Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τελικά τι ήταν ο Βασίλης Λεβέντης; Γραφικός ή προφήτης;(Βίντεο)


Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.....
(το βίντεο από τον χρήστη George Tj)
ευχαριστώ τον φίλο Αντώνη Π.
ΠΗΓΗ  koukfamily

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Τριάδα Γενοκτονιών".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Τριάδα Γενοκτονιών". 
Λέσχη Αξιωματικών, Αλεξανδρούπολη. 
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα19:00. 

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το λιμάνι ως θάλασσα ξηράς".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Το λιμάνι ως θάλασσα ξηράς".
 Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου. 
Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ώρα 19:00.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή του Α. Καραγκιοζίδη 
στο Maximum 93,6fm, 08/03/2014.

Συνελήφθη Τούρκος κατάσκοπος σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής του Έβρου που έβγαζε φωτογραφίες

Πληθαίνουν τα περιστατικά κατασκοπείας στον Έβρο από την τουρκική ΜΙΤ καθότι συνελήφθη άλλος ένας Τούρκος υπήκοος ο οποίος τριγυρνούσε σε παραποτάμια περιοχή της Νέας Βύσσας. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και στρατιωτικών υπηρεσιών του Έβρου οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου όπου επάνω του βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες φωτογραφική μηχανή, χάρτης της περιοχής και σημειώσεις.

Gazprom: Ο South Stream προχωρά παρακάμπτοντας την Ουκρανία


Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να υπογράψει εντός του μηνός τις συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού South Stream που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην κεντρική και νότια Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
«Ο South Stream προχωρά προς τα εμπρός.

Φλέγεται στην Μεσόγειο κτυπημένο από λιβυκό πύραυλο το βορειοκορεατικό τάνκερ;(Βίντεο)

Κτυπήθηκε από πύραυλο το βορειοκορεατικό τάνκερ Morning Glory το οποίο καταδιωκόταν από το λιβυκό Ναυτικό ενώ είχε φορτώσει πετρέλαιο από λιμάνι που ελέγχεται από τους ισλαμιστές; 
Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Lybia Herald το θέλουν να φλέγεται αυτή την ώρα στα ανοικτά των λιβυκών ακτών αφότου κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό που του είχε επιβληθεί απο το λιβυκό Ναυτικό, με την βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών. 

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επιδιώξουν την αγορά του λιμένος Πειραιώς

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επιδιώξουν την αγορά του λιμένος Πειραιώς
Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Βλαντίμιρ Γιακούνιν - Θα καταθέσει πρόταση έως τις 28 Απριλίου.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρός τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν.
«Έχει ενδιαφέρον στην περίπτωση, που διαπιστώνουμε ότι υπάρχει προοπτική ανάπτυξης των σιδηροδρομικών μεταφορών», είπε ο Γιακούνιν στο ρωσικό πρακτορείο Prime, ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει την αρχική του πρόταση εντός του προβλεπόμενου χρόνου, δηλαδή έως τις 28 Απριλίου.

Αλήθειες και ψέματα γύρω από την... κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών

Αλήθειες και ψέματα γύρω από την... κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών
Ιστοσελίδα μετέδωσε ότι δύο αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αναγνωριστικά εναέρια οχήματα) καταρρίφθηκαν επάνω από την Κριμαία.
Ένα θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με μια «είδηση» που θέλει δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να καταρρίφθηκαν στην Κριμαία.
Όλα ξεκίνησαν όταν η εν λόγω πληροφορία μεταδόθηκε αρχικά από το Novosti Kryma (News of Crimea).
«Τα αμερικανικά αεροσκάφη (το ένα μικρό τακτικής αναγνώρισης και το άλλο μεγαλύτερης, αναφέρεται ως δικινητήριο, πιθανότατα Global Hawk) καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά βλήματα και από βολές αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων στην περιοχή όπου βρίσκεται το σημείο ελέγχου Turetsky Val. Η αντιαεροπορική άμυνα της Κριμαίας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού», ανέφερε η ανάρτηση.

Με απόφαση του ΣτΕ Πολύτεκνοι: Σοκ από την κατάργηση των ειδικών διατάξεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας κρίνουν ότι τα συγκεκριμένα προνόμια είναι αντίθετα στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας - Αρβανιτόπουλος: Θα στηρίξουμε τους πολύτεκνους.«Έκλεισε» το Συμβούλιο της Επικρατείας την πόρτα των Πανεπιστημίων  στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών  που εισάγονται προνομιακά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ΄ υπέρβαση  του αριθμού των εισακτέων.

Η Τρόικα «κόβει» τη συζήτηση για διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος

Οι δανειστές όχι μόνο ζητούν να μειωθεί το ποσό και οι κατηγορίες που σχεδιαζόταν να εισπράξουν το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» αλλά αξιώνει και συμψηφισμό με το αναμενόμενο πλεόνασμα για το 2014 - Επιμένει η κυβέρνηση ότι θα διανεμηθεί το 70% της προϋπολογισθείσας υπέρβασης.«Φτερά» έκανε το διανεμόμενο πλεόνασμα του 2013, μετά τις πιέσεις της Τρόικας. Το τι θα δοθεί και σε ποιους θα κριθεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά όλα δείχνουν πως η Τρόικα έχει βάλει «κόφτη» στη διανομή του, τόσο ως προς το ύψος όσο και προς τους αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος.

