Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Φλέγεται στην Μεσόγειο κτυπημένο από λιβυκό πύραυλο το βορειοκορεατικό τάνκερ;(Βίντεο)

Κτυπήθηκε από πύραυλο το βορειοκορεατικό τάνκερ Morning Glory το οποίο καταδιωκόταν από το λιβυκό Ναυτικό ενώ είχε φορτώσει πετρέλαιο από λιμάνι που ελέγχεται από τους ισλαμιστές; 
Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Lybia Herald το θέλουν να φλέγεται αυτή την ώρα στα ανοικτά των λιβυκών ακτών αφότου κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό που του είχε επιβληθεί απο το λιβυκό Ναυτικό, με την βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών. 

Όπως αναφέρει η  υπάρχουν υποψίες ότι το σκάφος ενδέχεται να έχει κτυπηθεί ακόμη και από πύραυλο του λιβυκού Ναυτικού στην προσπάθειά του να σταματήσει το βορειοκορεατικό δεξαμενόπλοιο.
«Μέρος του σκάφους φλέγεται γατί έχει βληθεί», αναφέρει το μέλος του λιβυκού εθνικού Κογκρέσου GNC (General National Congress)  Abdullah El-Kabier, ο οποίος δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες για το ποιος ή τι έχουν κτυπήσει το τάνκερ. Τη φωτιά στο βορειοκορεατικό σκάφος επιβεβαίωσε και αξιωματικός  του λιβυκού Ναυτικού χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Ο El-Kabier δήλωσε πως το GNC ήταν πολύ ενοχλημένο από το πώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ali Zeidan χειρίστηκε την υπόθεση του τάνκερ που αποφάσισε να καταθέσει πρόταση μομφής, πρόταση που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του.
Ο Zeidan πάντως είχε προειδοποιήσει νωρίτερα πως το δεξαμενόπλοιο θα βομβαρδιστεί εάν δεν υπάκουε στις εντολές του λιβυκού Ναυτικού.
Το τάνκερ Morning Glory είχε καταπλεύσει στην Sidra όπου υπάρχει τερματικός σταθμός φόρτωσης πετρελαίου το Σάββατο το πρωί.
Η Sidra είναι ένα από τα τρία λιμάνια που ελέγχουν οι ακραίες ισλαμικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αφού παρέλαβε φορτίο πετρέλαιο 230.000 βαρελιών (υπερπολύτιμη ποσότητα για την κατάσταση που βρίσκεται η Βόρεια Κορέα σήμερα) αποπειράθηκε να αποπλεύσει εχθές το βράδυ.
Δυνάμεις του λιβυκού Ναυτικού το σταμάτησαν, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατά κάποιο τρόπο το δεξαμενόπλοιο κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό και τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φλέγεται στα διεθνή ύδατα και μάλιστα αφού έχει κτυπηθεί από πύραυλο.
Το λιβυκό  Ναυτικό διαθέτει βλήματα επιφανείας-επιφάνείας SS-N-2C Styx  σε μια φρεγάτα κλάσης Kom που διαθέτει η οποία φέρει ένα τετραπλό εκτοξευτή.  Το βλήμα έχει μέγιστη εμβέλεια περί τα 80 χλμ. πετά με ταχύτητα 0,9 mach ενώ η καθοδήγησή  του στηρίζεται σε συνδυασμό αδρανειακού συστήματος με ενεργό ερευνητή ραντάρ για την τελική προσβολή.
Η λιβυκή Αεροπορία έχει αρνηθεί ότι πραγματοποίησε την οποιαδήποτε επίθεση στο δεξαμενόπλοιο ενώ πηγές του ιταλικού Ναυτικού επίσης διέψευσαν εμπλοκή σκαφών του στην υπόθεση του βορειοκορεατικού δεξαμενοπλοίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου