Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τα μυστικά και η ιστορία του Παρθενώνα σε ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ (Βίντεο)

Το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: «Secrets of the Parthenon» (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας 
και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.

Αμφίπολη: Ανακαλύφθηκε η δεύτερη πύλη του ταφικού μνημείου;ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ; (Εικόνες)

Η δεύτερη πύλη εισόδου εικάζεται από αρχαιολόγους ότι βρέθηκε στο μεγαλειώδες ταφικό μνημείο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, η οποία φέρεται ότι αποκαλύφθηκε μετά από καταρρακτώδεις βροχές.
Οι αρχαιολόγοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια δεύτερη πύλη εισόδου στο ταφικό μνημείο και προσπαθούν αν εξακριβώσουν ότι δεν πρόκειται για τυχαία βαθιά ρωγμή. Ο όγκος του μνημείου κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν μπορεί (αν και τεραστίων διαστάσεων για μακεδονικό τάφο) τα 25 μέτρα του ταφικού μνημείου που ήδη αποκαλύφθηκαν να είναι το μόνο κατασκεύασμα στα έγκατα του λόφου Καστά.

Θαλάσσιες λάμπραινες: Το προϊστορικό ψάρι με τα κοφτερά δόντια που επανεμφανίστηκε στα ποτάμια της Βρετανίας

Ένα προϊστορικό ψάρι το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα κυκλικό δίσκο από κοφτερά σαν ξυράφι δόντια έκανε την επανεμφάνισή του στα ποτάμια της Βρετανίας.
 
Οι θαλάσσιες λάμπραινες, όπως ονομάζεται το ψάρι, έκανε την εμφάνισή του στον υδάτινο κόσμο της Γης 200 εκατομμύρια χρόνια πριν από τους δεινοσαύρους. Τα τελευταία χρόνια όμως είχαν εξαφανιστεί.

Ανείπωτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι - 4 βρέφη και 11 παιδιά μεταξύ 34 νεκρών μεταναστών

Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται από το Φαρμακονήσι, σχετικά με τη νέα τραγωδία που εκτυλίσεται εκεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (13/9). Αθώα παιδιά και πάλι μεταξύ των θυμάτων. Φόβοι για αγνοούμενους καθώς δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στη βάρκα που αναποδογύρισε.
Δεν έχει τέλος η τραγωδία των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος, ρισκάροντας τη ζωή τους μέσα σε μια βάρκα.

Μοναδικό: Δείτε δύο Ρώσους κοσμοναύτες να κάνουν βόλτα στο διάστημα(Βίντεο)

Ενας περίπατος διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο...

Θέλετε αποδείξεις ότι οι κοσμοναύτες κάνουν την πιο συναρπαστική δουλειά του κόσμου;

Αν ναι, το βίντεο που ακολουθεί, παρέχει αρκετές...

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, εις εκ των οποίων ο διάσημος Gennady Padalka, κάνουν βόλτα στο διάστημα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station).

Πανούσης: Επί των ημερών μου η ΕΥΠ είχε εντοπίσει τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν επρόκειτο για θύλακες εξτρεμιστών
Την αποκάλυψη ότι όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΥΠ εντόπισε τζιχανστιστές στην Ελλάδα έκανε ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο. Διευκρίνισε ότι η υπηρεσία πληροφοριών δεν μίλησε για θύλακες τζιχαντιστών στη χώρα μας αλλά «εντόπισε στην Ελλάδα τζιχαντιστές, οι οποίοι ήταν Ευρωπαίοι πολίτες.

Μητρόπουλος: «Θατσερική» η καταβολή συντάξεων αναλόγως της περιουσίας

«Δεν είχα ανακαλύψει την ακραία φιλελεύθερη, ακραία θατσερική διάταξη που δεν πίστευα ότι μια κυβέρνηση σαν τη δική μας θα μπορούσε να περάσει...» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
Τη ρήτρα περιουσίας, η οποία περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν τρίτο μνημόνιο, κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Αυστραλία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με την Αυστρία - Επανεισάγει προσωρινά τους ελέγχους

Την απόφαση να επανεισάγει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία αποφάσισε η Γερμανία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το γερμανικό Spiegel.
"Αντιδρώντας στην προσφυγική κρίση και τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που εισρέουν στη χώρα, η Γερμανία επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα νότια σύνορα της χώρας αναστέλλοντας τη Συνθήκη του Σέγκεν, ενώ παράλληλα διακόπτει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την γειτονική Αυστρία,υποστηρίζει η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel Online.