Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Εμφιετζόγλου : ¨Τώρα επέκταση στα δώδεκα μίλια και κήρυξη ΑΟΖ¨

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

11 Οκτωβρίου, 2021

Πάνω από είκοσι χρόνια τονίζω, υποστηρίζω και εμμένω στην απόλυτη αναγκαιότητα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μίλια, όπως δικαιούμεθα σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Νόμο. Ομοίως, τονίζω ότι πρέπει να κηρύξουμε την ΑΟΖ σύμφωνα με τις απόψεις μας.

Πριν από δέκα χρόνια, σε ομιλία μου στην Παλαιά Βουλή ετόνισα ότι θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε την «Εταιρεία Υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ» και να την τιτλοποιήσουμε. Με αυτόν τον

Μπηχτή Μέρκελ στον Ερντογάν για τη Λιβύη! Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη

Μέρκελ – Ερντογάν: Η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε ενώπιον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα της Λιβύης.

Η επίσκεψη της απερχόμενης Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, στην Κωνσταντινούπολη, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Όπως σας ενημέρωσε το Infognomonpolitics.gr, η Γερμανίδα πολιτικός, η οποία ασκούσε καθήκοντα καγκελαρίου της Γερμανίας από το 2005 μέχρι 2021, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα καγκελάριο της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871, πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Οκτάι: Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 – Δεν υποχωρούμε στα Βαρώσια

Μανώλης Κωστίδης
Από το kathimerini

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Συνεχίζει τη ρελάνς των εμπρηστικών δηλώσεων η Άγκυρα, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι να μιλά για την Κύπρο, σημειώνοντας πως «είναι ένα νησί το οποίο είναι δικό μας από το 1571».

Απευθυνόμενος, με προκλητικό τόνο, σε Αθήνα και Λευκωσία, ο Οκτάι επεσήμανε πως «σήμερα επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα. Να καταλάβουν ποιοι είναι η μειoνότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».

Οριστική απόφαση: Δεν είχαν ασυλία οι σωματοφύλακες του Ερντογάν που χτύπησαν Κούρδους στην Ουάσινγκτον

Με μια οριστική και ομόφωνη απόφαση το Εφετείο της πόλης της Ουάσινγκτον απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την επανεξέταση της απόφασης που είχε λάβει για τις βιαιοπραγίες που είχαν εκδηλωθεί εναντίον Κούρδων διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στη συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας (Secret Service).