Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Carl Sagan: Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;(Βίντεο)

Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες Ίωνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Carl Sagan στο παρακάτω βίντεο, σχετικά με την εξέλιξη που θα είχε τεχνολογικά η ανθρωπότητα αν το Φως της Ιωνίας είχε επιβιώσει. Το απόσπασμα είναι από την σειρά επιστημονικού ντοκιμαντέρ Cosmos (1980) η οποία άφησε εποχή και κέρδισε πολλά βραβεία.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του ηλιακού μας συστήματος, ο Κρόνος, επιβεβαιώνει τον… μύθο του

Όπως φαίνεται, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του ηλιακού μας συστήματος, ο Κρόνος, επιβεβαιώνει τον… μύθο του.

Όπως ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του έτσι και ο πλανήτης που φέρει το όνομά του φαίνεται ότι «τρώει» έναν από τους δορυφόρους του.

Νέες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ο Κρόνος ρουφάει την ύλη που εκτοξεύουν στο Διάστημα οι δεκάδες πίδακες του Εγκέλαδου, του μικρού παγωμένου δορυφόρου του.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να το λένε μερικοί και μάλιστα εδώ και χρόνια, η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη. Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει αυτή η διάθεση, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει η διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, μια χώρα, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δικαίωμα να μην ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Αλλά κανένα κράτος-μέλος που βρίσκεται στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να βγει από αυτή χωρίς ν’ αποχωρίσει εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο άχρηστη και να είναι η γραφειοκρατία της διπλωματίας, δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένουμε δηλώσεις που να ξεκαθαρίζουν το όλο πλαίσιο.

Το πραγματικό Jurassic Park βρίσκεται στην Κίνα. Βρέθηκαν 43 αυγά δεινοσαύρων

Δεκάδες απολιθωμένα αυτά δεινοσαύρων βρέθηκαν σε επαρχία της Κίνας.

Τι λένε οι ειδικοί.

Δεκάδες απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων εντοπίστηκαν από εργάτες, σε δρόμο της επαρχίας Guangdong στην Κίνα.
Η πόλη είναι γνωστή ως "πρωτεύουσα των δεινοσαύρων" και ήδη έχει μπει στο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, καθώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν βρεθεί εκεί περισσότερα από 13.000 αυγά και ως εκ τούτου, έχει τη μεγαλύτερη "συλλογή αυγών δεινοσαύρων στον κόσμο".

Ένας αληθινός Ιντιάνα Τζόουνς - Με όπλο ένα μαχαίρι, ανακαλύπτει στη ζούγκλα χαμένες αρχαίες πόλεις(ΦΩΤΟ)

Φορά χακί στολή, μεγάλη καπέλο και ψηλές μπότες. Είναι ιδρωμένος και κρατά στο χέρι ένα μαχαίρι, με το οποίο ανοίγει το δρόμο μέσα στην πυκνή ζούγκλα. Μοιάζει τόσο πολύ με τον Ιντιάνα Τζόουνς.
Δεν πρόκειται όμως για μία νέα κινηματογραφική περιπέτεια. Ο Ιβάν Σπράιτς δεν είναι επινόηση ενός σεναριογράφου. Είναι εκείνος που στην πραγματική ζωή ψάχνει- και βρίσκει- εξαφανισμένες αρχαίες πόλεις, μέσα στην άγρια ζούγκλα.

Προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ: "Είναι πρόβλημα γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μας αφήνει να μπαίνουμε στα υπουργεία"!

Μιλώντας στο politico, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υποτίθεται πως είναι «φίλος» της χώρας, αναφέρθηκε στην άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν όπως επιθυμούν οι εταίροι χαρακτηρίζοντας το γεγονός όχι απλά παράξενο αλλά και απαράδεκτο!!! « Ασχολούμαι με το αποκαλούμενο «ελληνικό πρόβλημα» εδώ και πολλά χρόνια», λέει για να διορθώσει τον εαυτό του αμέσως.

La Tribune: "H ευρωπαϊκή στρατηγική καταρρέει - Ο Α.Τσίπρας κερδίζει" - SPIEGEL: "ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ GREEK STREAM"

«Πίσω από τις δυνατές λέξεις, η ευρωπαϊκή στρατηγική αναφορικά με την Αθήνα δείχνει να καταρρέει» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα La Tribune, δίνοντας δίκιο στην στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης,η οποία επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν της υποταγής που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου.
 
Την ίδια στιγμή το Spiegel αναφέρει ότι σήμερα ο Α.Μίλερ το "Αφεντικό" της Gazprom έρχεται για την υπογραφή του Greek Stream.

«Εξέγερση» για το άδειασμα των ταμείων από την κυβέρνηση

Εκτακτες συσκέψεις από δημάρχους, περιφερειάρχες, πρυτάνεις - Επιστρατεύτηκε μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέλαβε να διαβεβαιώσει δημάρχους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως εντός 10 ημερών τα χρήματα θα επιστραφούν - Ο Καμίνης ενημέρωσε την αρμόδια Επίτροπο - Μπουτάρης: Αψυχολόγητη η κίνηση της κυβέρνησης
Τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημάρχων, περιφερειαρχών φορέων και πρυτάνεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -η δεύτερη σε διάστημα 90 ημερών - η οποία μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της αναστάτωσης πως επιστρατεύτηκε μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέλαβε να διαβεβαιώσει δημάρχους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως εντός 10 ημερών τα χρήματα θα επιστραφούν.

Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ την Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση μέσα σε ένα μήνα - Το ραντεβού έκλεισε έπειτα από τηλεφωνικές επαφές συνεργατών των δύο ηγετών χθες το βράδυ
Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα έχει αυτή την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός. Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κανονίστηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των συνεργατών Μέρκελ και Τσίπρα χθες το βράδυ.

ΙΝΔΙΑ: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ 2.000 ΘΗΛΥΚΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικά στοιχεία για θανατώσεις βρεφών φέρνει στο φως η υπουργός αρμόδια για τις Γυναίκες και την Ανάπτυξη των Παιδιών της Ινδίας Μανέκα Γκάντι.
Δύο χιλιάδες θηλυκά βρέφη «θανατώνονται» κάθε μέρα στην Ινδία εξαιτίας της προτίμησης των Ινδών στα αρσενικά βρέφη - τα περισσότερα με άμβλωση ή με θανάτωση μόλις γεννηθούν- δήλωσε σήμερα η υπουργός αρμόδια για τις Γυναίκες και την Ανάπτυξη των Παιδιών.
Παρά τους νόμους που απαγορεύουν τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί το φύλο του εμβρύου, οι επιλεκτικές αμβλώσεις παραμένουν μία κοινή πρακτική σε περιοχές της Ινδίας με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός των θηλυκών βρεφών σε σχέση με τα αρσενικά.