Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Παναγία των Παρισίων - Notre-Dame de Paris

Επίσημη Ονομασία: Notre-Dame de Paris
Ελληνική Ονομασία: Παναγία των Παρισίων
Αγγλική Ονομασία: Notre-Dame Cathedral
Κατηγορία: Εκκλησία, Ναός
Έτος Κατασκευής: 1163
Διεύθυνση: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004
Πόλη: Παρίσι
Περιφέρεια: Ιλ-ντε-Φρανς
Χώρα: Γαλλία
Ήπειρος: Ευρώπη
Ιστοσελίδα: http://www.notredamedeparis.fr/
Τηλέφωνο: (+33) 142 34 56 10
Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή επίσης και ως Νότρε Ντάμ, αποτελεί έναν μητροπολίτικο χριστιανικό ναό, και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης του Παρισιού.

Σάλος! – Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποταμιού & ΚΙΝΑΛ απείχαν από τη συνεδρίαση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων (Βίντεο)

«Σε μια συνεδρίαση όπου συμμετείχαν μόνο επτά από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάνφερντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι και ο Γκι Φερχόφστατ στάθηκαν στο πλευρό του Ερντογάν και καταψήφισαν την πρόταση» του καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και προσθέτει ότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός. Οι υπόλοιποι δεν έδωσαν το «παρών», σημειώνει ο Ν. Μαριάς, παρότι εδώ και 10 ημέρες είναι γνωστό το όλο ζήτημα.

Η ανακάλυψη εξωπλανήτη που προκάλεσε έκπληξη στους αστρονόμους - Είχαν εντοπίσει δύο πλανήτες, αλλά τους είχε ξεφύγει ο τρίτος και μεγαλύτερος

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν τρίτο εξωπλανήτη στο διπλό αστρικό σύστημα Κέπλερ-47, που βρίσκεται σε απόσταση 3.340 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα σύστημα όπου τρεις πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά ταυτόχρονα γύρω από δύο ήλιους.
Ο νέος εξωπλανήτης Kepler-47d είναι μεγαλύτερος από τους άλλους δύο που είχαν ήδη ανακαλυφθεί, έχοντας μέγεθος μεταξύ του Ποσειδώνα και του Κρόνου. Οι αστρονόμοι δήλωσαν έκπληκτοι που έως τώρα τους είχε διαφύγει η ύπαρξη του μεγαλύτερου από τους τρεις εξωπλανήτες.