Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Τιτανικός: 104 χρόνια από το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου(Βίντεο)

Το πιο θρυλικό ναυάγιο στην ιστορία, σημειώθηκε σαν σήμερα 15 Απριλίου το 1912, όταν ο Τιτανικός, βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού, στο παρθενικό του ταξίδι, παρασύροντας στον θάνατο 1.500 από τους επιβάτες του.

Ο Τιτανικός ήταν ένα κατασκευαστικό θαύμα για την εποχή του, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως «αβύθιστο» πλοίο. Στο μήκους 270 μέτρων και πλάτους 28 μέτρων υπερπολυτελές υπερωκεάνειο, υπήρχαν πέντε καταστρώματα, τα οποία φιλοξένησαν στο μοναδικό του ταξίδι μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς και εκατοντάδες μετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι αναζητούσαν μια καινούργια ζωή στη Βόρεια Αμερική.

Το μωρό αγρινό «Ελπίδα» μεγαλώνει (Εικόνες & Βίντεο)

Στις 20 Μαρτίου ένα μωρό αγρινό μεταφερόταν με τραύματα στους μηρούς, μάλλον από αλεπούδες ή αδέσποτα σκυλιά, στο Κέντρο Περίθαλψης και αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Θήρας στην Αθαλάσσα.

Βρέθηκε σε περιοχή του Δάσους Πάφου κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού. Το μωρό αγρινό πήρε το συμβολικό όνομα Ελπίδα και ύστερα από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας, η κατάσταση του είναι πλέον πολύ καλύτερη, αν και εξακολουθεί να λαμβάνει νοσηλεία για τα τραύματά του και να τρέφεται με γάλα από μπιμπερό, κάθε 2-3 ώρες, ακριβώς όπως ένα μωρό.

Βόμβα Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι σταματά τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πράξη την απειλή του και ανακοίνωσε πως σταματά την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

Ο Αμερικανός πρόεδρος με δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως ο ΠΟΥ «απέτυχε στη βασική του αποστολή» και αποφάσισε να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον οργανισμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πριν μία εβδομάδα περίπου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μία τέτοια πράξη, κατηγορώντας τον ΠΟΥ πως είναι «κινεζοκεντρικός», ρίχνοντάς του ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ, εξαιτίας των «λανθασμένων εκτιμήσεών του», όπως δήλωνε.

Τούρκος καθηγητής: Ο κορονοϊός “γίνεται” γρίπη στην Τουρκία του Ερντογάν

Κρούσματα τα οποία ο παγκόσμιος οργανισμός Υγείας από τον Μάρτιο αποδέχεται ως Covid-19, στην Τουρκία ακόμα κάποια εξ αυτών φέρεται να καταχωρούνται ως Avian Influenza (γρίπη των πτηνών) η Mers cov. Σύμφωνα με την είδηση της Εμινέ Αλγκουν, από την Deutsche Welle-τουρκικά, τα δεδομένα της Τουρκίας σχετικά με τον Covid-19 δεν είναι σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αυτό γίνεται αιτία για προβολή λιγότερων κρουσμάτων και θανάτων, ενώ παρεμποδίζει την σύγκριση με άλλες χώρες. Γιατροί οι οποίοι με έρευνες που έκαναν ανακάλυψαν αυτή την κατάσταση, καλούν το υπουργείο υγείας να εφαρμόσει τα διεθνή κριτήρια.