Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κίνηση αυτοκινήτου καίγοντας ξύλο και παράγοντας αέριο

Του Γιώργου Ανεστόπουλου
 
Κι όμως, σε συνθήκες κρίσης – και έλλειψης καυσίμου – η πρώτη διαθέσιμη λύση είναι η μετατροπή του κινητήρα ώστε να λειτουργεί «καίγοντας ξύλα»!
 Για την ακρίβεια, να λειτουργεί με το αέριο στο οποίο μετατρέπεται η οργανική ύλη υπό την επήρεια μιας υπερυψηλής θερμότητας ενός «ειδικού (μετα)καυστήρα (1400ο C).
Ιδέα που έρχεται από το μακρινό 1870 όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκε το ξύλο για παραγωγή αερίου που χρησιμοποιούνταν στο φωτισμό δρόμων και στο μαγείρεμα!

Η ΔΕΗ προχωρά σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως λόγω μη εξόφλησης

Ανά μήνα πραγματοποιούνται περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, σχετικής με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Επεισόδια με δύο τραυματίες στο Πολυτεχνείο

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων του εορτασμού για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα 15 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με γκλομπ σε φοιτητές - μέλη της ΠΑΣΠ με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μέλη της ΠΑΣΠ, ενώ αμέσως έφτασαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ που τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Λίγο μετά, κλήθηκε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκές μεταξύ εργαζομένων στους ΟΤΑ και ΜΑΤ Ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας!!!(Βίντεο)

Διαδηλωτές-μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, αποδοκίμασαν τον πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ.Wolfgang-Obermaier, εκσφενδονίζοντας εναντίων του μπουκάλια νερού και καφέδες, κατά την είσοδό του σήμερα στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" όπου διεξάγεται η 3η συνέλευση του ελληνογερμανικού δικτύου Περιφερειών-Δήμων-Πολιτών, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας κ.Hans-Joakim Fuhtel, του υπουργού Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη κ.α.
Επίσης επιτέθηκαν σε δύο μέλη της γερμανικής αποστολής, προτού απωθηθούν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η Sueddeutsche Zeitung αποκαλύπτει… «Η Ευρωζώνη έτοιμη να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα!»

Το ενδεχόμενο η Ευρωζώνη να χαρίσει αντί να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει για πρώτη φορά η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».

Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, τονίζει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.

Μαγκούφης: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δισ. ευρώ

Μαγκούφης: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δισ. ευρώ
Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστος Μαγκούφης. Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης προκειμένου να μιλήσει για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
Ο Μαγκούφης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη «πολιτικό νάνο», επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι εδώ και χρόνια: Ότι η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

"Ξαναχτύπησε" ο Μπόλαρης



"Ξαναχτύπησε" ο Μπόλαρης
Καθημερινά είναι πλέον τα...μηνύματα στην κυβέρνηση από τον Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος ήταν μεταξύ των βουλευτών που διεγράφησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

"Τι να εννοεί άραγε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, κ. Στουρνάρα;
«Περιμένουμε μία πραγματική λύση, όχι μία γρήγορη λύση, και αυτό σημαίνει ξεκάθαρα βιώσιμο χρέος όσο το δυνατόν συντομότερα».", έγραψε στην σελίδα του στο Facebook

Το λινκ για τα τέλη κυκλοφορίας



Εδώ θα μπείτε για τα τέλη κυκλοφορίας
Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή του ΤaxisNet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Όπως είναι γνωστό φέτος δεν θα γίνει αποστολή ειδοποιητηρίων μέσα ΕΛΤΑ, ενώ καταργείται και το ειδικό αυτοκόλλητο.
Η διαδικασία έχεις ως εξής: Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα εισέρχονται στην διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp με τον κωδικό τους ή το ΑΦΜ τους και θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο, με το οποίο στην συνέχεια θα καταβάλλουν το τέλος στις τράπεζες ή μέσω web banking.

Να μάθουμε με ποιο μοντέλο «μέτρησε» ο κ. Φούχτελ την παραγωγικότητα εργαζομένων

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, δηλώσεις όπως αυτή του κ.Φούχτελ ευλόγως δημιουργούν αντιδράσεις και εντάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους, έχουν ως αποτέλεσμα να παραπλανούν και να συσκοτίζουν τις πραγματικές προσπάθειες εξυγίανσης και ανασυγκρότησης, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει κάνει με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Αυτό αφορά και το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους σε αυτήν, η προσφορά των οποίων δεν μπορεί να απαξιώνεται από κανένα.

A.Ρουπακιώτης: Oι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό

Με αιχμηρά λόγια  για τους δανειστές μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κάνοντας λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων ενώ εμφανίστηκε σε πλήρη διάσταση με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου για τους δικηγόρους.

Ο υπουργός ανέφερε πως: «Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων,που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

Στην Ολομέλεια η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο

Για τις 30 Νοεμβρίου κλείδωσε καταρχήν η συζήτηση για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για «την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και της υπαγωγής της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης».

Για να «περάσει» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια και για να συσταθεί τελικά η εξεταστική επιτροπή απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, αλλά σε κάθε περίπτωση πάνω από 120 βουλευτές.

«Μπάζει» το νομοσχέδιο για τη διαθεσιμότητα

Έκδηλη είναι η ανησυχία συνεργατών του Πρωθυπουργού για την εφαρμογή του νόμου για την «διαθεσιμότητα» των δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτηρίζουν το μέτρο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης Σαμαρά. «Προσπαθήσαμε αρκετά ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις όπως επιτακτικά ζητούσε η τρόικα. Η διαθεσιμότητα πρέπει να πετύχει διότι πλέον υπάρχει και η ρήτρα» τόνιζαν συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, οι ανησυχίες και οι ενστάσεις ακόμα και εργατολόγων που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ είναι έντονες. Οι φόβοι τους κυρίως έγκεινται στους ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα ποια θα είναι.

Αποκάλυψη από τον Χάνες Σβόμποντα

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ύστερα από συνομιλία που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Γερμανία σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ελλάδα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισε από τους τόκους του πρώτου ελληνικού δανείου.

Σύμφωνα με τον Χάνες Σβόμποντα, η πρόταση αυτή ενδέχεται να γενικευθεί και να συμπεριλάβει και όλα τα κέρδη από τα υπόλοιπα κράτη μέλη που έχουν δανείσει διμερώς την Ελλάδα. Ακόμη κι έτσι όμως δύσκολα συγκεντρώνεται ένα δισ. ευρώ.

Ένα Grexit θα ρίξει την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας, λένε οι Γερμανοί επιχειρηματίες

Βερολίνο: Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες».

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, μετά τη άνοδο που παρουσίασε η αγορά κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:05, βρισκόταν στις 122,68 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση της τάξης του 0,20%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 532.196 ευρώ. Περιορισμένες απώλειες της τάξης του 0,17% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 47,12 μονάδες.

Νέες πιέσεις για τις τράπεζες του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση και με τον δείκτη των τραπεζών να δέχεται εκ νέου πιέσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται με εναλλαγές προσήμου την Πέμπτη, εκατέρωθεν των 800 μονάδων.

Η ελληνική αγορά εξακολουθεί να κινείται εν αναμονή λήψης των οριστικών αποφάσεων αρχικά για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, με το ενδιαφέρον ωστόσο να στρέφεται όλο και πιο έντονα στο «μέτωπο» της διαχείρισης του δημοσίου χρέους, ένα πεδίο στο οποίο οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε. διατηρούνται.