Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Συγκίνηση και Δέος για τους 573 πεσόντες που αναπαύονται για πάντα στην ματωμένη γη της Κλεισούρας (Βίντεο)

Η θρησκευτική τελετή ενταφιασμού των οστών πεντακοσίων εβδομήντα τριών (573) Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας στην Βόρειο Ήπειρο, δημιούργησε ρίγη συγκίνησης και δέος… εκεί στον τόπο που πολέμησαν και θυσιάστηκαν. Όλοι παρευρισκόμενοι με τα μάτια βουρκωμένα και τρεμάμενη φωνή ψέλλισαν “Αιωνία τους η Μνήμη”.
Με την συγκεκριμένη τελετή έκλεισε ένα μικρό κεφάλαιο στο ιστορικό χρέος που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες πεσόντες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας. Δικαιώνοντας έτσι και τους αγώνες της “Ένωσης Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41”.

Οι εικονοκλάστες του Ελληνισμού - Μη σοβαρό κράτος

Οι εικονοκλάστες του Ελληνισμού
Του Ν. Λυγερού

Στο πλαίσιο του σκοπιανού πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει μία αντιπαράθεση μεταξύ λαών. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε κάτι το διαφορετικό, δεν έχουμε μία αντιπαράθεση πάνω σε ένα θέμα ιστορικό αντιθέτως έχουμε άτομα που δεν πιστεύουν στην ιστορία και από τις δύο πλευρές και θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με μία γεωγραφική προσέγγιση σε ένα πολιτικό πλαίσιο. Πιο βαθιά ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται για εικονοκλάστες του Ελληνισμού, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η οντότητα επειδή σχετίζεται με τον Χρόνο και την ιστορία είναι επικίνδυνη για την ιδεολογία τους αφού προβλέπει την ύπαρξη Ηρώων και θυσιών.

Άλλο εξουσία, άλλο ηγεσία - Η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρος

Άλλο εξουσία, άλλο ηγεσία
Του Ν. Λυγερού
 
Δεν έχουν ηγεσία αλλά μόνο εξουσία επειδή δεν πιστεύουν στον άνθρωπο αλλά μόνο στη συλλογικότητα.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις χωρίς ηγεσία και αυτή η εξουσία είναι μία εκφυλισμένη μορφή ενός κόμματος που δεν μπορεί να αποτελέσει μία κυβέρνηση διότι ποτέ δεν έμαθε να ασχολείται με τους άλλους.
Όταν ένα σύστημα δεν πιστεύει στην ιστορία αλλά μόνο στην ιδεολογία δεν μπορεί να ενσωματώσει τα γεγονότα που προέρχονται από θυσίες και πράξεις ηρωισμού διότι αυτά υπάγονται σε ανθρώπινες πρωτοβουλίες οι οποίες είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες από συστημικές προσεγγίσεις.
Ο εκφυλισμός της πράξης που περιορίζει την κίνηση δεν αποτελεί αλλαγή φάσης και κατά συνέπεια μία εξουσία χωρίς ηγεσία θέλει