Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα ανακάλυψε τον τάφο του βασιλιά Φιλίππου Β’ στη Βεργίνα ο Μανόλης Ανδρόνικος – Πώς περιέγραψε λέξη λέξη εκείνη τη στιγμή(Βίντεο)

Προκαλεί δέος και συγκλονίζει παγκόσμια το θαύμα της Βεργίνας, του μοναδικού Μανόλη Ανδρόνικου. Σαν σήμερα το 1977, ανακάλυψε τον τάφο του βασιλιά Φιλίππου του Β' των Μακεδόνων στη Βεργίνα.

Ο ίδιος περιέγραψε ως εξής εκείνη τη στιγμή : «Πήρα το τσαπάκι της ανασκαφής, που έχω μαζί μου από το 1952, έσκυψα στο λάκκο και άρχισα να σκάβω με πείσμα και αγωνία το χώμα κάτω από το κλειδί της καμάρας. Ολόγυρα ήταν μαζεμένοι οι συνεργάτες μου. (...) Συνέχισα το σκάψιμο και σε λίγο ήμουν βέβαιος. Η πέτρα του δυτικού τοίχου ήταν στη θέση της, απείραχτη, στέρια. (...)

Επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Νεκρομαντείου Αχέροντα

Η ΛΓ' ΕΠΚΑ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013 έργου «Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Νεκρομαντείου και Εφύρας», υλοποιούνται εργασίες, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και στην ανάδειξη και προστασία όλων των μνημείων του χώρου.


Μετά την ολοκλήρωση εργασιών, που απαιτούσαν την αναστολή λειτουργίας του χώρου για την ασφάλεια του κοινού, ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου Αχέροντα θα είναι και πάλι ανοιχτός για το κοινό από 01.12.2013, με το χειμερινό ωράριο λειτουργίας 08.30-15.00.

NASA: Κατέγραψε ισχυρή ηλιακή έκλαμψη...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 
Η ΝASA κατέγραψε την Τρίτη, την ισχυρότερη για φέτος ηλιακή έκλαμψη από το Solar Dynamics Observatory. Ήταν μια έκλαμψη της ισχυρότερης «κλάσης X», σύμφωνα με τους ειδικούς που επικαλείται η Daily Mail.
Σε περίπτωση που η Γη βρεθεί στην πορεία των εκλάμψεων αυτής της κατηγορίας, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε δορυφόρους και συστήματα ηλεκτροδότησης και να κάνει ασυνήθιστα έντονο το βόρειο και το νότιο σέλας.

Τούρκος βουλευτής: Η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί

Νοέμβριος 8, 2013
 
Άγκυρα.
 
«Είναι νόμιμο να γίνει τζαμί», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικού Κινήματος, Γιουσούφ Χαλατζόγλου, κατέθεσε στο Κοινοβούλιο, σχέδιο νόμου που αναφέρεται στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, που τώρα είναι μουσείο, να μετατραπεί και πάλι σε τζαμί.

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Ηρθε η ώρα να καθίσουν και οι υπουργοί στο εδώλιο

Την ανάγκη για άμεση αναθεώρηση του συντάγματος επισημαίνει ο επίτιμος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με στόχο να μπορεί η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε μια σειρά από απολύτως αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η κοινωνία βράζει και πως οι Ελληνες απαιτούν δικαιοσύνη προτείνοντας η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να «καθίσει» και υπουργούς στο εδώλιο.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με κάθε Ελληνα πολίτη και προσθέτει «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα ; »,

Τα πάνω κάτω στη φορολογία των αυτοκινήτων – Πέφτουν οι τιμές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

- Μειώνεται ο φόρος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει
- Πολλές εξαιρέσεις από τον φόρο πολυτελείας με κυριότερες για τα κοινοτικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
- Διαβάστε τις αλλαγές στους φόρους αυτοκινήτων που γίνεται με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Κύπρος:Γέννησε και πούλησε το παιδί σε ζευγάρι...Υπό κράτηση βιολογικοί και θετοί γονείς καθώς και ο μαιευτήρας


Του Μιχάλη Χατζηβασίλη
Από το philenews

Λευκωσία: Μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται γιατροί, μια γυναικολογική κλινική και θετοί γονείς, διερευνά η Αστυνομία από χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ», μια αλλοδαπή έφερε στον κόσμο κατά παραγγελία ένα παιδί το οποίο στη συνέχεια φέρεται να το πούλησε σε ζευγάρι και μετά να έφυγε από την κλινική.

Η Αστυνομία άρχισε αμέσως να διερευνά την υπόθεση μετά από άκρως εμπιστευτικες πληροφορίες που πήρε και στο στόχαστρο της μπήκαν ορισμένες παράμετροι με άκρα μυστικότητα. Χθες νωρίς το βράδυ και αφού διασταυρώθηκαν ορισμένα στοιχεία, ζητήθηκε η έκδοση ενταλμάτων έρευνας και σύλληψης.

