Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου(Βίντεο)

Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.
Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «ΦΟΒΟΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο στην νεοελληνική μίζερη πραγματικότητα και όμως, ο εφιάλτης της Κωνσταντινούπολης ζει και βασιλεύει σήμερα στην Τουρκία, που σειέται καθημερινά από πολλές απρόοπτες, αιφνίδιες και άκρως εκρηκτικές εξελίξεις.
Με ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα η τουρκική ισλαμική εφημερίδα, Milli Gazete ,με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Bitmeyen kin bitmeyen emel : Konstantınopol», δηλαδή, «Ατελείωτο μίσος ατελείωτη φιλοδοξία : Κωνσταντινούπολη», περιγράφει πως ο εφιάλτης για την πτώση της Ιστανμπούλ και της επανόδου της Κωνσταντινούπολης, της Βασιλίδας των πόλεων, όχι μόνο είναι ορατός, αλλά όσο εξελίσσονται όλα αυτά στον τουρκικό περίγυρο γίνεται όλο και πιο πραγματικός.

Επικίνδυνη πρόκληση της Τουρκίας με NAVTEX για οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ «Η κυβέρνηση προχώρησε σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπισή της»

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές στην Κύπρο μετά την νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. «Η κυβέρνηση προχώρησε σε όλα τα απαραίτητα βήματα για αντιμετώπιση της νέας τουρκικής πρόκλησης», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την έκδοση νέας Navtex από την Τουρκία, που καλύπτει περιοχή ανοικτά της Πάφου, κοντά στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επισήμανε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Πυλώνα είναι πολύ σημαντική.

Η εξέλιξη της Κύπρου

Η γαλλική ενίσχυση
Του Ν. Λυγερού


Όσοι δεν βλέπουν ακόμα ότι ο αγώνας της κυπριακής ΑΟΖ είναι ο απελευθερωτικός αγώνας της ίδιας της Κύπρου, ξαφνιάζονται με κάθε νέο δεδομένο που εμφανίζεται λόγω των συμμαχιών που δημιουργούνται πάνω στο απέραντο γαλάζιο. Η θέσπιση της ΑΟΖ, οι τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, τα συμβόλαια με τη Noble, την Αvner, τη Delek, την Total, την Kogas, την Exxon Mobil και την Qatar Petroleum στα θαλάσσια οικόπεδα 2,3,6,8,9,10,11 και 12, έχουν δημιουργήσει όχι μόνο ένα θετικό πλαίσιο αλλά κι ένα θετικό πεδίο δράσης για να υλοποιηθούν πράξεις που αλλάζουν τα δεδομένα και της κατοχής διότι όλα αυτά έχουν γίνει με την Κυπριακή Δημοκρατία κι όχι μόνο με την ελληνική κοινότητα.