Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά(Βίντεο)

       Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πως πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
           «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας,                                                                       αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

                                                                                                  Γρηγόρης Αυξεντίου.

Φαιστός – το παλάτι του Ραδάμανθυ

Η Φαιστός ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Κρήτης κατά το 2000 π.Χ., μετά την Κνωσό, και αποτελεί σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Βρίσκεται περίπου 62 χλμ., ΝΔ του Ηρακλείου Κρήτης, νότια του ποταμού Γεροπόταμου....

Χτισμένη σε χαμηλό λόφο και σε υψόμετρο 100 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, περιβάλλεται από τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους του Ψηλορείτη, των Αστερουσίων και των Λασηθιώτικων βουνών, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η κωμόπολη Τυμπάκι. Ανατολικά και βόρεια της Φαιστού βρίσκεται ο Ληθαίος, απ’ όπου οι κάτοικοί της εφοδιάζονταν με νερό.

Πέρα της αμφισβήτησης, το πολιτικό έργο

Του Ν.Λυγερού

Το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ είναι πια ένα θέμα που δεν απασχολεί μόνο τους ειδικούς. Έχει γίνει πια μια χειροπιαστή πραγματικότητα που απασχολεί κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να ζήσει το μέλλον της πατρίδας μας. Έτσι η ΑΟΖ γίνεται και αντικείμενο συζήτησης και αμφισβήτησης από τον καθένα. Επειδή ζήσαμε ήδη τα ίδια με τον Τάσσο Παπαδόπουλο στην Κύπρο, μπορούμε ν' απαντήσουμε ντόμπρα και σταράτα ότι το πολιτικό έργο όταν είναι σε εθνικό επίπεδο δεν ασχολείται καν με την αμφισβήτηση διότι το μόνο που έχει σημασία είναι η υλοποίησή του.

Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ


Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ! Μια υπόθεση που έχει προβληματίσει πολύ τους αρχαιολόγους όπου πιστεύουν ότι πρόκειται για Αιγυπτιακό πολιτισμό όπου άνθησε στην περιοχή!!!!

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό αλλά δεν είναι, αλλά λόγου ότι δεν έχουν απάντηση για τα εν λόγο ευρήματα δίνουν μια λύση στον αέρα!!!! Το άλλο αινιγματικό θέμα στην όλη υπόθεση είναι ότι παρότι έχει ανακαλυφθεί από 1909 δεν το έχουν εκμεταλλευτεί τουριστικά όπου και θα έσπαγε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας στον κόσμο για κάτι τόσο αρχαίο. Αντί αυτού ο στρατός φυλά καλά το μέρος σαν να πρόκειται για κάτι το πολύ σημαντικό…. ας ξεκινήσω το άρθρο

Κινητήρας Μαγνητισμού: αστείρευτη δωρεάν ενέργεια – μηδενικοί ρύποι(Βίντεο)




Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια, και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήσει τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.


Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος να περάσει από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ Νο.3: ΤΟ ΠΕΛΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Το «πέλμα αλουμινίου» είναι ένα αντικείμενο που βρέθηκε κατά τύχη στην Ρουμανία, και εγείρει αναπάντητα ερωτήματα γύρο από την προέλευση του και την κατασκευή του!
Το αντικείμενο ανακαλύφθηκε το 1973, σε βάθος 10 μέτρων, από κάποιους εργάτες που εργάζονταν σε ένα λατομείο στις όχθες του ποταμού Μάρου (Mureş) κοντά στη πόλη του Aiud. Το κομμάτι ζυγίζει περίπου 2 κιλά, είναι 21 εκατοστά σε μήκος, 12,5 εκατοστά σε πλάτος, 7 εκατοστά σε πάχος και φέρει δύο κυλινδρικά διάκενα διαφορετικών διαμέτρων στη μία μεριά του, έτσι ώστε να εφαρμόζεται σε ορθή γωνία στη βάση του κατώτερου τμήματος ενός πιθανού μηχανικού ποδιού, ως πέλμα. Παρόμοιά πέλματα συναντάμε σε σχέδια πρωτότυπων αεροσκαφών με κάθετη προσγείωση-απογείωση από το έδαφος!

Πλανήτης Ιάπετος και η σχέση του με την Αρχαία Ελλάδα...Μύθος ή πραγματικότητα;

Στον μύθο, ο Ιαπετός φιλονίκησε με τον Δία και στην συνέχεια του κήρυξε τον πόλεμο μαζί με ένα άλλο αδελφό Τιτάνα, τον Κρόνο. Τελικά ο Δίας επεκράτησε εκείνου του πολέμου και για να τιμωρήσει τους Τιτάνες αδελφούς του τους εκσφενδόνισε στα Τάρταρα.

Την εποχή εκείνη για το «εκσφενδονίζω» ή «πετάω βίαια» χρησιμοποιούσαν το ρήμα «ιάπτω» και έτσι ο εκσφενδονισμένος αδελφός θεός(ΙΑΟ) ονομάσθηκε «Ιαπετός». Τα απομεινάρια του τα βρίσκουμε σήμερα να πλανώνται σε τροχιά 666 εκατ. χιλιόμετρα απ' τον Ήλιο.

Γιατί το Pac-man είναι το πιο ανδρικό παιχνίδι όλων των εποχών

Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για το Pac-man, την Ms Pac-man και τα μαθήματα που παίρνει ένας άνδρας 
Από το oneman
 
Όχι, δεν είμαι gamer. Δεν είχα/έχω στην κατοχή μου ούτε Playstation, ούτε Xbox, δεν έπαιζα τρομερά παιχνίδια στον υπολογιστή. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός φανατικός ποδοσφαιρόφιλος στον πλανήτη που δεν έχει παίξει ΠΟΤΕ ούτε Pro Evolution Soccer ούτε FIFA και δεν ντρέπομαι γι’αυτό, ούτε θέλω να παίξω ποτέ.

Δεν είμαι ειδικός. Είμαι εδώ για να πω το εξής απλό. Το Pac-man είναι το πιο αντρικό παιχνίδι ever.

Βόμβες από τον καθηγητή Ζελελίδη: Πολλαπλάσια η αξία των κοιτασμάτων από αυτή που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός!

Ο καθηγητής Αβραάμ Ζελελίδης που πρόσφατα συναντήθηκε στο εξωτερικό με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κοιτάσματα εκτιμά πως η αξία των υδρογονανθράκων είναι πενταπλάσια απ΄ αυτή που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει, ωστόσο, τον κίνδυνο παρέμβασης της τρόϊκας για να συνδέσει την αξιοποίησή τους με το χρέος…

Οι "υπεράνθρωπες" εγκεφαλικές ικανότητες και το σύστημα γνώσης των αρχαίων Ελλήνων


Του Χρήστου Βαγενά
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι».


Ξεφυλλίζοντας τις σύγχρονες ανατυπώσεις κειμένων των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τα λιγοστά και αποσπασματικά "απομεινάρια" ενός ολόκληρου κόσμου και ενός σώματος γνώσης -που μας πληγώνει να σκεφτόμαστε ότι κάποτε ήταν ενιαίο- δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε τη σκέψη μας να "μουδιάζει"...

Αν αποτολμούσαμε να εξετάσουμε συνολικά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η κυρίαρχη διαπίστωση στην οποία θα καταλήγαμε, θα ήταν ότι πρόκειται για ένα δημιούργημα πνευματικά ανώτερο, την αντανάκλαση της συλλογικής σκέψης πολλών ξεχωριστών διανοιών, οι οποίες για κάποιο "άγνωστο" λόγο, συνυπήρξαν στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.

Ούτε οι Ρώσοι θα σταματήσουν μόνο στην Κριμαία και ούτε οι Αμερικάνοι θα σταματήσουν μόνο στο Κίεβο.

Οι στρατηγικοί δρόμοι των αγωγών. Πλήρης κατάληψη της Κριμαίας από δυνάμεις Spetzntaz, GRU και αλεξιπτωτιστών.

Το επόμενο σκαλοπάτι της διεύρυνσης των ενεργειών ψυχολογικού πολέμου όχι μόνο στην υπόλοιπη
ενδοχώρα της Ανατολικής Ουκρανίας ήδη ξεκίνησε…

¨Ζώνες ασφαλείας και κρατηθείτε…¨

Την ίδια στιγμή νέες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Χάρκοβο και στο Ντόνετσκ - στην Ανατολική Ουκρανία μεταξύ πολιτών που αντιτίθενται στην νέα "κυβέρνηση" της Ουκρανίας και αστυνομικών δυνάμεων.

Τάταροι, Τούρκοι και Τσέτσενοι στην πρώτοι γραμμή κατά της ανεξαρτησίας της Κριμαίας

ukraina_turkeyΔ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

ΣΚΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΑΤΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΦΩΝΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

Τα ουκρανικά μέσα της Κριμαίας και ιδιαίτερα το Nahnews.ua στην στήλη Νέα του Karkhov καθησυχάζουν τους Τουρκόφωνους Τατάρους της περιοχής για το ενδεχόμενο προσάρτησης της χερσονήσου στη Ρωσία ή για ανεξαρτητοποίησή της υπό τη ρωσική αιγίδα.  Συγκεκριμένα αναφέρουν:  “Σε περίπτωση υλοποίησης του σεναρίου απόσχισης μέρους της Ουκρανίας, η Τουρκία θα αξιώσει την Κριμαία”. 
Eπιχειρηματολογούν ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καιναρτζί (Küçük Kaynarca) στς  19 Απριλίου του 1783, η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να θέσει αξίωση για την χερσόνησο της Κριμαίας σε περίπτωση που ένας τρίτος επιχειρήσει την κατοχή της  ή σε περίπτωση που η Κριμαία έχει την πρόθεση να κυρήξει την ανεξαρτησία της”, όπως γράφει και ο Nerdun Khadzhyoglu  στην Hurriyet.