"ΕΤΣΟΥΞΕ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" Μilliyet για γήπεδο ΑΕΚ: "Θα βάλουν και τάφρους γεμάτες με νερό;"

Mερίδα του τουρκικού Τύπου φαίνεται ότι ενοχλήθηκε με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τη σύνδεση του με την «Αγιά-Σοφιά» αφού ο σχεδιασμός του νέου αθλητικού σπιτού των Κωνσταντινοπουλιτών και όλων των Ελλήνων προσφύγων   αντιμετωπίστηκε με πικρά σχόλια από δημοσίευμα της εφημερίδας «Milliyet».
Χαρακτηριστικά οι τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν: «Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.
Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγία Σοφία". Ναι, ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους».

Kleine Zeitung: "Η τρόικα έχει πέσει έξω σε όλα - Μα ξέρουν οικονομικά;"

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απευθύνεται προς την τρόικα που έχει καταστρέψει την χώρα μας αυστριακή εφημερίδα, χώρας δηλαδή που έχει δώσει χρήματα στο δανεισμό μας, τονίζοντας ότι κάποιος επιτέλους πρέπει να τους ελέγξει, γιατί πέφτουν συνέχεια έξω σε όλα.
Το δημοσίευμα - ράπισμα για τους εκπροσώπους των δανειστών,είναι της Kleine Zeitung.
"Η Τρόικα καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων, από την αξιολόγησή της εξαρτώνται ολόκληρες εθνικές οικονομίες, οι έλεγχοί της αποφασίζουν εάν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν τα δάνεια βοήθειας και η ίδια, πανίσχυρη, υπαγορεύει τους όρους λιτότητας και ελέγχει την εφαρμογή τους. Τώρα, όμως, οι ελεγκτές θα γίνουν ελεγχόμενοι, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο το ρόλο της τρόικας, και στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει και λόγος για αυτό: Γιατί εκεί η τρόικα, με τις εκτιμήσεις της, έπεσε τελείως έξω", γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα.

"ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ" Bipartisan Policy Center: "Η Τουρκία θα διαμελιστεί στους επόμενους 18 μήνες"

Αμερικανική "δεξαμενή" σκέψης προβλέπει την διάλυση της Τουρκίας μέσα στους επόμενους 18 μήνες!
Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει το αμερικανικό, «Bipartisan Policy Center» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.Τα γεγονότα που  θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα κάνουν τις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπολης να φαντάζουν με "παιδική χαρά" και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας.

Μεγάλη ευκαιρία για ανανέωση του οπλισμού της Εθνοφυλακής τα 20.000 ΑΚ-47

Τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας είχε προορισμό το φορτίο των 20.000 ολοκαίνουριων ΑΚ-47 διαμετρήματος 7,62X39 χλστ., μαζί με εκατομμύρια σφαίρες που βρέθηκαν μέσα σε 56 κοντέϊνερς (από τα συνολικά 59) του πλοίου που είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.
Το πλοίο "Nour Μ"  έπλεε με σημαία Σιέρα Λεόνε.
Η συνολική αξία του φορτίου μαζί με τις σφαίρες (1000 σφαίρες το καθένα) ξεπερνά τα 80 εκατ. δολάρια βάσει των τρεχουσών τιμών αγοράς των καινούριων ΑΚ-47 των οποίων η τιμή έχει εκτοξευθεί κάθετα από το 2011 που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη, διατέθηκε το στοκ τον ανατολικών χωρών (Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας κλπ- η Ρωσία έχει πάψει να διαθέτει ΑΚ-47 στην "μαύρη αγορά" εδώ και πολλά χρόνια) και πλέον όλα τα ΑΚ-47 είναι νέας παραγωγής, μετά το έτος 2000...

Ρεσάλτο σε πλοίο με 20.000 (!) λαθραία ΑΚ-47 έκανε η ΜΥΑ/ΛΣ

Φορτίο με χιλιάδες όπλα Καλάσνικοφ  ακινητοποίησε το Λιμενικό Σώμα  σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ρόδου, ύστερα απο έφοδο που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις του σε φορτηγό πλοίο που κατευθυνόταν προς τα τουρκικά παράλια. 
Σύμφωνα με μια πρώτη και πρόχειρη καταμέτρηση που ΄έγινε στο πλοίο "Nourm" που έπλεε με σημαία Σιέρα Λεόνε αφού εντοπίστηκε το παράνομο φορτίο, βρέθηκαν τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες καλάσνικοφ και σφαίρες, ενώ έχουν βρεθεί και εμπορευματοκιβώτια που πιθανόν στο εσωτερικό τους να υπάρχει και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Φιλιππίνες ΟΗΕ: Ο τυφώνας προκάλεσε καταστροφές που θυμίζουν το τσουνάμι του 2004

Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς - Πάνω από 800.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους - Αδύνατη η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων - Βίντεο και φωτογραφίες από τις περιοχές που επλήγησαν.
Ανυπολόγιστες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές οι συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του Χαϊγιάν, σλυμφωνα με την γενική γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων, Γκουεντολίν Πανγκ, η οποία επικαλείται τις πρώτες πληροφορίες από τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στις δυο αυτές περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το χθεσινό πέρασμα του τυφώνα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους

-Μίλησε για παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις-Συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες -Πού θα τοποθετηθούν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο με την πρόταση μομφής.
Ως «δώρο» προς την κυβέρνηση εκλαμβάνει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις.

Αρχισε η σκληρή κόντρα με καταγγελίες και "πυροτεχνήματα" Σαμαράς: "Δηλητηριάζετε" την πολιτική ζωή - Τσίπρας: Κατώτατος μισθός 751 ευρώ

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ονομαστική ψηφοφορία - «Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ - Ποιοι θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται αύριο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

25χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

25χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου
Η 9η Νοεμβρίου 1989 αποτελεί χωρίς αμφιβολία ημερομηνία ορόσημο για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. 
 
Είναι η ημέρα της κατεδάφισης του τείχους του Βερολίνου, το οποίο από τις 13 Αυγούστου 1961, οπότε και χτίστηκε χώριζε στα δύο μια πόλη, μία χώρα και δύο διαφορετικά καθεστώτα. Τον καπιταλισμό της Δύσης από τον κομμουνισμό της Ανατολής.


Το Τείχος του Βερολίνου δε χώρισε μόνο μια πόλη αλλά μια ολόκληρη εποχή σε δύο κομμάτια με αγεφύρωτες αντιθέσεις που σφράγισαν το τελευταίο μισό του 20ού αιώνα. Περισσότεροι από 85 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο κατά την προσπάθειά τους να περάσουν μέσα από τις φρουρούμενες συνοριακές εγκαταστάσεις, ενώ πήγες κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς, προσμετρώντας όμως και τυχών ατυχήματα που σημειώθηκαν, τα θύματα των οποίων δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν.

ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!!!ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ στα ελληνικά δικαστήρια οι περίφημες τηλεδίκες.......ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!!.

Τηλεδίκες: τηλεσυνεδρίαση, τηλεκατάθεση, τηλεδιάσκεψη και τηλεσυζήτηση...

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Περνούμε πλέον με πλήρη ταχύτητα, με υπερταχύτητα θα έλεγε κανείς, στην εποχή της περιβόητης «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Δηλ. στη Νέα Εποχή, την οποία ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Γ.Α.Π., είχε αποκαλέσει «ηλεκτρονική δημοκρατία».

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο «πρωθυπουργός» της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς, υποσχέθηκε στους Έλληνες ότι... το 2014 θα τους περάσει στην «ηλεκτρονική εποχή», εξασφαλίζοντας σε όλους δωρεάν ασύρματη σύνδεση (wi-fi) στο διαδίκτυο!

Απόρρητο “Alternative 3” : Νέα εποχή των σπηλαίων (Βίντεο)

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ «ΦΑΡΣΑΣ»

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 3
είναι πάντα εδώ!!!
Έτοιμο το «τελικό σχέδιο»...


* Η ζωή πάνω στη Γη είναι καταδικασμένη!!!
* Οι τρεις Εναλλακτικές Λύσεις...
* Μια Λησμονημένη Υπόθεση που είναι... πιο Επίκαιρη από Ποτέ!

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Γνωστή στον κόσμο της έρευνας του μεταφυσικού και της επιστημονικής φαντασίας είναι η υπόθεση του περίφημου “Alternative 3”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ BBC: Η Ελλάδα είχε 2 δις πρωτογενές πλεόνασμα από το β’ εξάμηνο του 2011! ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΔΟΛΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ…
Ιδού λοιπόν πως θα “πληρωνόντουσαν μισθοί και συντάξεις” και που θα “βρίσκονταν τα λεφτά”. Είχαν ήδη βρεθεί από την αφαίμαξη των Ελλήνων. Στόχος όμως ήταν η ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους απατεώνες τοκογλύφους που γέμισαν με δισεκατομμύρια τα ταμεία τους. Και ακόμα γεμίζουν…
Αυτό είναι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση… Είχε επιτευχθεί από το 2011, με την μαζική αφαίμαξη του Ελληνικου λαού. Τα λεφτά όμως φορτώθηκαν σε βαλίτσες και έφευγαν έξω για την πληρωμή των τοκογλύφων, ενώ στο εσωτερικό υπήρχε η καραμέλα “που θα βρείτε τα λεφτά” και “αν βγούμε από το μνημόνιο θα πτωχεύσουμε”!
BBC Μια ειδηση που αποσιωπήθηκε παντελώς!