Μαλαισία: Εντοπίστηκε το Boeing 1000 μίλια από το σημείο που χάθηκε!Νέο λάθος ή απίστευτη εξέλιξη;

Βρέθηκε μέσω ραντάρ στα στενά της Μάλακα - Το σημείο «εντοπισμού» βρίσκεται δυτικά από το σημείο που εξέπεμψε στίγμα για τελευταία φορά - Αυτό σημαίνει ότι πετούσε περίπου δύο ώρες χωρίς να το βλέπουν τα «ραντάρ».
Νέες ελπίδες γεννά η ανακοίνωση του στρατού της Μαλαισίας ότι τα ραντάρ του έχουν πιθανότατα εντοπίσει το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες στα στενά της Μάλακα.

Συγκεκριμένα, ο μαλαισιανός στρατός θεωρεί ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Ρόιτερς.

Malaysia Airlines: Η απάντηση στο μυστήριο με τα κινητά που χτυπάνε ακόμη


Το μυστήριο της πτήσης ΜΗ370 των μαλαισιανών αερογραμμών ενέτεινε το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών εξακολουθούσαν να δέχονται κλήσεις μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους το Σάββατο το βράδυ.Κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το τηλέφωνο Κινέζου επιβάτη του Boeing 777 κτύπησε χωρίς ωστόσο να απαντήσει κανείς. Ενας ακόμη άνδρας στην Κίνα κάλεσε το αριθμό του αδερφού του που ήταν επιβάτης στην πτήση ΜΗ 370 μπροστά στις κάμερες της κινεζικής τηλεόρασης. Το τηλέφωνο καλούσε, αλλά ουδείς πάλι απάντησε.

Πάτρα: Νεκρή ανασύρθηκε η 27χρονη Σεμέλη-Θεοδώρα Αντύπα από την πισίνα του κολυμβητηρίου "Πεπανός"(ΦΩΤΟ)

Από το patrastimes

Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι συνθήκες θανάτου

Νεότερη ενημέρωση 16.02'

Η 27χρονη Σεμέλη - Θεοδώρα Αντύπα, είναι η κοπέλα που έχασε τη ζωή της γύρω στις 3 σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που κολυμπούσε στην πισίνα του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός».

 Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, η νεαρή φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις της, ενώ βρισκόταν μέσα στην πισίνα, δίχως ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες.

Συνωστισμός πολεμικών σκαφών ανοικτά της Κύπρου - Τούρκοι, Αμερικανοί, Ρώσοι


Λευκωσία: Οι τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κύπρου συνεχίζονται και εντείνονται. Τα τελευταία 24ωρα η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τη φρεγάτα «Gökçeada» F 494 («Ίμβρος», στα ελληνικά, πρόκειται για φρεγάτα κλάσης «Oliver Hazard Perry» που δόθηκε το 1999 από τις ΗΠΑ στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό) και δύο υποβρύχια για την προστασία του ερευνητικού σκάφους «Barbaros Hayrettin Pasa», που διεξάγει παρανόμως έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ Κύπρου.

Η Άγκυρα αγνοεί προκλητικά και τις καταγγελίες που έκανε η κυπριακή κυβέρνηση στον ΟΗΕ για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ότι θα διακόψει τις ενδοκυπριακές συνομιλίες εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων στην Wall Street

Dow16.351,25-67,43 -0,41%  



  Nasdaq4.334,45-1,77 -0,04%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται στο αμερικανικό ταμπλό, με τους επενδυτές να κάνουν "παύση" για να αξιολογήσουν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Με την ατζέντα οικονομικών μεγεθών της ημέρας να είναι περιορισμένη και τις παγκόσμιες αγορές να μην καταφέρνουν να βρουν πραγματική κατεύθυνση, οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν μια χαμηλών τόνων συνεδρίαση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 6,860 μονάδες (0,04%) και βρίσκεται στις 16.411,82 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 7,79 μονάδων (0,18%) φτάνοντας τις 4.342,24 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,33 μονάδων (0,02%) και βρίσκεται στις 1.876,84 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η μετοχή των McDonalds καθώς διαπραγματεύεται στα 98,48 δολάρια με άνοδο 3,28 δολαρίων ή σε ποσοστό 3,45%. Ακολουθούν η Caterpillar με κέρδη 0,93% στα 97,65 και η Microsoft στα 38,1599 δολάρια με άνοδο 0,90%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Du Pont (-1,14%), η Exxon Mobil (-0,88%) και η Verizon Communications Inc (-0,87%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με μικρές απώλειες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο διακόπτοντας έτσι ένα σερί ανόδου τριών συνεδριών.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις μετοχές με την μεγαλύτερη κίνηση στο Χρηματιστήριο είχαν ως αποτέλεσμα ο Γενικό Δείκτης να παρουσιάσει μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,25% κλείνοντας στις 152,50 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySe 20 υποχώρησε σε ποσοστό 0,13% κλείνοντας στις 69,19 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €108.307.

"Επιασε" και τις 1.360 μονάδες ο ΓΔ, κέρδη 17% από την αρχή του έτους

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κλείσιμο πάνω από τις 1.360 μονάδες σημείωσε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης της Λεωφόρου Αθηνών, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τα μέσα Μαΐου του 2011.

Αν και η αγορά κινήθηκε επιφυλακτικά στο πρώτο τρίωρο των συναλλαγών, με εναλλαγές προσήμου και ήπια διακύμανση, το αγοραστικό ενδιαφέρουν σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και η ανοδική αντίδραση στις τράπεζες μετά από 4 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις (για τον κλαδικό δείκτη), έδωσαν ώθηση στον ΓΔ προς νέα υψηλά 34 μηνών.