Οι “Λύκοι της Νύχτας”, Ρώσοι μοτοσικλετιστές, “μαχητές της Ορθοδοξίας” πάνοπλοι στην Κριμαία! Η ομάδα που είναι αποφασισμένη να πεθάνει για να υπερασπιστεί τους Ρώσους.

Ως Μαχητές της Ρωσίας και της Ορθοδοξίας αυτοπροσδιορίζονται οι Ρώσοι “Hell’s angels” που με επικεφαλής τον αρχηγό τους, Alexander Zaldostanov, έφτασαν πάνοπλοι στην Κριμαία. Σκοπός τους; Η προστασία των κατοίκων απο τις διαφαινόμενες επιθέσεις ναζί και ισλαμιστών για να αναχαιτίσουν
το κύμα στήριξης προς την Μόσχα που σαρώνει.

Να σημειωθεί ότι το αρχηγείο της οργάνωσης στην Μόσχα είχε επισκεφθεί
ο ίδιος ο Πούτιν το 2013 σε μια κίνηση που είχε συζητηθεί, αφού στο “καταστατικό” της οργάνωσης αναφέρεται ρητά ότι δεν αναγνωρίζουν τους νομούς του κράτους αλλά υποκλίνονται στην Ρωσική παράδοση και την Ορθοδοξία.

Ποιος διασφαλίζει τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας; Η ανθρωπότητα σε κίνδυνο;

Σήμερα το βράδυ πληροφορίες που έρχονται θέτουν στο πλαίσιο των γεγονότων και εξελίξεων που συμβαίνουν στην Ουκρανία νέες επικίνδυνες παραμέτρους.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ναζιστική ομάδα, “Δεξιός Τομέας” κάλεσε τον Ντόκου
Ουμάροφ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους ισλαμιστές, να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ο Ντμίτρι Γιάρος, επικεφαλής του “Δεξιού Τομέα” σε κείμενο που ανάρτησε στο τόπο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte, ανέφερε ότι “πολλοί ένοπλοι Ουκρανοί υποστήριξαν τους Τσετσένους μαχητές στον αγώνα τους κατά των Ρώσων”, τονίζοντας ότι “ήρθε η ώρα να υποστηρίξουν την Ουκρανία τώρα”.

Επτά άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν πρόσβαση στα περίφημα επτά «κλειδιά», που ελέγχουν την ασφάλεια του Παγκόσμιου Ιστού(Βίντεο)

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σαν άλλος ένας μύθος από τους πολλούς που κυκλοφορούν σχετικά με τον Παγκόσμιο Ιστό: η ιστορία λέει ότι υπάρχουν επτά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που κατέχουν τα επτά υπερ-κλειδιά, τα οποία ορίζουν τη λειτουργία ή την παύση του Ιστού.

Κι ωστόσο πρόκειται για απόλυτη πραγματικότητα: ολόκληρος ο παγκόσμιος ιστός, η λειτουργία του και η ασφάλειά του, εξαρτάται από επτά κλειδιά στα οποία έχουν πρόσβαση μονάχα επτά άτομα πάνω στον πλανήτη...

Απειλούν τη ζωή της Ελληνίδας αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Κριμαία-ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

Απειλούν τη ζωή της Ελληνίδας αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Κριμαία  Απειλές για τη ζωή της, με μηνύματα και τηλεφωνήματα, αποκάλυψε πως δέχεται τα τελευταία 24ωρα η ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Κριμαία, Ολγα Κοβιτίδη, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Η κυρία Κοβιτίδη τόνισε ότι την είχαν «απειλήσει για τη φυσική εξόντωσή της» ενώ δέχθηκε και «τηλεφωνήματα από αγνώστους απειλώντας ότι θα τη σκοτώσουν», έπειτα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

Όπλο της CIA προκαλεί καρδιακή ανακοπή! Φαντάσου τι θα έχουν ακόμα... (Βίντεο)


Μυστικό oπλο της CIA για δολοφονίες επίθεσης καρδιών,είναι αποχαρακτηρισμένο απο το 1975...
Ένα απο τα μυστικά όπλα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης..
Βέβαια απο τότε θα έχουν εξελιχθεί..
Έχουν περάσει 37 χρόνια..
Φανταστείτε τη μυστικά όπλα....

