Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 3.500 ετών σε ανεξερεύνητο τάφο στο Λούξορ - Δέος από τα ευρήματα στην Αίγυπτο

Οι τάφοι βρέθηκαν στη δυτική όχθη του Νείλου, σε μία νεκρόπολη για ευγενείς και ανώτατους αξιωματούχους
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μούμια σε τάφο που δεν είχαν εξερευνήσει στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.


Δύο τάφοι είχαν ανακαλυφθεί τη δεκαετία του 1990 από τη Γερμανίδα αρχαιολόγο Φρεντερίκα Καμπ η οποία είχε φθάσει στην πύλη της εισόδου «ωστόσο δεν είχε ποτέ εισέλθει» διευκρίνισε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

8 Δεκεμβρίου 1943: "Μαύρη Επέτειος": 70 χρόνια από τις εκτελέσεις των Γερμανών σε Ζαχλωρού, Μέγα Σπήλαιο, Κερπινή και Ρογούς,

πριν μπουν στα Καλάβρυτα!
Ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό...
Τιμούμε και δεν ξεχνάμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν ενάντια στη φασιστική τυραννία!
Όλοι μας κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες μας, ενάντια στη λήθη, ενάντια σε κάθε τυραννία...

Ζαχλωρού 8 Δεκεμβρίου 1943


Τον Δεκέμβριο του 1943 με την "Επιχείρηση Καλάβρυτα", οι Γερμανικές δυνάμεις χωρισμένες σε τμήματα με επικεφαλής διάφορους συνταγματάρχες, εφορμούν στα Καλάβρυτα. Ένα τμήμα με επικεφαλή τον αντισυνταγματάρχη Ebersberger κατευθύνεται με πορεία από Αίγιο προς Καλάβρυτα με τρία (3) πεζοπόρα τμήματα...

Το Νόμπελ του Γιώργου Σεφέρη

Ο Γιώργος Σεφέρης παραλαμβάνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Ο διπλωμάτης και ποιητής Γιώργος Σεφέρης υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ και συγκεκριμένα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στις 10 Δεκεμβρίου 1963, στην τελετή απονομής που έγινε στην Στοκχόλμη, παρέλαβε το επίζηλο βραβείο από τον βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύο.
Από την δεκαετία του πενήντα η ποίηση του Σεφέρη ήταν γνωστή και αναγνωρισμένη στο εξωτερικό. Το 1955 και το 1961 ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ. Δυο χρόνια αργότερα οι φήμες έδιναν και έπαιρναν στην Αθήνα ότι θα ήταν αυτός ο νικητής. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου, όταν έφθασε στην Αθήνα το τηλεγράφημα της Σουηδικής Ακαδημίας, που ανήγγειλε την χαρμόσυνη είδηση. Ο Σεφέρης είχε κερδίσει το βραβείο «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».

Ζητούν από τους σεισμοπαθείς της Λέσβου να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια τους! - ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Λήγει την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου η περίοδος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε υπαχθεί η Λέσβος αμέσως μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου.
Δεδομένου τούτου οι πολίτες του νησιού θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κάτι που από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό σε όλους όσοι έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν οι σεισμοπαθείς είναι ότι πρέπει και εκείνοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2017.

Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Δεν δέχομαι μαθήματα από αυτόν που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά - Συνάντηση με Μακρόν στο Παρίσι

«Στηρίζει το Ιράν και τους "τρομοκράτες" στη Λωρίδα της Γάζας» κατηγόρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός την Τουρκία - «Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη»
Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Δεν τον «συνέτισε» η επίσκεψη στην Αθήνα: Επικίνδυνη κλιμάκωση των προκλήσεων από Ερντογάν - Ιδιότυπο «μπρα-ντε-φερ» με τον σουλτάνο σε εξέλιξη

Επιμένει στην ατζέντα των ανιστόρητων διεκδικήσεων για Λωζάνη, Αιγαίο και «ομογενείς στην Θράκη» - Αμήχανη η κυβέρνηση - Η Τουρκία δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις το μισό Αιγαίο
Μία ακόμη αυταπάτη της ελληνικής κυβέρνησης, αποδεικνύεται η προσδοκία βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η υπερίσχυση του εποικοδομητικού διαλόγου έναντι της τακτικής των προκλήσεων από την Άγκυρα.

Η πεποίθηση που φαίνεται να είχε η κυβέρνηση ότι με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα θα βελτιώνονταν τα πράγματα και θα ξεκαθαρίζονταν οι θέσεις