Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου(Βίντεο)

Ελαιογραφία του ιταλού ζωγράφου Γκαττέρι
Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.

Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων.

Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Αχρίδα: Τα 9 σημεία της Συμφωνίας για τη «Βαλκανική μίνι Σένγκεν» μεταξύ Ράμα- Ζάεφ και Βούτσιτς

Αχρίδα.

Οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Έντι Ράμα, της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υπέγραψαν χθες το βράδυ στην Αχρίδα μια κοινή δήλωση με τον κατάλογο των προτεραιοτήτων για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, μεταξύ των οποίων είναι η ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών, η αναγνώριση των διπλωμάτων κλπ.



Το κείμενο ορίζει με σαφήνεια ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι κύριος στόχος των Δυτικών Βαλκανίων.

Λευκωσία: «Η Τουρκία δεν θα έρθει σε άτυπη πενταμερή»

Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό τον Δεκέμβριο και παραπέμπει τις όποιες διεργασίες για μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, εκτιμά κυβερνητική πηγή.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η θέση αυτή εκφράζεται μέσα από διπλωματικές επαφές της Άγκυρας με τρίτες χώρες, ενώ διατυπώθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, την Παρασκευή στη Γενεύη.

Εκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία της Χίου - ΣΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ (Εικόνα)

Αγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρο την Αγία Τράπεζα, την οποία πυρπόλησαν, σε εκκλησία στη Χίο.

Η καταστροφή έγινε αντιληπτή όταν ο ναός άνοιξε το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να τελεστεί η θεία λειτουργία. Οι δράστες, όπως προκύπτει από τη φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα chiosin, έβαλαν φωτιά στην Αγία Τράπεζα της εκκλησίας χρησιμοποιώντας στουπιά, τα οποία πιθανότατα πέταξαν το βράδυ του Σαββάτου, παραβιάζοντας ένα παράθυρο του ναού.

ΗΠΑ: «Θα παραμείνουμε για πολλά χρόνια στο Αφγανιστάν» - Τι υποστηρίζει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των Αμερικανών

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ εκτιμά πως η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν και άλλες ασταθείς χώρες θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας πως είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον να γίνει αυτό.
Ο Μίλεϊ είπε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο Αφγανιστάν εδώ και 18 χρόνια.
«Υποψιάζομαι ότι θα συνεχιστεί στο μέλλον για αρκετά ακόμη χρόνια» σημείωσε ο Αμερικανός στρατηγός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και προβλήθηκε σήμερα.

ATHENA: Το καταστροφικό αντιαεροπορικό σύστημα λέιζερ σε δράση (Βίντεο) 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η δοκιμή του οπλικού συστήματος, που πραγματοποιήθηκε στο Fort Sill της Οκλαχόμα, ήταν επιτυχής.

Oμάδα drones διαφορετικών τύπων (fixed-wing, rotary) κατέρριψε μέσω ακτίνων λέιζερ το πρωτότυπο αντιαεροπορικό σύστημα Advanced Eye Test (ATHENA) της Lockheed Martin που δοκιμάστηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η δοκιμή του οπλικού συστήματος, που πραγματοποιήθηκε στο Fort Sill της Οκλαχόμα, ήταν επιτυχής.

Τουρκία: “Δύσκολο να μείνεις άνθρωπος σε μια χώρα όπου χάθηκε η ανθρωπιά”

ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ militaire
 
“Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις άνθρωπος σε μια χώρα όπου χάθηκε η ανθρωπιά”

Αυτός είναι ο τίτλος συγκλονιστικού άρθρου του Τζελάλ Μπασλανγκιτς που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Arti Gercek και αποκαλύπτει το δράμα που ζει ο τουρκικός λαός.

Μπορεί ο σουλτάνος να βροντοφωνάζει, να πολεμά για να επεκτείνει τα σύνορα της χώρας στη στεριά και στη θάλασσα, τηρώντας την πάγια παράδοση της λαφυραγωγίας, όμως η κοινωνία στενάζει. Δυστυχώς τα μεγάλα λόγια, οι υπερφίαλες φιλοδοξίες δεν μπορεί να θρέψουν τον κόσμο που μαστίζεται από τη φτώχια και την ανέχεια.