θα έχουν σήμερα στην κατοχή τους με την τεχνολογία που υπάρχει...

Η έννοιες Κράτος, Θεσμός, Νόμος, Πατρίς, Φυλή, Έθνος, Πολίτευμα(Βίντεο)

Στο παρόν άρθρο θα αναλυθούν και θα οριστούν οι έννοιες Πατρίς, Φυλή, Έθνος, Πόλις, Κράτος, Θεσμός, Νόμος, Πολίτευμα. Ο ορισμός των εννοιών έχει σκοπό να ξέρουμε να απαντάμε στους "πονηρούς" της εποχής μας

Εκάς Εκάς οι Βέβυλοι:

Η ιστορία του χαρταετού και τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας (καλή Σαρακοστή σε όλους!!!)

Στην αρχαιότητα, 4ο αιώνα π.Χ., ο μαθηματικός και αρχιμηχανικός Αρχύτας (440-360 π.Χ.), από τον Τάραντα της Νότιας Ιταλίας, καλός φίλος του Πλάτωνα και οπαδός του Πυθαγόρα, χρησιμοποίησε στην αεροδυναμική του τον χαρταετό και λέγεται ότι ήταν ο εφευρέτης του. Ο Αρχύτας θεωρείται ο τελευταίος αλλά και ο σημαντικότερος των Πυθαγορείων. Κείμενα του Αρχύτα λένε ότι μελέτησε και ο Γαλιλαίος.

Ο χαρταετός φαίνεται να άνοιξε για πρώτη φορά τα πολύχρωμα εύθραυστα φτερά του περίπου στα 1000 π. Χ., και έκτοτε δεν έπαψε να χρωματίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τον ουράνιο θόλο, από την Ανατολή έως τη Δύση. Από την Κίνα, φτιαγμένος από μετάξι και μπαμπού, με τη μορφή του δράκου που ήταν ιερό, θεϊκό σύμβολο, αντικείμενο θαυμασμού και λατρείας για τον λαό, πέταξε μακριά.

Αλεύρωσε τον δήμαρχο της Κεφαλονίας και συνελήφθη...Τελικά αφέθηκε ελεύθερος(Βίντεο)

Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η παρέλαση των μασκαράδων την Κυριακή στο Ληξούρι.

Ένα απρόοπτο περιστατικό  συνέβη την Κυριακή κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς.

Ένας πολίτης κατευθύνθηκε στο σημείο που κάθονταν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, και τον… αλεύρωσε!

329 διαρθρωτικές αλλαγές «εδώ και τώρα» ζητά η Τρόικα

Νέος γύρος συναντήσεων με το οικονομικό επιτελείο από Τρίτη για να βρεθεί συμφωνία πριν το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας - Ποια «αγκάθια» παραμένουν στη διαπραγμάτευση.
Καθαρά Δευτέρα θα κάνουν επιτέλους στην κυβέρνηση αφού, μετά την ολονύχτια σύσκεψη με την Τρόικα και επτά υπουργούς, συμφωνήθηκε ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 έχει κλείσει και δεν υπάρχουν πιέσεις πλέον να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Ωστόσο η κυβέρνηση καλείται να λάβει μια δύσκολη πολιτική απόφαση: να υιοθετήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό της «μια και έξω» όλα τα 329 διαρθρωτικά μέτρα της λίστας του ΟΟΣΑ, καθώς η Τρόικα λέει όχι στην ικανοποίηση των 240 μόνον εξ αυτών.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό

LIVE: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό
Από το newsbomb 
 
Το newsbomb.gr σας μεταφέρει τον παλμό από το μέτωπο της Ουκρανίας – Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τα γεγονότα η ανθρωπότητα
14:42: ΟΗΕ: Να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης
 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε από τη Ρωσία να αποφεύγει πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση στην Ουκρανία και αντίθετα να επιδιώξει τον διάλογο με τις αρχές στο Κίεβο, ενώ έκανε έκκληση να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Πάτρα: Τελετή Λήξης του Καρναβαλιού με καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου με τη μορφή Μέρκελ – Χιλιάδες πυροτεχνήματα στον ουρανό (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)


Από το patrastimes.gr

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 πέρασε στην ιστορία με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και την ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων στο Μώλο Αγ. Νικολάου.

Η Τελετή Λήξης  σφράγισε τη φετινή μεγάλη γιορτή της Πάτρας και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της επόμενης. Το κοντέρ της καρναβαλικής «τρέλας» άρχισε να μετρά αντίστροφα για το Πατρινό Καρναβάλι του 2015.

ΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΡΙΟ