Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Μεγάλη αρχαία πόλη των Μάγια ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

Ο αρχαιολόγος Ivan Sprajc μαζί
με μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων
ανακάλυψε την αρχαία πόλη των Μάγια, Chactún.
Ομάδα με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ivan Sprajc, ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας αρχαίας πόλης των Μάγια που ονομάζεται Chactún, που σημαίνει «Κόκκινος Λίθος» ή «Piedra Grande». Βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της Campeche, σε μία από τις μεγαλύτερες πεδινές περιοχές του Κεντρικού Μεξικού.

Η ανακάλυψη έγινε πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη ήταν στο κέντρο μιας τεράστιας περιοχής μεταξύ του 600 και 900 μ.Χ.. Η έκταση της περιοχής είναι μεγαλύτερη από 220.000 τετραγωνικά μέτρα (22 εκτάρια), και περιέχει μια σειρά από σημαντικά μνημεία, συνοδευόμενα με δεκάδες επιγραφές.
Κρυμμένη στη ζούγκλα για αιώνες

Στο πέρασμα των αιώνων, η Chactún παρέμεινε κρυμμένη στη ζούγκλα της βόρειας Calakmul, η οποία αποτελεί μέρος μιας έκτασης μεγαλύτερης από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Rio Bec και Chenes. Η περιοχή αυτή μέχρι σήμερα, είχε χαρακτηριστεί ως το απόλυτο κενό στον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής των Μάγια.

Οι επιστήμονες της NASA προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι τα μυστηριώδη αντικείμενα που περπατούν στον Άρη(Βίντεο)

Οι εικόνες έχουν διαπιστωθεί από το Mars Reconnaissance Orbiter της NASAκαι βρίσκονται κοντά στην περιοχή Nili Fossae του πλανήτη Άρη.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να δώσουν μια επίσημη ερμηνεία, και όλη η ομάδα από το resppnsabile Reconnaissance Orbiter της NASA αναλύει ακόμη τις φωτογραφίες.
Έτσι η μυστηριώδης εικόνα του κόκκινου πλανήτη έχει δημιουργήσει πολλές διαφωνίες στο Διαδίκτυο, αλλά προφανώς δεν είναι η μόνη "τρελή" εικόνα που έχουμε από τον Άρη.

Φυλακή για τον Μπερλουσκόνι-Αντιδράσεις για την απόφαση

Δικαστήριο του Μιλάνο καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε φυλάκιση επτά χρόνων και του στέρησε δια βίου το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, καθώς τον έκρινε ένοχο για επί πληρωμή σεξουαλική συνεύρεση και κατάχρηση εξουσίας, προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ετυμηγορία αυτή από το δικαστήριο προκαλεί τριγμούς και στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, καθώς η εύθραυστη πλειοψηφία του στηρίζεται από το κόμμα του «Καβαλιέρε». Ο Μπερλουσκόνι κρίθηκε ένοχος για σεξ επί πληρωμή με την χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερα αμφιλεγόμενων πάρτι στο σπίτι του, γνωστά και ως «μπούνγκα – μπούνγκα». Αναμένεται η προσφυγή των συνηγόρων του Καβαλιέρε στο εφετείο του Μιλάνου.

Ποιοι «γαλάζιοι» έμειναν εκτός

Δέκα πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν στην κυβέρνηση απομακρύνθηκαν. Εκτός έμειναν και αρκετοί των οποίων τα ονόματα ακούγονταν

• Ευριπίδης Στυλιανίδης (Υπουργός Εσωτερικών)

• Ανδρέας Λυκουρέντζος (Υπουργός Υγείας)

• Κώστας Μουσουρούλης (Υπουργός Ναυτιλίας)

• Μάριος Σαλμάς: (Αναπληρωτής υπουργός Υγείας)

• Κώστας Τζαβάρας (Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού)

Η σύνθεση της κυβέρνησης- Αύριο στις 12:30 η ορκωμοσία(Bίντεο)

Διαβάστε ποια άτομα στελεχώνουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

                                                                Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                                         στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη "Αντιθέσεις".
                                                                ΚΡΗΤΗ TV, 21/06/2013.

Έλληνες εθελοντές στη Συρία...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Η χώρα ζει στον αστερισμό της ΕΡΤ εσχάτως.
Θα γίνουν εκλογές; Δεν θα γίνουν;
Τόσο μα τόσο μεγάλη δύναμη έχουν μερικοί μερικοί σ’ αυτόν τον τόπο. Να «γ@#$%^ν και να δέρνουν»...Έτσι απλά, με τον τσαμπουκά τους.
Θα επιβληθεί ποτέ κανείς στους χρυσοκάνθαρους του δημοσίου και κυρίως στην ελίτ των κρατικών ΜΜΕ;
Μάλλον όχι.

Το debate για την AOZ…


Από το vimasaronikou

Το περιοδικό Εκόνομιστ διοργανώσε συζήτηση (debate) στην Αθήνα (τύπου Οξφόρδης) με τίτλο την ερώτηση «Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ;».

Η συζήτηση έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου, 2013 στο ξενοδοχείο DivaniApollonστο Καβούρι στις 7 μ.μ με πρόεδρο τον αρχισυντάκτη του Εκόνομιστ Τζόν ΄Αντριους και η συζήτηση απετελείτο από δύο οντότητες. Η μία του ΝΑΙ και η άλλη του ΟΧΙ. Ο Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου UniversitySystemof Maryland, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης, (γνωστός ως ο πατέρας της ΑΟΖ), υποστήριξε το ΝΑΙ, και ο Δρ. Χρήστος Ροζάκης, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστήριξε το ΟΧΙ.

Η δυναμική του ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού

Η δυναμική του ζεόλιθου προχωρά το όλο θέμα κάθε φορά και ένα επίπεδο παραπάνω. Τελειώσαμε επιτέλους με τις δικαστικές αποφάσεις και τώρα περάσαμε και στη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που επιτρέπει πια ν' αγγίξουμε το τελευταίο στάδιο, δηλαδή την απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για το θέμα της εξόρυξης του ζεόλιθου. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, διότι εδώ και χρόνια οι δικοί μας άνθρωποι παλεύουν για την αξιοποίηση του ζεόλιθου στον Βόρειο Έβρο και ειδικά στα Πετρωτά. Όταν όλη η Ελλάδα προσπαθεί να βρει λύσεις για ανάπτυξη, είναι παράλογο να μην έχουμε ήδη αρχίσει από το ζεόλιθο που βρίσκεται σε αφθονία και σε άριστη ποιότητα στη Θράκη μας.

Επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη λωρίδα της Γάζας μετά τα πυρά ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

"Ως απάντηση στις πολυάριθμες επιθέσεις με ρουκέτες αυτών των τελευταίων ημερών, ένα σκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε στόχο δύο αποθήκες όπλων στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας και μια θέση εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Οι στόχοι επλήγησαν", αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση.

Έρχονται νέα λουκέτα στο Δημόσιο

Στη σκιά των εξελίξεων στην ΕΡΤ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση των επόμενων δεξαμενών προς απόλυση υπαλλήλων. Άλλωστε μπορεί, σύμφωνα με όσα είπε η ελληνική πλευρά στην τρόικα, να «καλύφθηκε» η απαίτηση για τις πρώτες 2.000 απολύσεις, ωστόσο ακολουθούν άλλες δύο χιλιάδες μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά 15 χιλιάδες έως το 2014. Με δεδομένο ότι η περίφημη «λίστα Σταμάτη» τελικώς μόνο μικρούς φορείς θα περιλαμβάνει, με πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων, το «μοντέλο» ΕΡΤ αναμένεται να επανέλθει στο προσεχές διάστημα.

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Αύριο στις 11 η ορκωμοσία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Στις 18:30 θα συναντηθούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνέχεια θα ξεκινήσει ο κύκλος των τηλεφωνημάτων προς τα νέα κυβερνητικά στελέχη. Αμέσως μετά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα προχωρήσουν σε ξεχωριστές δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει πιθανότατα αύριο στις 11:00 ή στις 12:00 το πρωί και ήδη η προεδρία της Δημοκρατίας έχει ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Συνέντευξη στο «Der Spiegel» «Άδικη και πικρή» η απόφαση του Eurogroup, δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Λευκωσία: Τους λόγους για τους οποίους ζητά ελάφρυνση των όρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση της Κύπρου εξηγεί σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άδικη και πικρή» την απόφαση του Eurogroup στις 25 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Στην επιστολή μου (σ.σ.: προς τους Ευρωπαίους εταίρους) δεν ζήτησα σε κανένα σημείο επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Κατέστησα ωστόσο σαφές ότι κάποια απ’ αυτά που αποφάσισε το Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία συνολικά. Και οι αντιδράσεις δεν ήταν αρνητικές. Ο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρομπάι μου έγραψε ότι θα επιδιώξει να συζητηθούν τα προβλήματα που έθεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Η Digea πλέον είναι ο μοναδικός δωρεάν πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης!

Η Digea πλέον είναι ο μοναδικός δωρεάν πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης!
Χωρίς την ΕΡΤ, η διανομή του ψηφιακού σήματος περνάει πια αποκλειστικά στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας που ανήκει στους καναλάρχες που δεν έχουν άδεια!
Χωρίς άδειες για τα κανάλια τους, αλλά με την αποκλειστική δυνατότητα να μεταδίδουν τηλεοπτικό σήμα. Αυτό κι αν δεν είναι παράλογο. Ο λόγος για τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πλέον υπάρχει μόνο ένας πάροχος και αυτός είναι η Digea. Η Digea A.E. είναι ένα νομικό πρόσωπο που συστήθηκε τον Ιούνιο του 2009 από κοινού από τα κανάλια Alpha, Alter (τότε), Antenna, Makedonia TV, Mega, Σκάι και Star και η οποία "έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.

Στήνουν προβοκάτσια κατά της Ελλάδας

Στήνουν προβοκάτσια κατά της Ελλάδας
''Φταίνε οι Ρωμιοί, οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι για τις ταραχές στη χώρα (!)'' - Kατηγορούν τις μη Μουσουλμανικές Μειονότητες της Κωνσταντινούπολης για ενεργό συμμετοχή και ευθύνη για τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή το πάρκο Γκεζί.  

Ερωτηματικά γεννιούνται από την προκλητική στάση παραγόντων της Κωνσταντινούπολης καθώς έχουν διατυπωθεί με άμεσο τρόπο κατηγορίες για ενεργό συμμετοχή και ευθύνη των μη Μουσουλμανικών Μειονοτήτων στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Τουρκία.