεσά τους και μια κυνηγετική καραμπίνα», δήλωσε ο επιθεωρητής Μάρκου Τουόμινεν, προσθέτοντας πως «ερευνούμε τα αίτια που τον ώθησαν στην επίθεση αυτή».
Τετοια περιστατικά δεν είναι σπάνια στη Φινλανδία, μια χώρα όπου σχεδόν το 10% του πληθυσμού διαθέτει άδεια οπλοφορίας με 650.000 Φινλανδούς επί συνόλω 5.4 εκατ. πληθυσμού, να εχουν στην κατοχή τους κάποιο όπλο.

ΠΗΓΗ dailynews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου