Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Μεγάλη ανακάλυψη:Βρέθηκε Ελληνικό φρούριο 2.000 χρόνων στην Κριμαία(Βίντεο)

Το σημείο που βρέθηκε το αρχαίο ελληνικό φρούριο είναι κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και πιθανότατα αποτελούσε σημείο ελέγχου των Ελλήνων στην περιοχή
Μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας ανακάλυψη, με ελληνικό ενδιαφέρον, πραγματοποίησε ομάδα Ρώσων αρχαιολόγων στην περιοχή της Κριμαίας, καθώς ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε ελληνικό φρούριο ηλικίας τουλάχιστον 2.000 ετών.

Οι αρχαιολόγοι της Ρωσικής Επιστημονικής Ακαδημίας παρουσίασαν την Τετάρτη (17/8) τα πρώτα ευρήματά τους από τις ανασκαφές.

Ο «άγνωστος» δεύτερος Ολυμπιονίκης που τερμάτισε μετά τον Σπύρο Λούη - Οι κατηγορίες ότι ο Λούης τον εξαπάτησε και οι αποκαλύψεις για την ημέρα του αγώνα

Ήταν 10 Απριλίου του 1896. Εβδομήντα χιλιάδες θεατές περιμένουν με αγωνία στο Παναθηναϊκό στάδιο να δουν ποιος θα είναι ο νικητής του Μαραθωνίου.

Στο στάδιο μπαίνει ο ιππέας που ακολουθούσε τους δρομείς και ανακοινώνει ότι προηγούνταν ο Σπύρος Λούης.

 Ο κόσμος ξεσπά σε ζητωκραυγές όταν τον βλέπει να ξεπροβάλλει πρώτος, εξαντλημένος από την διαδρομή. Μόλις οκτώ λεπτά και 13 δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται στο στάδιο ο δεύτερος Ολυμπιονίκης, Χαρίλαος Βασιλάκος.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ

ΠΗΓΗ Tokourkouti

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ «ΖΩΝΤΑΝΗ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis 

Μια καταπληκτική έρευνα του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού που βγήκε πρόσφατα στην δημοσιότητα, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι στην σύγχρονη Τουρκία υπάρχουν παντού διάσπαρτα μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που ακόμα και σήμερα προκαλούν το δέος στους ίδιους τους Τούρκους.

Από τη Μέση Ανατολή στην Ανατολική Μεσόγειο - Ο ρόλος της Αφρικής

Από τη Μέση Ανατολή στην Ανατολική Μεσόγειο
Του Ν. Λυγερού

Εδώ και δεκαετίες, όλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τη Μέση Ανατολή σαν ένα μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων, δίχως όμως να βλέπουν το ιστορικό και θρησκευτικό υπόβαθρο που υπήρχε στην περιοχή εδώ και αιώνες.
Έτσι στην αντίληψή τους δεν υπάρχει το πλαίσιο της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της διαχείρισης της τεχνολογίας σε περιοχές, όπου μόνο η έρημος είχε νόημα.

Φτάνει πια τόση απραξία

Του Ν. Λυγερού

Οι εξελίξεις στην Κύπρο με την ενέργεια και τη στρατηγική αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την απραξία και την ανικανότητα που υπάρχει στην πολιτική της Ελλάδας. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, κανείς δεν κάνει χρήση αυτών των δεδομένων για να βοηθήσει την πατρίδα μας: οι μεν τα αγνοούν λες και δεν υπάρχουν και οι δε δεν ασκούν πίεση λες και περιμένουν.

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάκαμψη και μόνο η ΑΟΖ της έχει τη δυνατότητα να της το προσφέρει.

Ο σταθμός υγροποίησης της Κύπρου

Του Ν. Λυγερού

Μία από τις πολύ θετικές επιπτώσεις του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι η ενίσχυση της δυνατότητας κατασκευής ενός σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο. Πολλές φορές ακούσαμε ότι τα κοιτάσματα της Κύπρου δεν μπορούν προς το παρόν να υποστηρίξουν την ύπαρξή του από μόνα τους. Όμως ο τρίτος γύρος αδειοδότησης και η μεγάλη του επιτυχία από την πλευρά των εταιρειών που είναι υποψήφιες, αποδεικνύει ότι αυτό το παρόν τελείωσε κι ότι το μέλλον έχει αρχίσει ήδη.

Στην Κριμαία ο Πούτιν - Συγκαλεί το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στην Κριμαία όπου θα συγκαλέσει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο αναφορικά με την προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει στην Κριμαία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα επισκεφθεί ένα φόρουμ αφιερωμένο στη ρωσική νεολαία, διευκρίνισαν τα ρωσικά πρακτορεία ενώ η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία και ότι έχει προετοιμάσει «τρομοκρατικές ενέργειες».

Εκατοντάδες όπλα σε εμπορικό πλοίο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο - Τι εντόπισε η «αστυνομία» του ψευδοκράτους

Αμμόχωστος: Φορτίο 645 όπλων, 318 επαναληπτικά/αυτόματα και 327 τουφέκια συνήθους τύπου, ανακάλυψε η «αστυνομία» σε κοντέινερ που επρόκειτο να φορτωθεί στο εμπορικό πλοίο “Ριζοκάρπασο” στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Διακόσια από τα όπλα είναι ρωσικής κατασκευής μάρκας Baikal και τα υπόλοιπα ιταλικής κατασκευής μάρκας Benelli, Browing, Beretta και Winchester.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα όπλα είχαν μεταφερθεί με το πλοίο “Μόρφου” στις 21 Ιουλίου 2016 στο ίδιο λιμάνι και παρέμειναν μέχρι προχθές σε χώρο εντός του λιμανιού που ανήκει στην εταιρεία Port İsbi ltd.